Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν συναντιούνται ποτέ με την πραγματικότητα

«Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται η αριστερά του Τσίπρα δίνει ελάχιστη σημασία- αξία στην ανθρώπινη ζωή».
Ελλάδα
Παρ, 14/09/2018 - 08:32
Γράφει το Newsroom

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη φορά που βρέθηκε στο βήμα της ΔΕΘ, επέλεξε να μην αντιπαρατεθεί με τη γνωστή πολιτική προσέγγιση, που είχαν συνηθίσει κυρίως οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο παρελθόν, λέγοντας πράγματα και υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες, κάτι που έκανε και εκ νέου ο κ.Τσίπρας, αλλά λέγοντας 2-3 πράγματα, που για εμάς ήταν κοστολογημένα και θα μπορούσαν πραγματικά να εφαρμοστούν από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», δίνοντας το στίγμα των ανακοινώσεων, που προτίθεται να κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της ΔΕΘ.

«Με την παρουσία του τα τελευταία χρόνια ο κ.Τσίπρας έχει ακυρώσει τον θεσμικό χαρακτήρα του βήματος της ΔΕΘ, γιατί όλες αυτές οι εξαγγελίες που κάνει εδώ και 4-5 χρόνια ποτέ μα ποτέ δεν συναντούνται με την πραγματικότητα», παρατήρησε ο κ. Τσιάρας και διερωτήθηκε: «Να ξεκινήσουμε από το σκίσιμο των μνημονίων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό, την 13η σύνταξη; Να συνεχίσουμε στο παράλληλο πρόγραμμα, τη λεγόμενη ποσοτική χαλάρωση, στις επενδύσεις που ανακάλυψε πέρυσι;

Ποιος αλήθεια μπορεί να πιστέψει τον Τσίπρα και ποιος αλήθεια μπορεί για άλλη μια φορά να δημιουργήσει τέτοια δεδομένα, που να πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες ότι από το βήμα της ΔΕΘ εξαγγέλλονται πολιτικές επιλογές, που σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό προσδιορίζουν και την ίδια την πολιτική των κομμάτων, της κυβέρνησης εν προκειμένω και του τρόπου με τον οποίο βλέπει το πώς μπορεί ο ίδιος να απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες;».

«Η ΝΔ», συνέχισε, «έχει μία τεράστια διαφορά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ δεν βλέπει πλέον το κρατικό μοντέλο, το οποίο σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό ήταν η πανάκεια της μεταπολίτευσης, αλλά βλέπει μία εντελώς διαφορετική λογική μέσα από την οποία η χώρα μπορεί να αναπτυχθεί, μπορεί να ανατάξει την κακή πορεία της οικονομίας της».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα ο κ. Τσιάρας σημείωσε: «Θεωρώ ότι οι δηλώσεις του κ.Καραγκούνη σκοπίμως παρερμηνεύτηκαν, ο κ.Τσίπρας μη έχοντας κάτι άλλο στην επιχειρηματολογία του στάθηκε σε αυτό το ζήτημα, το οποίο το επανέφερε δεκάδες φορές[...] Ο κ.Τσίπρας με τον νόμο του κ.Κατρούγκαλου είναι ο δήμιος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή. Μπορεί να επαίρονται για την υποτιθέμενη δυνατότητα του υπερπλεονάσματος του ΕΦΚΑ, αλλά από την άλλη πλευρά παίρνουν τα χρήματα του ΕΦΚΑ, δηλαδή τα χρήματα των ασφαλισμένων, που είναι για να πληρωθούν συνταξιοδοτικές εισφορές και συντάξεις σε έναν πολύ μελλοντικό χρόνο και τα χρησιμοποιούν, είτε για κοινωνικά επιδόματα, είτε για οτιδήποτε άλλο, κάτι το οποίο είναι απολύτως αντισυνταγματικό».

Σχετικά με την επίκληση από την κυβέρνηση της αναφοράς του κ.Καραγκούνη στον Πινοσέτ, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ παρατήρησε: «Όχι μόνο δημιουργεί ανακολουθία, σε σχέση με μία πολιτική που ο ίδιος ο κ.Τσίπρας ακολουθεί, αλλά από την άλλη πλευρά δίνει την ευκαιρία σε κάθε Έλληνα πολίτη να κρίνει τα απλά και καθημερινά. Αλήθεια, σε ποιο καθεστώς και με ποια λογική στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν 6.000-7.000 αστυνομικοί για να φυλάξουν έναν λαοπρόβλητο πρωθυπουργό, όπως ισχυρίζεται ότι ισχύει για τον ίδιο ο κ.Τσίπρας;».

«Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται η αριστερά του κ. Τσίπρα δίνει ελάχιστη σημασία- αξία στην ανθρώπινη ζωή», επισήμανε ο κ.Τσιάρας και διευκρίνισε: «Το βράδυ της 23ης Ιουλίου, που είχαμε τη φονική πυρκαγιά υπήρχε μία έκφραση που για μένα είναι η κορυφαία έκφραση του πολιτικού αμοραλισμού, όταν περίπου τα μεσάνυχτα ο πρωθυπουργός, ενώ όπως φαίνεται γνώριζε πολύ καλά ότι υπήρχαν νεκροί, έδινε ένα επικοινωνιακό σόου απλά και μόνο για να δείξει την εικόνα ενός υπεύθυνου πρωθυπουργού [...]

Και βεβαίως όταν ο κ.Τσίπρας ρωτήθηκε στη ΔΕΘ για τους συνταξιούχους που είναι πάνω από 70, τι θα γίνει μιας και σε αυτούς θα περικοπούν οι συντάξεις λίγο ή πολύ είπε "χρόνια πολλά" και αυτό δείχνει ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο η Αριστερά του κ.Τσίπρα αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Σχολιάζοντας, εξάλλου, την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την άποψη ότι «είναι η πρώτη φορά που όχι μόνον ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αλλά οποιοσδήποτε πρωθυπουργός οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χώρας κατάφερε να κάνει τον εαυτό του υπέρμαχο, όχι μιας γενικότερης πολιτικής εθνικής διάστασης, αλλά ως υπερασπιστή κάποιων μικροκομματικών γραμμών και θέσεων απέναντι σε μία αντιπολίτευση», και αυτό «αναδεικνύει τη μεγάλη του ανεπάρκεια να εκπληρώνει τον ρόλο του ως πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος δεν είναι ο πρόεδρος ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας, όταν βρίσκεται σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου, ή όταν βρίσκεται μεταξύ Ευρωπαίων ηγετών, είναι ο πρωθυπουργός μιας ολόκληρης χώρας, είναι αυτός που αντιπροσωπεύει τη χώρα του, την πατρίδα του, διασφαλίζει τα συμφέροντά της».

Newsroom