Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Πάνω από 300.000 προϊόντα-μαϊμού βρήκε το ΣΔΟΕ στη Ρόδο

Μεγάλο πλήγμα στα παράνομα κυκλώματα.
Ελλάδα
Τρί, 11/09/2018 - 07:21
Γράφει το Newsroom

Το σημαντικότερο, έως τώρα, πλήγμα στα κυκλώματα παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας προϊόντων «μαϊμού» κατάφερε το ΣΔΟΕ στη Ρόδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στη Ρόδο, εντόπισαν -εκτός όλων των άλλων- ατομική επιχείρηση που αναπτυσσόταν σε τριώροφο κτίριο με επιπλέον επέκταση σε παράπλευρη αποθήκη και δραστηριοποιείτο στην παραγωγή -με υπερσύγχρονα μηχανήματα- και διάθεση προϊόντων που έφεραν πλαστά σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού, καθώς επίσης και την παραγωγή πλαστών σημάτων. Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν σε ακόμη τρία καταστήματα και έναν αποθηκευτικό χώρο, όπου δραστηριοποιούνταν ο ελεγχόμενος και η σύζυγός του.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 318.720 τεμάχια διαφόρων προϊόντων (ενδύματα, τσάντες κ.λπ.), στα οποία θα τοποθετούνταν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών, 120.450 τεμάχια πλαστών σημάτων επώνυμων εταιρειών, 14.653 τεμάχια διαφόρων προϊόντων (ενδύματα, τσάντες κ.λπ.), στα οποία είχαν ήδη τοποθετηθεί πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών (απομιμητικά προϊόντα), εννέα μηχανήματα εκτύπωσης και επικόλλησης σημάτων (στάμπες) και πέντε μηχανήματα κοπής και ραφής σημάτων και σχεδίων.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης συνελήφθη, διαφεύγει τη σύλληψη η σύζυγός του, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Από την πώληση των απομιμητικών προϊόντων θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος 204.223 ευρώ (με βάση τις αναγραφόμενες τιμές πώλησης σε αυτά). Επιπλέον, θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 990.536 ευρώ από τα λοιπά προϊόντα (ενδύματα, τσάντες κ.λπ.) που δεν έφεραν κανένα σήμα ή στάμπα, δηλαδή συνολικό ποσό άνω του 1.194.759 ευρώ.

Ο έλεγχος συνεχίζεται με βάση τα κατασχεθέντα φορολογικά στοιχεία και εστιάζει στη διαπίστωση της νόμιμης εισαγωγής των προϊόντων από την Τουρκία και την καταβολή των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Newsroom