Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Παπακώστα: Ενοικιαστής ο Κυριάκος,αν μπορούσε θα διέγραφε και τον Καραμανλή!

Συνέντευξη-κεραυνός στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για το κράτος-νυχτοφύλακα που σχεδιάζει ο Μητσοτάκης.
Ελλάδα
Δευ, 07/01/2019 - 12:05
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

" ...Ε λοιπόν και φανατικός οπαδός του Κυριάκου να είσαι, πρέπει να παραδεχτείς πως το κορίτσι είναι άρτια μελετημένο. Οπως περίπου όλα τα κορίτσια που διαβάζουν, απομνημονεύουν, αφομοιώνουν τα απαραίτητα βιβλία..."

Η φράση αφορά την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

Η φράση είναι μέρος του προλόγου, με τον οποίο την παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δανίκας και ύστερα καταχωρεί τις απαντήσεις που έλαβε από την κ. Παπακώστα σε συζήτηση που είχε μαζί της στο Υπουργείο.

 "Τι χρεία έχομεν άλλων μαρτύρων", όταν η φράση δεν λέγεται από τον γνωστό Αρχιερέα της Καινής Διαθήκης (Ματθ. 26.55), αλλά αυτές τις πολύ πονηρές ημέρες δημοσιεύεται στην εφημερίδα (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) που δημιουργήθηκε ως "ευλογία-παρακαταθήκη" του Αρχιερέα της Διαπλοκής, καμιά δεκαρία μήνες μετά την παράδοση(από αυτόν) της εξουσίας και στις μεγαλύτερες επιτυχίες του ΘΕΜΑΤΟΣ καταγράφεται το ότι το 2013, επί Σαμαρά-Βενιζέλου, αθωώθηκε για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων από το Εφετείο (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί) για τις γνωστές κλεμμένες, κρυφές φωτογραφίες των ερωτικών περιπτύξεων του γραμματέα Πολιτισμού και της γραμματέως. Είναι μεγάλη επιτυχία, γιατί η αφεντιά μας, από Εφετείο καταδικάστηκε για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, γιατί δημοσιεύσαμε ότι παραπέμφθηκε σε δημόσια δίκη ένας δικηγόρος μιας μεγάλης κρατικής υπηρεσίας.

Τέτοια απονομή Δικαιοσύνης μπρε...

Πίσω στη συνέντευξη, οφείλουμε να στεναχωρεθούμε που ένας Δανίκας κατέληξε στην εφημερίδα αυτή, αλλά οφείλουμε και να παραδεχθούμε την απόλυτη καλοπιστία και σοβαρότητα με την οποία απέδωσε τη συζήτηση που είχε με την κ. Παπακώστα.

Κορυφαίο τμήμα σε αυτή τη συνέντευξη (και ταυτόχρονα εκδίκηση της ...κομιστικής, της ντολυστικής και άλλων ιστοριών...)  είναι το ακόλουθο:

Δημοσιογράφος: Εσείς, ως καθαρόαιμη της Δεξιάς πως και βρεθήκατε σε ένα τόσο ευαίσθητο υπουργείο, περικυκλωμένη από αριστερούς;

Κ.Π.  Η δική μου τοποθέτηση ήταν προϊόν προγραμματικών συγκλίσεων και όχι, όπως διαδίδει η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας,προϊόν διαπραγμάτευσης για μια καρέκλα. Μην ξεχνάτε ότι εγώ είμαι εκπρόσωπος της κοινωνικής καραμανλικής φιλελεύθερης Δεξιάς. Στον πυρήνα της ιδεολογίας μας είναι ο Ανθρωπος. Και στην κορυφή της πυραμίδας είναι πάλι ο Ανθρωπος. Ολα τα άλλα, τα μέσα, οι πόροι, τα οικονομικά βρίσκονται πιο κάτω και πρέπει να είναι προσανατολισμένα προς βοήθεια,προστασία και ενίσχυση κάθε πολίτη.

Δημοσιογράφος: Ποιά άλλα;

Κ.Π. Ας πούμε τα μεγάλα πλεονάσματα. Αν δεν υπηρετούν τον άνθρωπο πρέπει να τα εγκαταλείψουμε και εκεί ακριβώς βρίσκεται η διαφωνία μου. Συμφωνώ με τα ζητήματα κοινωνικής προστασίας. Διαφωνώ με τα πλεονάσματα. Η οικονομία που εμείς οι Καραμανλικοί πιστεύουμε,πρέπει να ανταποκρίνεται και να καλύπτει τις ανάγκες κάθε ανθρώπου."

Δημοσιογράφος: Βλέπετε συχνά τον Κώστα Καραμανλή;

ΑΠ. Τον έβλεπα. Τώρα δεν τον βλέπω απο επιλογή για να τον προσταεύσω. Κάθε κίνησή του, κάθε νεύμα, ακόμα και η ανάσα του γίνεται βορά των σκυλιών!

Δημοσιογράφος: Ποιών σκυλιών;

Κ.Π. Εννοώ ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι του Κώστα Καραμανλή. Οπως τη δημιούργησε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι φιλοξενούμενος, μισθωτής, ενοικιαστής."

Δημοσιογράφος: Αν είναι έτσι, τότε γιατί ο Καραμανλής δεν βγαίνει να καταγγείλεει και να ενημερώσει;

Κ.Π. Προφανώς για να προστατεύσει την ενότητα της παράταξης. Ο Καραμανλισμός είναι συνώνυμο της λιτότητας στο ύφος και της σεμνότητας στο ήθος."

[...]

Δημοσιογράφος:Ετσι που τα λέτε είναι άξιο απορίας το γεγονός της παραμονής του Καραμανλή στη σημερινή Νέα Δημοκρατία.

Κ.Π. Ο Καραμανλής πρέπει να διαφυλάξει το σπίτι της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ο εγγυητής!"

Δημοσιογράφος: Μα τότε εσείς γιατί φύγατε;

Κ.Π.  Δεν έφυγα, με διέγραψαν. Πράγμα που δεν μπορούν να κάνουν στον Καραμανλή. Ούτε καν το διανοούνται. Ο Κυριάκος μαζί με την ηγετική ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ., δηλαδή τη Φώφη και άλλους, παρέα με τη Σημιτική ομάδα διασταυρώνονται, συναντώνται, πορεύονται μαζί. Οτιδήποτε έχει να κάνει με την Καραμανλική σκέψη τούς προκαλεί αποστροφή και απέχθεια. Ο βασικός αντίπαλός τους δεν είναι ο Τσίπρας. Ο Καραμανλής είναι. Και να ξέρετε. Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να υπερτερεί στις δημοσκοπήσεις. Όχι ο Κυριάκος και η ομάδα του. Η πολιτική πλατφόρμα της σημερινής ηγεσίας της Ν.Δ. είναι ο κοινωνικός δαρβινισμός. Τα πάντα στο όνομα του χρήματος και των ισχυρών. Διαβάστε το πόνημα του Φερδινάνδου Λασάλ περί κράτους-νυχτοφύλακα. Αν ήταν στο χέρι του, όλο το κράτος θα το παρέδιδε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Παιδεία, Υγεία, τα πάντα. Πλην Άμυνας, εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Δημοσιογράφος:Αυτά που λέτε καταρρίπτονται από το γεγονός ότι τα ελλείμματα πολλαπλασιάστηκαν επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή. 

Κ.Π. «Κι αυτό είναι πλάνη. Μεγάλη. Ολα άρχισαν, με τα ελλείμματα, από το 1981 και μετά. Με όλες αυτές τις παροχές και τους υψηλούς δανεισμούς. Αναμφίβολα έχουμε κι εμείς το μερίδιο που μας αναλογεί».

Δημοσιογράφος:Μα ο Κώστας Σημίτης παρέδωσε διαχειρίσιμο χρέος που στη συνέχεια εκτινάχθηκε στα ύψη. 

Κ.Π. «Κι αυτό είναι μια πλάνη βολική. Ο λογιστής Σημίτης κατάφερε να μεταφέρει τα βάρη του δανεισμού και των ελλειμμάτων στην επόμενη κυβέρνηση του Καραμανλή».

Δημοσιογράφος:Και τότε γιατί δεν λύνει τη σιωπή του; 

Κ.Π. «Μα ακριβώς με αυτή τη σιωπή έρχεται να κουμπώσει, να επιβεβαιώσει τα γεγονότα».

Δημοσιογράφος:Θα ψηφίσετε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

Κ.Π. «Δεν έχω ακόμα καταλήξει. Πρέπει πρώτα να δω ολόκληρη τη συμφωνία. Σχετικά με γλώσσα και εθνότητα. Θεωρώ όμως ότι ο Τσίπρας έπρεπε πρώτα να ενημερώσει τον Κυριάκο. Για την περιδίνηση τη σημερινή πάνω σε αυτό το μεγάλο θέμα ευθύνη έχουν και τα δύο μεγάλα κόμματα. Μεγαλύτερη ευθύνη έχει η Νέα Δημοκρατία. Η οποία έχει εκτραπεί από την εθνική γραμμή με τη σύνθετη ονομασία έναντι όλων. Στην αρχή ήταν εναντίον των συλλαλητηρίων. Υστερα υπέρ. Αλλοτε υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Αλλοτε έλεγε όχι σε όλα. Ετσι το κόμμα μετατρέπεται σε μια σοβαρή εκδοχή της Χρυσής Αυγής. Αν ζούσε σήμερα ο Εθνάρχης θα έκλαιγε με αυτή την κατάντια. Ετσι διχάζουμε την κοινωνία. Από εδώ οι γιαλαντζί Μακεδονομάχοι από εκεί οι Μακεδονοκλάστες».

Δημοσιογράφος:Θα πάρετε μέρος στις επερχόμενες εκλογές; 

Κ.Π. «Εγώ δεν είμαι πολιτικός Depon να ομογενοποιηθώ μέσα στο ποτήρι το κυβερνητικό. Είμαι πρόεδρος του κόμματος της Νέας Ελληνικής Ορμής. Πρέπει να συνεργαστώ με κριτήριο τις προγραμματικές συγκλίσεις».

Δημοσιογράφος:Μα πριν φτάσουμε σ' αυτές τις συνεργασίες πρέπει πρώτα να εκλεγείτε και όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μόνο πέντε κόμματα θα προκύψουν από την επερχόμενη εκλογική διαδικασία. 

Κ.Π. «Εχω σοβαρές αμφιβολίες για τον τρόπο και την τήρηση των επιστημονικών κανόνων, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, που διεξάγονται αυτές οι δημοσκοπήσεις. Οι θεσμοί πρέπει να λειτουργήσουν και να ελέγξουν αυτές τις δημοσκοπήσεις. Για παράδειγμα, έχω την αίσθηση ότι το ΚΙ.ΝΑΛ δεν πρόκειται να υπερπηδήσει το ποσοστό του 3%. Κι αν εκλεγεί, θα το καταφέρει με το ζόρι. Δεν εμπιστεύομαι τις δημοσκοπήσεις. Θα κατέβω λοιπόν και θα ζητήσω συνεργασία».

Δημοσιογράφος:Μα εκ των πραγμάτων αφού διαφωνείτε ριζικά με τη σημερινή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας καθώς και με το ΚΙ. ΝΑΛ και αφού έχετε αποκλείσει τόσο το ΚΚΕ όσο και τη Χρυσή Αυγή, τότε με ποιους θα συνεργαστείτε; Με τον Βασίλη Λεβέντη και τον Σταύρο Θεοδωράκη, που ούτε κι αυτοί φαίνεται πως πρόκειται να εκλεγούν στην ερχόμενη Βουλή; 

Κ.Π. «Μη βιάζεστε. Δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλα κόμματα. Πάντως στόχος μου είναι να βοηθήσω την πατρίδα και όχι πάση θυσία να εκλεγώ στη Βουλή. Επιτέλους πρέπει να σταματήσουμε να κοιτάμε πίσω προς το παρελθόν όπως η σύζυγος του Λωτ που μετατράπηκε σε στήλη άλατος. Είναι η κατάλληλη στιγμή για συνεργασίες, συναίνεση και συμπόρευση. Κανείς δεν μπορεί να είναι μόνος του. Οπως έλεγε και ο Αριστοτέλης μόνος του είναι μόνο ο Θεός και το θηρίο. Εγώ ούτε Θεός ούτε θηρίο είμαι. Είναι η κατάλληλη στιγμή να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού και να ενώσουμε τις δυνάμεις υπέρ του τόπου και του λαού».

Γιάννης Ντάσκας