Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Πατέρας δράστη: "Οσοι λέτε άσχημα για το παιδί μου να τα βάλετε εκεί που ξέρετε"

Ακούστε και....συγκρατηθείτε!..
Ελλάδα
Κυρ, 20/05/2018 - 20:44
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

"Aν δε μη αφήτε τοις ανθρώποις, ουδέ  ο Πατήρ ημών αφήσει  τα παραπτώματα ημών"
 
Την φράση αυτή (από το κατά Ματθαίον) είπε ο πατέρας μιας μαθήτριας, η οποία δολοφονήθηκε με άλλες στο σχολείο της από εισβολέα.
Και την είπε στην στενή συγγενή του δράστη προσθέτοντας "Λυπομαστε και για τη δική σας απώλεια".
Εννοούσε το γεγονός ότι έχασε απο την οικογένεια της τον δράστη.

Μικρογραφία

Συγκλονιστικοί και οι διάλογοι στην οικογένεια ενός απο τα δολοφονημένα παιδιά.
Ο πατέρας λέει στη μητέρα ότι ήταν σχέδιο του Θεού να αποκτήσουν το παιδί και στο σχέδιο και η απώλεια, η μητέρα δεν αντέχει, καταρρέει λέγοντας ότι μισεί τον άνθρωπο που σκότωσε το παιδί της και πάλι σηκώνεται και υπόσχεται ότι θα προσπαθήσει να έχει ειρήνη στην καρδιά της και όχι το μίσος που θα την βασανίζει.
Οχι. Αυτά δεν διαδραματίζονται στο Τέξας και στην τραγωδία στην οποία ο Μήτσος Παγουρτζής, ο λαπάς δολοφόνησε 10 παιδάκια και τραυμάτισε άλλα 12.

Είναι αληθινή όμως ιστορία, η οποία στα ΜΜΕ καταλήγει με προσευχές για την οικογένεια του δράστη, παρά τα ανείπωτα δράματα που εκτυλίσσονται σε κάθε οικογένεια θύματος ξεχωριστά.

Μικρογραφία

Η στενή συγγενής του δράστη αμίλητη υποφέρει τα ξεσπάσματα, συμπαρίσταται, βοηθάει, όπου μπορεί.
Κι αυτή η ιστορία εκτυλίχθηκε στις ΗΠΑ, στο Νίκελ Μάϊνς της Πενσυλβάνια.
Ο δράστης αυτοκτόνησε και η στενή συγγενής του, οδύρεται ότι δεν θα τον συγχωρήσει...
Μέχρι που την αγκαλιάζει για συμπαράσταση μια χαροκαμένη μητέρα και εκείνη κλαίει αμίλητη...Αυτή η ιστορία έγινε στις ΗΠΑ το 2006.

Αξίζει να την παρακολουθήσετε τώρα που η Ελλάδα συγκλονίζεται από έναν Ελληνα, ο οποίος δολοφόνησε τα παιδιά και αντιμετωπίζει την ηλεκτρική καρέκλα του Τέξας.
Είχαμε γράψει ότι θα εκδηλωθεί κίνημα συμπαράστασης στον Ελληνα δράστη, ο οποίος επέλεξε να ζήσει "γιατί δεν είχε το θάρρος να αυτοκτονήσει", όπως είπε ο  κυβερνήτης του Τέξας.
Μέχρι να την δείτε θα έχετε ακούσει τι λέει ο στενός συγγενής του Μήτσου Παγουρτζή. Ο πατέρας του.
Σε ελληνικό ΜΜΕ, την Ζούγκλα.

Να προσέξετε ιδιαίτερα εκείνο το σημείο που λέει όσοι λένε ότι ο γυιός του,ο δράστης, δεν ήταν πολύ καλός ΚΑΙ στον αθλητισμό "να τα βάλουν αυτά τα κακά που λένε γιαυτόν εκεί που ξέρουν"!!!

Μικρογραφία

Ακούστε τι λέει για την συμπαράσταση που πρέπει να έχει ο δράστης απο την Ελλάδα, γιατί αγαπά την Ελλάδα και έχει στο δωμάτιο του και ελληνική σημαία.

Βγάλτε μονοι σας τα συμπεράσματά σας και κάνετε τις συγκρίσεις:

"Καλύτερα να είχε σκοτώσει εμένα παρά τα παιδιά"

«Καλύτερα να είχε σκοτώσει εμένα παρά τα παιδιά. Νιώθω όπως και οι υπόλοιποι που έχασαν τα παιδιά τους. Η οικογένειά μου διαλύθηκε. Είμαι καλός, καθαρός πατέρας και μεγάλωσα δύο παιδιά μόνος μου. Ακόμη δεν ξέρουμε τι έχει γίνει ακριβώς. Το παιδί αυτό δεν μπορούσε να πειράξει κανέναν και αγαπά πολύ την Ελλάδα. Την προηγούμενη ημέρα όλα ήταν μια χαρά, δεν μας είχε παραπονεθεί για τίποτα, ούτε είχε δείξει σημάδια για αυτό που θα έκανε».

Αυτές είναι οι πρώτες φράσεις που χρησιμοποίησε ο πατέρας του 17χρονου Δημήτρη Παγουρτζή, Αντώνης, μιλώντας αποκλειστικά στο zougla.gr, σχετικά με το χθεσινό μακελειό που προκάλεσε ο γιος του σε λύκειο του Τέξας στην περιοχή Σάντα Φε, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ακόμη 10 να τραυματιστούν.

Ο πατέρας του μακελάρη του 17χρονου ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως ο γιος του Δημήτρης, που του έδωσε το όνομα του αδερφού του που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, πήρε το όπλο και σκόρπισε τον θάνατο.

Μικρογραφία

«Τα όπλα που χρησιμοποίησε ήταν δικά μου»

Ο Αντώνης Παγουρτζής, ευρισκόμενος σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, ανέφερε ότι ο γιος του δεν είχε επιδείξει το τελευταίο χρονικό διάστημα κάποια περίεργη συμπεριφορά, παραδέχθηκε πως τα όπλα που χρησιμοποίησε ο 17χρονος ήταν δικά του, ενώ αποκάλυψε πως είχαν ξανασημειωθεί πυροβολισμοί στο συγκεκριμένο σχολείο κατά το παρελθόν με δράστη έναν άλλο μαθητή. 

«Δεν ξέρουμε τίποτα. Τα παιδιά μου πήγαιναν στη δουλειά τους, η γυναίκα μου στη δουλειά και με πήρε τηλέφωνο και μου είπε γίνεται φασαρία. Τι έγινε στο σχολείο τελευταία δεν ξέρει κανείς. Ο γιος μου ήταν ένα γερό παιδί, δεν φοβόταν τίποτα, μπορεί να του έκαναν μπούλινγκ που γράφουν αλλά τα έβγαζε πέρα μόνος του. Δεν μου είχε κάνει παράπονα για τίποτα. Δεν ξέρω γιατί έφθασε σε αυτό το σημείο. Μπορεί να μάλωσε στο σχολείο. Τα όπλα ήταν δικά μου. Κανονικά με άδεια και όλα. Ο γιος μου δεν ασχολούνταν με όπλα, δεν του πολυάρεσαν, μία δύο φορές είχε χρησιμοποιήσει μόνο σε κλειστό μέρος» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλυψε πως «έχει ξαναγίνει τέτοιο περιστατικό στο σχολείο. Έχουν ξαναπέσει πυροβολισμοί από άλλον μαθητή. Δεν θυμάμαι πριν πόσο καιρό».

«Το πρωί τον ρώτησα είσαι καλά γιατί φεύγεις γρήγορα;»

Αναφερόμενος στις ώρες που προηγήθηκαν της τραγωδίας, ο κ. Παγουρτζής τόνισε πως «το βράδυ όλα ήταν κανονικά. Αλλάξαμε τα φώτα στο δωμάτιο της αδερφής του, φάγαμε κάτι που μαγείρεψα εγώ, παίξαμε, μετά πήγε στο χωράφι και γύρισε. Το πρωί όταν σηκωθήκαμε τον ρωτάω στα ελληνικά “είσαι καλά Δημήτρη γιατί φεύγεις γρήγορα;”. Φεύγω μπαμπά μου λέει, σε αγαπώ και θα σε δω το απόγευμα. Ήταν παιδί της γειτονιάς και όταν είχαμε παραπανίσια πράγματα τα μοίραζε. Το παιδί αυτό δεν μπορούσε να πειράξει κανέναν. Του έδωσα το όνομα του αδερφού μου που έχω χάσει και τώρα χάνω και αυτόν». 

Όσον αφορά στις δραστηριότητές του στην Αμερική, ο Παγουρτζής ξεκαθάρισε πως είναι απόλυτα διαφανείς και νόμιμες. 

«Είμαι 40 χρόνια στην Αμερική και κάνω καθαρισμούς. Ήμουν εφοπλιστής και δεν έριξα ποτέ ούτε έναν άνθρωπο στη ζωή μου. Έχω μια πολύ καλή οικογένεια. Ρωτήστε στο Χιούστον. Αν δεν ήμουν καθαρός δεν θα ήμουν και Αμερικανός. Εγώ δεν κυνηγάω κανέναν, δεν είμαι γκάνγκστερ. Είναι κρίμα να ακούγονται τέτοια όταν ένας πατέρας χάνει τον γιο του. Ντροπή να γράφουν για εμένα τέτοια και για τον γιο μου στην Ελλάδα που είναι ελληνόπουλο».

Γιάννης Ντάσκας