Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Φυλάκιση σε ιδιοκτήτρια σκύλου που επιτέθηκε σε πολίτη και τον δάγκωσε στο πόδι

Ο ηλικιωμένος δήλωσε σοκαρισμένος.
Ελλάδα
Πέμ, 07/06/2018 - 12:16
Γράφει το Newsroom

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 62χρονη Ελληνίδα, η οποία κρίθηκε ένοχη για την πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Στις 19 Απριλίου 2016 ο σκύλος της επιτέθηκε σε 74χρονο Βολιώτη και τον δάγκωνε στο πόδι. Η υπόθεση τραυματισμού συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, σύμφωνα με το taxydromos.gr, με την ιδιοκτήτρια του σκύλου να κάθεται στο εδώλιο της κατηγορούμενης.

Ο παθών είπε στο δικαστήριο ότι όταν συνέβη η επίθεση ο ίδιος ήταν στον δρόμο και προχωρούσε έξω από την οικία της κατηγορούμενης. Σε ανύποπτη χρονική στιγμή, συνέχισε, παρουσιάστηκε ένας σκύλος και κινήθηκε εναντίον του δαγκώνοντάς τον στο πόδι. Ο ηλικιωμένος δήλωσε σοκαρισμένος από την επίθεση.

Εντούτοις, η ιδιοκτήτρια του σκύλου ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε το παραμικρό. Είπε ότι η ίδια έβαλε μέσα στο σκυλί και έκλεισε την πόρτα της αυλής χωρίς να καταλάβει το κακό που είχε προηγηθεί. Ο ισχυρισμός της όμως δεν έγινε πιστευτός από το δικαστήριο, που την έκρινε ένοχη και την καταδίκασε.

Newsroom