Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Ποιοί φοβούνται την κ.Θάνου ως πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ.Χατζηδάκη;

Φτύνουν εκεί που έγλυφαν ή μας περνούν για τόοοοοσο ηλίθιους;
Ελλάδα
Παρ, 14/12/2018 - 07:31
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Ο Κωστής Χατζηδάκης  είναι πολλά -πολλά χρόνια υπουργός.
Εδω και πολλά-πολλά χρόνια πλήθος ΜΜΕ και εμείς μαζί γράφουμε για τςι Ανεξάρτητες Επιτροπές και τους δικαστικούς λειτουργούς.
Και ασκούμε κριτική για πεπραγμένα, για διορισμούς,για αμοιβές.

Μικρογραφία

Ολα αυτά πολλά -πολλά χρόνια η θέση του Κωστή Χατζηδάκη είναι πάγια: Οι ανώτατοι δικαστές που μετά τη σύνταξη διορίζονται σε Ανεξάρτητες Επιτροπές είναι κοσμήματα για τις Επιτροπές, λόγω της αξίας τους, της εμπειρίας τους, της αμεροληψίας τους, η οποία δεν είχε αμφισβητηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας τους με επίσημο τρόπο και στοιχεία, ούτε καν θεωρητικά.

Το καλοκαίρι του 2009 συνταξιοδοτήθηκε ο τότε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ.Δημ.Κυριτσάκης.
Από το τέλος Αυγούστου του 2009 όλοι στην Ιερουσαλήμ και στα ΜΜΕ ξέραμε ότι ήταν ζήτημα ημερών, άν όχι ωρών, να προκηρύξει εκλογές η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, του οποίου Υπουργός αρμόδιος και για την Ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού ήταν ο Κωστής ο Χατζηδάκης.

Μικρογραφία

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2009 η κυβέρνηση προκηρύσσει εκλογές για τον Οκτώβριο.
Και τότε μαθαίνουμε ότι μία ημέρα νωρίτερα ο Κωστής Χατζηδάκης είχε κινήσει τη διαδικασία να διορίσει τον συμπατριώτη του Δ.κυριτσάκη, πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Και τον διόρισε.
Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές προκαλείται θόρυβος όταν γίνεται γνωστό ότι η αμοιβή του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού με Κοινή Υπουργική Απόφαση της 2ας Οκτωβρίου 2009 απο πέντε χιλιάδες ευρώ γίνεται σχεδόν διπλάσια και φτάνει στα 9.000 ευρώ!!!
 
Ο κ.Χατζηδάκης υπεραμύνεται όλων αυτών και λέει ότι διορίστηκε αμέσως μετά την συνταξιοδότηση ο κ.Κυριτσάκης και διπλασιάστηκαν οι αμοιβές γιατί έχει αξία, αμεροληψία και δεν υπάρχει λόγος να υποψιάζεται κανείς συναλλαγή.
Άλλωστε μας θύμιζαν ότι όλες οι επιτροπές και οι αρχές επιθεωρητών και μη έχουν συνταξιούχους δικαστές ως προέδρους. Δηλαδή η Αρχή προσωπικών Δεδομένων (Δαφέρμος,Μενουδάκος κλπ), το ΕΣΡ, η Επιθεώρηση Δημ Διοίκησης, οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, ο Ερυθρός Σταυρός κλπ κλπ.

Μικρογραφία

Η Βασιλική Θάνου μόνο επαίνους έπαιρνε ως ανώτατη δικαστική λειτουργός και ανώτατο συνδικαλιστικό στέλεχος.
Όταν την επέλεξε η κυβέρνηση Τσίπρα είχε την τύχη του ...Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Η Νέα Δημοκρατία του Κωστή Χατζηδάκη τα είδε ως...κομματικές επιλογές της Κυβέρνησης Τσίπρα!

Μικρογραφία

Όταν συνταξιοδοτήθηκε η κ.Θάνου και επελέγη ως Νομική Σύμβουλος του Πρωθυπουργού πάλι έγινε στόχος και μιλούσαν για κομματική επιλογή.
Ο κρητικός κ.Κυριτσάκης έμεινε μέχρι τώρα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού σπάζοντας ρεκόρ...Δεν μπορεί εκ του νόμου να παραμείνει και η θητεία του έληξε.
Στη θέση του ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας πρότεινε την κ.Θάνου.
Και προκάλεσε την ..έκρηξη του Κωστή του Χατζηδάκη γιατί υποψιάζεται ότι μπορεί αυτή η επιλογή να υποκρύπτει συναλλαγή.

Θα μπορούσε να διερωτηθεί κανείς που αρχίζουν τα όρια της προσβολής της νοημοσύνης και των ανοήτων, αλλά αυτό ας το παραβλέψουμε προς το παρόν και να ρωτήσουμε:
Μήπως κάποιοι φοβούνται τι θα βρεί η κ.Θάνου στην Επιτροπή αυτή για την οποία και εμείς έχουμε γράψει για τα χίλια μύρια με αποκορύφωμα μια βαρύτατη και ηθικά και νομικά καταδίκη της από την Ελληνική Δικαιοσύνη;

Γιάννης Ντάσκας