Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Πουλήθηκε - ξεχρέωσε ο Παναθηναικός

Χρυσό DEAL του Αλαφούζου με τον Παναθηναικό.
Ελλάδα
Σάβ, 21/04/2018 - 20:21
Γράφει το Newsroom

Πάντα υποστηρίζαμε με βάση την πληροφόρηση που είχαμε ότι ο ΠΑΟ που είναι επένδυση γωνία, δεν κινδύνευε ποτέ με υποβιβασμούς, πτωσεύσεις και κουραφέξαλα.... και έτσι ποτέ δεν φιλοξενήσαμε την μπουρδολογία περί χρεών δεκάδων κλπ.

Σήμερα (ανήμερα 21η Απριλίου) ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε ότι πούλησε τον Παναθηναικό στον Ταυλανδό Πιεμγκονσαντ έναντι 27 εκατ. ευρώ, που είναι (υπάρχει και ένα άλλο με τον τοτό)... τα χρέη του ΠΑΟ.  

Και αυτός ο ανιδιοτελής (ο Αλαφούζος ντε), δεν θα πάρει δεκάρα... αφού σας θυμίσουμε ότι και την Καθημερινή θα την πουλήσει η οικογένεια. 
Διαβάστε την επιβεβαίωσή μας μέσω της επίσημης ανακοίνωσης του Ι. Αλαφούζου. 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ανώτατο στέλεχος της ΠΑΕ Παναθηναικός δήλωσε στα ntokoumenta.gr  πρίν από λίγο τα εξής:

"Είναι εξαιρετικά καλή η νέα περίοδος που ανοίγει για τον ΠΑΟ και οι κινήσεις που γίνονται διασφαλίζουν ένα σίγουρο και λαμπρό μέλλον αντάξιο της ιστορίας του Παναθηναικού". 

Η επιστολή Αλαφούζου στον Πιεμπονγκσάντ

Με γραπτή επιστολή στον Ταϊλανδό επιχειρηματία απάντησε ο Γιάννης Αλαφούζος. Τον καλεί να συμμετάσχει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 27 εκατ. ευρώ!

Εμπρός στο ενδεχόμενο να διαλυθεί ο Παναθηναϊκός ο Έλληνας εφοπλιστής έκρινε ότι μπορεί να συνεργαστεί με τον Πάιροτζ Πιεμπονγκσάντ στη διαχείριση της επόμενης ημέρας των «πράσινων» και στην παράδοση-παραλαβή. Τον κάλεσε να μετάσχει σε ΑΜΚ επάνω στο προτεινόμενο ποσό ενίσχυσης, κάνοντας δεκτή την επίσημη προσφορά. Μιλάμε για μία σειρά ιστορικών εξελίξεων, οι οποίες αναμένεται να φέρουν μία νέα καλύτερη ημέρα στο «τριφύλλι».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητέ κύριε Πιεμπονγκσάντ, σας ευχαριστώ για τις επιστολές σας με ημερομηνίες 28 Μαρτίου 2018 και 16 Απριλίου 2018.

Όπως συζητήθηκε στην τελευταία μας συνάντηση, προτίθεμαι να μεταβιβάσω όλες τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχω στην κατοχή μου άμεσα ή έμμεσα, έναντι €1 (ενός ευρώ) συνολικά, με αντάλλαγμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από το επενδυτικό σας σχήμα απευθείας στην ΠΑΕ, ύψους €27 εκ. (είκοσι επτά εκατομμυρίων ευρώ), σύμφωνα με την δεσμευτική προσφορά σας της 16ης Απριλίου 2018.

Αναμένουμε την άμεση αντίδρασή σας για την υλοποίηση της συμφωνίας μας.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Αλαφούζος».

Υ.Γ. (δικό μας)
Ο κ. Γιάννης Αλαφούζος με την ενασχόλησή του με τον Παναθηναικό όχι μόνο δεν έχασε αλλά κατά τους υπολογισμούς μας κέρδισε, και μάλιστα σημαντικά ποσά.

Μικρογραφία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ SPORTIME

Athens Alive: «Το καλύτερο σπίτι για τον Παναθηναϊκό, ανεξαρτήτως ιδιοκτήτη»
Ο Γιάννης Αλαφούζος είπε το «ναι» στην πρόταση του Πάιροτζ Πιεμπονγκσάντ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινοπραξία για την ανάπλαση του ΟΑΚΑ θα κάνει πίσω στα σχέδιά της.

Το Sportime.gr επικοινώνησε με τον Μαρκ Αλεξάντερ, εκπρόσωπο της εταιρείας Redstone, ζητώντας ένα σχόλιο για τις εξελίξεις με τη διαφαινόμενη αλλαγή διοίκησης στον Παναθηναϊκό.

Το στέλεχος του πρότζεκτ Athens Alive έκανε, αποκλειστικά, ένα σχόλιο για τις διοικητικές εξελίξεις στην «πράσινη» ΠΑΕ απλώνοντας χείρα συνεργασίας στην PAN ASIA. «Είμαι σίγουρος ότι το Athens Alive θ’ αποτελεί το τέλειο σπίτι για τον Παναθηναϊκό, ανεξάρτητα με το σε ποιον ανήκει ο σύλλογος». Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε εξέλιξη και στο συγκεκριμένο ζήτημα, μια και η στέγαση του «τριφυλλιού» σε νέο γήπεδο με εμπορικές χρήσεις συνδέεται άμεσα με την αναγέννησή του.

Η τοποθέτηση του κ. Αλεξάντερ έχει ιδιαίτερη σημασία, μια και ήταν ο άνθρωπος που είχε κάνει την πρώτη δήλωση από την πλευρά της κοινοπραξίας στις 9 Μαρτίου μαζί με την αντίστοιχη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου οπότε γνωστοποιήθηκε επίσημα το πλάνο για την ανάπλαση του ΟΑΚΑ!

Εξέλιξη τελευταίας στιγμής

Διέρρευσαν πληροφορίες ότι ο Ταυλανδός επικεφαλής του PAN ASIA δεν θα δεχθεί ως τετελεσμένη την αγοραπωλησία,χωρίς να ρυθμιστεί ξεχωριστό ποσό χρεών άλλων 37 εκατομμυρίων ευρώ ,τα οποία κανείς δεν γνωρίζει πόθεν και σε ποιους οφείλονται...

Πολλοί θεωρούν ότι αυτά είναι λογιστικά κατασκευάσματα για μεγάλα κέρδη διαφόρων κάτω από το τραπέζι...
Από την άλλη πλευρά ο Δημ.Γιαννακόπουλος θεωρεί ότι έχουν ήδη συμφωνήσει Αλαφούζος και Πιεμγκονσάντ και μάλιστα η συμφωνία ανακοινώθηκε εσπευσμένα για να αποκλεισθεί η πλευρά Γιαννακόπουλου και το εγχείρημα της συνένωσης όλων στο ΟΑΚΑ.

Προφανώς η πλευρά Γιαννακόπουλου θεωρεί την εσπευσμένηα ανακοίνωση ως πρόθεση Αλαφούζου να κλειδώσει την κατεύθυνση γιατί τη θεωρεί χρυσοφόρα για τον ίδιο σε σχέση με το εγχείρημα στο ΟΑΚΑ(Athens alive) το οποίο έχει και πολλούς άλλους παίκτες.
Κατά πληροφορίες πίσω από την ομάδα του Πιεμγκονσάντ διακρίνεται και μια γνωστή ελληνική επιχειρηματική φιγούρα...

Αναμένεται από πολλούς ανακοίνωση από την PAN ASIA με ναι μεν αλλά στα ποσά και πολλοί θεωρούν ότι είναι στα πλαίσια πολλών κινήσεων στα παρασκήνιο για μεγάλα κέρδη σε πολλά επίπεδα....

Ιστορικό στέλεχος του Παναθηναίκού με γνώση όσων εξελίσσονται στο παρασκήνιο μας είπε ότι μαίνεται αδυσώπητο παρασκήνιο "γιατί τα λεφτά σε όποια συμφωνία είναι πάρα πολλά".

Εκτιμούσε ότι το σήριαλ για χρυσό ντηλ μπορεί να τραβήξει αρκετά, ιδιαίτερα μάλιστα αν για το 2018-2019 υπάρξει αποβολή των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαίκά πρωταθλήματα.

Στην περίπτωση αυτή στον ΠΑΟ, που φυσικά δεν θα υποβιβαστεί θα υπάρξει άνεση χρόνου για χειρισμούς παρασκηνιακούς με σκοπό μεγάλα, πολύ μεγάλα κέρδη πολλών και σε πολλά επίπεδα.

Το ιστορικό στέλεχος μας έλεγε ότι ένα ποσό 30 εκατομ ευρώ "κάτω απο το τραπέζι" θεωρείται λογικό για μεταβιβάσεις ομάδων, όπως οι μεγάλες ελληνικές ομάδες και αυτό έχει "προηγούμενο"...

Newsroom