Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Πρόταση ενοχής εννέα κατηγορούμενων για την κάρτα υγείας

Ποια πρώην μέλη της ΕΠΟ προτάθηκαν να αθωωθούν.
Ελλάδα
Παρ, 16/11/2018 - 09:51
Γράφει το Newsroom

Οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος και Γιώργος Γκιρτσίκης έχουν προταθεί ως ένοχοι από τον εισαγγελέα της έδρας του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Χαράλαμπο Τζώνη, για την υπόθεση της κάρτας υγείας. Πρόκειται για ένα project που ζημίωσε την Ομοσπονδία με πολλά εκατομμύρια ευρώ, και ενώ πληρωνόταν από το 2005 ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

Εκτός αυτών των τριών, έχει προταθεί επίσης η ενοχή των Γιάννη Οικονομίδη, Γιώργου Σιντόρη, Βαγγέλη Τοπολιάτη, Βασίλη Χατζηαποστόλου, Νίκου Προύντζου και Γιώργου Καραμελίδη για το αδίκημα της απιστίας. Πρόκειται για εννέα από τα 22 πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ.

Όσον αφορά της απιστίας, ακόμη, πρότεινε την αθώωση 13 πρώην μελών της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος, Γιώργος Σαρρής, που ήταν αυτός που κατήγγειλε τη σύμβαση το 2013, και των Αριστείδη Σταθόπουλου, Νίκου Φύριου, Γιάννη Σιγάλα, Νίκου Ανασόπουλου, Θεόδωρου Φωτίου, Γιάννη Δεσύλα, Γιάννη Καλύβα, Ευάγγελου Μαζαράκη, Χρήστου Σάββα, Βασίλη Μάντζιου, Σπύρου Καλογιάννη και Σωκράτη Παπαδόπουλου.

Από πλευράς των εταιριών Opentec και PCSystems προτάθηκε η ενοχή των Παντελή Κύρκα, Κωνσταντίνου Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδη, Κωνσταντίνου Βουρδάκη και η αθώωση των Ίωνα Χατζηιωνά, Γιώργου Λυγεράκη, Αθανάσιου Ισμαήλου και Αριστείδη Σταυρόπουλου.

Newsroom