Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου στη Λαμία

Ο 40χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
Ελλάδα
Τετ, 23/05/2018 - 10:37
Γράφει το Newsroom

Τριάντα οκτώ ημέρες πριν εκπνεύσει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης (στις 30 Ιουνίου 2018) ο 40χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Λαμιώτισσας παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας τον παρέπεμψε για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και οι συγγενείς της αδικοχαμένης Θώμης ζητούν, εκτός από την παραδειγματική τιμωρία του, και απαντήσεις για τα πραγματικά αίτια που όπλισαν το χέρι του δολοφόνου.

«Θέλουμε η δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της», είχε πει στο LamiaReport o αδερφός της Θώμης, Σάββας Κουμπούρας, προσθέτοντας ότι όποια κι αν είναι η τιμωρία δεν μπορεί να καλύψει την τεράστια απώλεια.

Στην αίθουσα του Δικαστηρίου θα επιστρέψουν οι εφιαλτικές μνήμες από εκείνη την αποφράδα ημέρα στις 28 Δεκεμβρίου 2016, όταν η Θώμη βρέθηκε νεκρή από τον αδερφό της Κώστα μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ο δολοφόνος με μανία είχε πλήξει «με νύσσον και τέμνον όργανο πιθανότατα μαχαίρι», όλο το κορμί της παιδοψυχιάτρου, προκειμένου να σιγουρευτεί ότι την σκότωσε, ενώ στη συνέχεια φρόντισε να εξαφανίσει τόσο το φονικό όπλο, όσο και να εξαφανιστεί και ο ίδιος.

Αυτές οι «λεπτομέρειες» (όπως και το ότι είχε φροντίσει να αγοράσει χιονολάστιχα, διαφεύγοντας στη συνέχεια στα χιονισμένα βουνά της Ευρυτανίας), είναι που έπεισαν τους κατήγορους ότι ο δολοφόνος κινήθηκε βάσει οργανωμένου σχεδίου με δόλο και πρωτοφανή αγριότητα.

Αυτά τα στοιχεία όπως και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση κατάθεσης  της πραγματογνωμοσύνης των δύο ψυχιάτρων, αναμένεται να τεθούν στο μικροσκόπιο της δίκης. Μιας δίκης που για τους ανθρώπους που γνώριζαν κι αγαπούσαν τη Θώμη θέλουν να αποτελέσει δικαίωση για την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου της.

Ποια ήταν η Θώμη Κουμπούρα
Η Θώμη Κουμπούρα ήταν ιατρός με ειδικότητα στην Παιδοψυχιατρική, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονικός συνεργάτης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του διαγνωστικού κέντρου «Ασκληπιείον» στη Λαμία.

Ήταν ενας άνθρωπος που είχε μέσα του την προσφορά τον εθελοντισμό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο και κυρίως τα παιδιά.

Η Θώμη Κουμπούρα ήταν υπέρ δραστήρια και πάντα στην πρώτη γραμμή, όπου χρειαζόταν να μιλήσει σε σχολεία και άλλες εκδηλώσεις σχετικές με το αντικείμενό της. Κατά γενική ομολογία ήταν ένας πολύ δοτικός άνθρωπος, τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική της ζωή.

Τον Δεκέμβριο του 2010 ίδρυσε στη Λαμία το Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο «Ασκληπιείον» το οποίο συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Επιστημονικός συνεργάτης του Παιδοψυχιατρικού τμήματος του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης όπου έκανε έρευνα για τη διάσπαση της προσοχής και υπερκινητικότητα.
Εκπ. Δραματοθεραπείας, ψάχνοντας έτσι εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της ανθρώπινης ψυχής.
Μέλος τους Δ.Σ της ελληνικής εταιρείας μελέτης της ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – Υπερκινητικότητα) υπεύθυνη για θέματα Αγωγής Κοινότητος. Επίσης δραστηριοποιείτο στον τομέα της αγωγής κοινότητος, κάνοντας διαλέξεις σε ευρύ ή εξειδικευμένο κοινό για θέματα ψυχικής υγείας.
Είχε συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια με παρουσιάσεις
Κλινική ερευνήτρια
Αρθογραφος σε τοπικά έντυπα
Ραδιοφωνική παρουσία έπί 3ετίας (εβδομαδιαία εκπομπή)
Είχε Διδακτική εμπειρία σε Ι.Ε.Κ.
Δίδαξε στα Τ.Ε.Ι. Λαμίας
Υπήρξε Συνεργάτης ΚΕΔΔΥ Φθιώτιδος
Ιδρυτικό μέλος & μέλος Δ.Σ. Ελληνικής εταιρίας Μελέτης Διάσπασης προσοχής - υπερκινητικότητας
Είχε κάνει πολλές ομιλίες σε ευρύ ή εξειδικευμένο κοινό σε συνεργασία με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.
Παράγοντας σε αθλητικό σωματείο κλασσικού αθλητισμού
Εκπαιδεύτρια σε πρόγραμμα του κέντρου Ψυχικής Υγείας Αιγάλεω
Επιβλέπουσα ιατρός άλλων συναδέλφων στο Π.Ν. Πεντέλης

Πηγή: lamiareport.gr

Newsroom