Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία «θεραπευτή» που κατηγορείται για απάτες

Διαφήμιζε τις «επιστημονικές γνώσεις και θεραπευτικές ικανότητες» που ισχυριζόταν ότι διαθέτει.
Ελλάδα
Παρ, 14/12/2018 - 08:32
Γράφει το Newsroom

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας, φωτογραφίες και τη διεύθυνση ιστοσελίδας άνδρα, εις βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση απάτη, έκθεση κατά συρροή, από την οποία προέκυψε και βαριά βλάβη στην υγεία παθόντος, καθώς επίσης για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του, ύστερα από έρευνα την οποία προκάλεσαν καταγγελίες για τις φερόμενες «επιστημονικές γνώσεις και θεραπευτικές ικανότητες» που διαφήμιζε ότι διαθέτει.

Στην ιστοσελίδα του, ο 61χρονος κατηγορούμενος συστήνεται στους χρήστες του Διαδικτύου ως «ερευνητής και συγγραφέας βιβλίων» με πολλές «διεθνείς διακρίσεις». Σύμφωνα δε με βιογραφικό που ανήρτησε στην ίδια ιστοσελίδα, παρουσιάζεται ως εφευρέτης του «Μοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis», για το οποίο διατείνεται ότι έχει βραβευτεί και φέρει τον τίτλο του «καθηγητή Ψυχολογίας του ομώνυμου Μοντέλου της Ιδιωτικής Ρωσικής Ακαδημίας Νοοσφαιρικής Εκπαίδευσης». Εμφανίζεται ακόμη ως «μέλος του Συνδέσμου Αεροδιαστημικής, Ναυτικής, Περιβαλλοντικής Ιατρικής και Ιατρικής Ακραίων Συνθηκών της Ρωσίας».

Η δίωξη που συνδέεται με το αδίκημα της απάτης αφορά ποσό που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ και συνδέεται με χρηματικά ποσά που φέρεται ότι κατέβαλλαν άτομα που απευθύνθηκαν στον κατηγορούμενο.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, η δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει την αποκάλυψη νέων μαρτύρων και τον εντοπισμό άλλων παθόντων έκθεσης ή απάτης, αλλά και την αποτροπή τυχόν τέλεσης των αναφερόμενων αδικημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, όσοι έχουν στοιχεία να καταγγείλουν μπορούν να απευθυνθούν τηλεφωνικά στο τμήμα προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (2310-388349, 2310-388-353), ενώ επισημαίνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Δείτε τα στοιχεία εδώ.

Newsroom