Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Στη Δικαιοσύνη ο Όμιλος Αποστολόπουλου για το "Υγεία"

Αμαρτίες Βγενόπουλου και τραπεζικού τομέα θα... παιδέψουν την ελληνική Δικαιοσύνη!
Ελλάδα
Τρί, 12/06/2018 - 12:08
Γράφει το Newsroom

Αμαρτίες Βγενόπουλου και τραπεζικού τομέα θα... παιδέψουν την ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία ο Ομιλος Αποστολόπουλου προσέφυγε για την πώληση του Υγεία.

Η προσφυγή αφορά τον όμιλο που ίδρυσε ο Α. Βγενόπουλος και την Τράπεζα Πειραιώς και γίνεται από τον Ομιλο Αποστολόπουλου, ο οποίος έχει τον μεγαλύτερο Ομιλο Υγείας (Ιατρικό Κέντρο - Διαβαλκανικό) στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος κατέθεσε αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο γιατί θεωρεί πως τελέστηκαν αδικήματα στον τρόπο πώλησης του Υγεία στο CVC.

«Καταθέσαμε αγωγή διότι δολίως και επί μακρόν παραπλανηθήκαμε και με τρόπο αδιαφανή και προνομιακό κατέληξαν να συζητάνε με μία και μόνο εταιρεία», σημείωσε η διοίκηση της Αποστολόπουλος, προαναγγέλλοντας, παράλληλα, κλιμάκωση των δικαστικών μέτρων.

Η ίδια ανέφερε ότι οι παραπάνω έθεσαν υπόψη του CVC ευαίσθητες πληροφορίες και κρίσιμα στοιχεία προκειμένου να καταθέσει την πρότασή του, σε αντίθεση με τη στάση που κράτησαν απέναντι στον δικό τους όμιλο.

Η επιλογή, όπως είπε, της CVC έγινε πίσω από κλειστές πόρτες και με αδιαφανή τρόπο, ενώ τόνισε ότι ενώ μπορούσε να δώσει μεγαλύτερο τίμημα από τα 0,92 ευρώ ανά μετοχή του CVC για το Υγεία, δεν το έπραξε γιατί δεν ήθελε να νομιμοποιήσει μια παράνομη διαδικασία.

Επίσης, όπως ειπώθηκε, για μεγάλο χρονικό διάστημα η διοίκηση του ομίλου Αποστολόπουλου βρισκόταν σε επικοινωνία μέσω αλληλογραφίας με τη διοίκηση της MIG και της Τράπεζας Πειραιώς για το θέμα του Υγεία, αλλά, παρά τις επανειλημμένες κρούσεις, δεν υπήρξε ανταπόκριση. Αντίθετα, επέλεξαν να αγνοήσουν την πρότασή του.

Αποκάλυψε ακόμη ότι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της MIG απέστειλε εξώδικο στη διοίκησή του, ζητώντας εξηγήσεις για την πώληση του Υγεία, με δεδομένο ότι πριν από λίγο καιρό υποστήριζε ότι δεν επρόκειτο να το πουλήσει.

Η πλευρά Αποστολόπουλου άσκησε κριτική για τη στάση της Πειραιώς, σημειώνοντας ότι έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία από τη στιγμή που λαμβάνει κρατική βοήθεια και έχει μέτοχο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) με 20%.

Η διοίκηση του ομίλου Αποστολόπουλου επί της ουσίας ζητάει να ακυρωθεί η διαδικασία πώλησης που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα για το Υγεία και να ξεκινήσει από την αρχή νέος διεθνής διαγωνισμός με ίδιους όρους για όλους. Όπως έγινε στην περίπτωση του Ερρίκος Ντυνάν.

Η πλευρά Αποστολόπουλου ξεκαθάρισε ακόμη ότι το ενδιαφέρον τόσο για το Υγεία όσο και για το Ερρίκος Ντυνάν παραμένει και υπογράμμισε πως ο όμιλος Αποστολόπουλου είναι στρατηγικός επενδυτής και όχι οικονομικός όπως το CVC.

Διευκρίνισε επίσης ότι η αγωγή δεν στρέφεται κατά του CVC, ενώ επισήμανε ότι η συγκεκριμένη αγωγή δεν μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία πώλησης. Ωστόσο, προανήγγειλε κλιμάκωση των νομικών ενεργειών για το Υγεία.


Πηγη: MONONEWS

Να σημειωθεί, ότι η εξέλιξη αυτή συμπίπτει χρονικά με την αποκάλυψη από την εφημερίδα DOCUMENTO (δημοσιογράφος Κατερίνα Κατή) ενός βαρύτατου στα δικαστικά χρονικά πορίσματος του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Γράβαρη.

Το πόρισμα καταλογίζει ευθύνες σε εισαγγελείς για ευνοϊκούς, εκ του αποτελέσματος, χειρισμούς στο σκάνδαλο Βγενόπουλου και ενόσω ο Βγενόπουλος ήταν παρών...

Θυμίζουμε ότι ο Βγενόπουλος είχε εμφανισθεί-κυριολεκτικά από το "πουθενά" ενός δικηγόρου που έψαχνε δουλειά (...) σαν νέος Μπερλουσκόνι στη Βουλή και με τον αέρα μελλοντικού αφεντικού της χώρας, μέσω τρελών και παράνομων επενδύσεων στην Ελλάδα, με άδηλη πηγή των χρημάτων.

Λίγοι ήξεραν, ότι στο παρασκήνιο είχε δημιουργήσει μυστικό στρατό κάθε μορφής...

Newsroom