Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Στις κάλπες σήμερα δικαστές και εισαγγελείς

Εκλέγουν τους νέους προϊσταμένους των Πρωτοδικείων, των Εφετείων και των Εισαγγελιών.
Ελλάδα
Σάβ, 15/09/2018 - 08:27
Γράφει το Newsroom

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα δικαστές και εισαγγελείς προκειμένου να ψηφίσουν τους νέους προϊσταμένους των δικαστικών υπηρεσιών οι οποίοι θα καταλάβουν νευραλγικές θέσεις για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Στο Εφετείο Αθηνών, μετά την αποχώρηση του Θεόδωρου Κανελλόπουλου, ο οποίος ήδη έχει προαχθεί σε αρεοπαγίτη, υποψηφιότητα θέτει ο πρόεδρος Εφετών Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος, ο οποίος στις αρχές του 2000, είχε ηγηθεί του Πρωτοδικείου της Αθήνας. Ο κ. Σταμαδιάνος είναι μοναδικός υποψήφιος.

Στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, υποψηφιότητα για τη θέση του προϊσταμένου θέτουν οι εισαγγελείς Εφετών Παντελής Στραγάλης και Ιωάννης Μωραϊτάκης.  Μετά την αποχώρηση του Ηλία Ζαγοραίου, ο οποίος παρέμεινε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για περίπου τέσσερα χρόνια τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διεκδικούν οι εισαγγελείς Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου , Ευάγγελος Ιωαννίδης και Γ. Δούβας.

Για τη θέση του προϊσταμένου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, το μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας, όπου εκκρεμούν εκατοντάδες σημαντικότατες υποθέσεις, υποψηφιότητα θέτουν ο πρόεδρος Πρωτοδικών Γεώργιος Γρίβας, η Ειρήνη Κατινιώτη καθώς και οι πρόεδροι Πρωτοδικών Ιωάννα Κουκουράκη και Δημ. Σκουτέρης.

Newsroom