Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Στο εδώλιο ο Ανδρέας Μαρτίνης

Κατηγορούμενοι επίσης η σύζυγος του αλλά και ένας επιχειρηματίας.
Ελλάδα
Τρί, 30/10/2018 - 08:10
Γράφει το Newsroom

Εξηγήσεις ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων καλείται να δώσει σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης κατηγορούμενος για ποσό 3,1 εκατομμυρίου γερμανικών φράγκων που φέρεται να βρέθηκε σε λογαριασμό του.

Στο εδώλιο, δίπλα στον άλλοτε ισχυρό άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν, η σύζυγος του αλλά και ένας επιχειρηματίας. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το επίμαχο ποσό δόθηκε από την εταιρία Hospitalia  International, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια του νοσοκομείου.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο 75χρονος Ανδρέας Μαρτίνης βρέθηκε στη φυλακή αλλά στη συνέχεια αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει και άλλη εκκρεμότητα με την δικαιοσύνη καθώς είναι κατηγορούμενος για απιστία σε υπόθεση που αφορά τα δωρεάν νοσήλια που, σύμφωνα με την κατηγορία, ενέκρινε ο ίδιος, σε  επιφανή πρόσωπα στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, την περίοδο 2007-2010. Πρόκειται για 51 περιπτώσεις ασθενών, από μία λίστα 8.000, με τους εισαγγελείς και τους ανακριτές να επικεντρώνονται στα πιο μεγάλα ποσά των εκπτώσεων. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα το νοσοκομείο εκτιμάται ότι ζημιώθηκε με το ποσό του 1.741.242 ευρώ.

Newsroom