Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Στο «σκαμνί» Άκτωρ, Siemens και ΤΕΡΝΑ για το τρίτο τμήμα του Προαστιακού

Δεκατρία χρόνια μετά δεν έχει παραδοθεί το έργο
Ελλάδα
Πέμ, 31/05/2018 - 16:36
Γράφει το Newsroom

Στο «σκαμνί» θα κάτσουν στις 21 Σεπτεμβρίου οι υπεύθυνοι των εταιρειών Άκτωρ (ιδιοκτησίας Μπόμπολα), Siemens και ΤΕΡΝΑ. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις οι εμπλεκόμενοι στη σύμβαση του ΟΣΕ 994/2005.

Η σύμβαση 994/2005 αφορούσε το τρίτο τμήμα του Προαστιακού Σιδηροδρόμου (ΣΚΑ - Τρεις Γέφυρες - Αθήνα - Πειραιάς). Ο ΟΣΕ ανέθεσε το έργο, στις 26 Απριλίου 2005 σε κοινοπραξία των εταιριών Siemens AG - ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - ΤΕΡΝΑ Α.Ε με τίμημα 160 εκατ. ευρώ. Το έργο θα έπρεπε να έχει παραδοθεί σε οκτώ μήνες, αλλά δεκατρία χρόνια μετά εκκρεμεί ακόμα η παράδοσή του. Η εν λόγω σύμβαση απασχόλησε το 2010 την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είχε φέρει το θέμα στη βουλή με αλλεπάλληλες ερωτήσεις τους, προέβη για το ζήτημα στην ακόλουθη δήλωση:

«Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος, γιατί με την έκδοση του Βουλεύματος η Δικαιοσύνη στάθηκε τελικά στο ύψος της και ο αγώνας που κάναμε τόσα χρόνια δεν πήγε χαμένος. Με συνεχείς κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις στη Βουλή, αλλά και παρεμβάσεις μας στη Δικαιοσύνη, προσπαθήσαμε ν’ αποφευχθεί ο ενταφιασμός του μεγαλύτερου ίσως σκανδάλου στην ιστορία του ΟΣΕ, καταγγέλλοντας τις προσπάθειες συγκάλυψης σε όλα τα επίπεδα, από το υπηρεσιακό και το πολιτικό μέχρι το Ελεγκτικό Συνέδριο και το δικαστικό.»

Πηγή:lawandorder.gr

Newsroom