Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Συνελήφθη μάρτυρας για ψευδορκία στη δίκη για τη δολοφονία του Μ. Παπαγεωργίου

Η έκκληση της μάνας να πει την αλήθεια ο μάρτυρας.
Ελλάδα
Παρ, 16/11/2018 - 09:44
Γράφει το Newsroom

Χειροπέδες φόρεσαν οι αστυνομικοί σε μάρτυρα που προσήχθη βιαίως ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να καταθέσει στη δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Η οικογένεια του άτυχου 26χρονου θεωρεί μάρτυρα «κλειδί» τον συγκεκριμένο άνθρωπο καθώς θεωρεί πως είναι σε θέση να γνωρίζει που βρίσκεται η σορός του Μάριου η οποία ακόμη και σήμερα, έξι χρόνια μετά το χαμό του, δεν έχει εντοπιστεί.


Ο μάρτυρας δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την έδρα αλλά και την πολιτική αγωγή για την σχέση του με τον φερόμενο ως πρωταγωνιστή της υπόθεσης αλλά και το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών που φέρεται να είχε μαζί του τις κρίσιμες ώρες της εξαφάνισης τους νεαρού άνδρα.

Ο μάρτυρας έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, με τους  δικαστές να του λένε ότι δε θα ολοκληρωθεί η κατάθεσή του, εάν δεν αποφασίσει  να μιλήσει.

«Δεν είναι πειστικές οι απαντήσεις σας. Μέχρι το μεσημέρι, θα έχετε πει την αλήθεια. Δε θα φύγετε από εδώ αν δεν πείτε την αλήθεια. Έφτασε η μέρα. Μη φοβάστε. Μιλήστε» τον παρότρυναν χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα.

Η εισαγγελέας της έδρας εμφανίστηκε πεπεισμένη πως ο μάρτυρα απέκρυψε την αλήθεια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπέπεσε σε ψευδή γεγονότα και απέκρυψε την αλήθεια. Έπεσε σε αντιφάσεις και ψέματα, δε θυμόταν συμβάντα καίριας σημασίας με την υπόθεση, θυμόταν, όμως, με λεπτομέρειες όσα συμβάντα δεν είχαν σχέση με αυτήν».

Ο μάρτυρας όταν κλήθηκε να εξηγήσει τι εννοούσαν στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες όταν έλεγαν «ας το τελειώνουμε. Είμαστε όλοι έτοιμοι. Όλα είναι υπό έλεγχο» επέμεινε πως η συζήτηση αφορούσε τη δουλειά που έψαχνε να βρει και ορκίστηκε στα παιδιά του ότι λέει την αλήθεια. Την κρίσιμη ημερομηνία της 28ης Αυγούστου 2012 καταγράφεται μια ακόμη συνομιλία η οποία, σύμφωνα με το μάρτυρα, αφορούσε διανομή κάρβουνων σε ταβέρνες στη Θήβα. Αυτός, ωστόσο, ήταν ένας ισχυρισμός ο οποίος δεν έπεισε την έδρα.

«Είχαμε πάει κάρβουνα με σακιά σε ταβέρνες» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Δικαστής: Τη λέξη ταβέρνες όμως δεν την αναφέρετε. Μήπως ήταν το κάλυμμα τα κάρβουνα και μεταφέρατε κάτι άλλο; Τι κουβαλάγατε μαζί με τα κάρβουνα κύριε μάρτυρα; Πείτε  την αλήθεια.

Μάρτυρας: Μόνο κάρβουνα…

Δικαστής: Γιατί είπατε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχατε με τον κατηγορούμενο "όλα υπό έλεγχο";

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.

Δικαστής: Εδώ θα μείνετε μέχρι να θυμηθείτε.

Μάρτυρας: ...για τη δουλειά με τα κάρβουνα, ότι πήγαμε καλά.

Τελικά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο μάρτυρας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, με δάκρυα στα μάτια, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενη. Ευχαριστώ πολύ το δικαστήριο, σίγουρα θα βγάλουν άκρη και θα βρω τα κόκκαλα του παιδιού μου».

Η μητέρα απηύθυνε μάλιστα έκκληση στο μάρτυρα να τη βοηθήσει να μάθει έστω και τώρα που βρίσκεται η σορός του παιδιού της.

«Είναι πατέρας, τον παρακαλώ να πει την αλήθεια να μας αποκαλύψει πού έκαψε και έθαψε το παιδί μου. Έχει δύο παιδιά , ας τα σκεφτεί. Θέλω να μου πει πού το έχει πετάξει και με τα χέρια μου να σκάψω και να πάρω τα κοκαλάκια του παιδιού μου» είπε χαρακτηριστικά η ηλικιωμένη γυναίκα.
 

Newsroom