Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Τα ίχνη κυκλώματος που αποφυλάκιζε κρατούμενους ακολουθούν οι εισαγγελείς

Κομβικό ρόλο φέρεται να παίζει ισοβίτης, ο οποίος έχει αποφυλακιστεί για λόγους υγείας.
Ελλάδα
Τετ, 10/10/2018 - 08:28
Γράφει το Newsroom

Στα ίχνη κυκλώματος, το οποίο με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά αποφυλάκιζε κρατούμενους, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Διαφθοράς. Οι αρμόδιες αρχές με αφορμή την πολυσυζητημένη αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου διεύρυναν την βεντάλια της έρευνας βάζοντας στο στόχαστρό τους περισσότερα από 300 βουλεύματα τα οποία άνοιξαν την πόρτα της φυλακής σε κρατούμενους, από το 2015 έως σήμερα.

Οι εισαγγελείς φέρονται να έχουν εντοπίσει περίπτωση διαβόητου ισοβίτη, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με τη νύχτα, ο οποίος κατάφερε να αποφυλακιστεί με όρους, πριν από λίγους μήνες, επικαλούμενος αναπηρία και προσκομίζοντας ιατρικά πιστοποιητικά που ελέγχονται ως πλαστά.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος κρατούμενος εμφανίζεται να διαδραματίζει κομβικό ρόλο στο κύκλωμα που φέρεται να δρούσε και μέσα στις φυλακές χορηγώντας πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις και σε άλλους κρατούμενου, με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή τους. Ο ισοβίτης εξακολουθεί να είναι ελεύθερος παρά τα στοιχεία που φέρονται να έχουν στα χέρια τους οι αρχές καθώς παρήλθε η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούσε να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα, όπως στην περίπτωση του επιχειρηματία Φλώρου, της ανάκλησης.

Ωστόσο, οι αλλαγές στο νόμο Παρασκευόπουλου που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης , λένε αρμόδιες πηγές, θα αλλάξουν τα δεδομένα αφού παρέχεται η δυνατότητα ανάκλησης βουλεύματος ανά πάσα στιγμή στην περίπτωση που διαπιστωθεί ακόμη και υπόνοια πλαστότητας.

Πάντως, οι εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας τους εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στις υποθέσεις παράνομων αποφυλακίσεων την ώρα που η υπόθεση Φλώρου έχει μπει στην τελική ευθεία με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει εντοπιστεί και δεύτερο πλαστό ιατρικό πιστοποιητικό που μειώνει ακόμη περισσότερο το ποσοστό αναπηρίας.

Newsroom