Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Πιάστηκαν με αρχαία νομίσματα και εικόνες

Δύο συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στη Θεσσαλονίκη.
Ελλάδα
Κυρ, 06/05/2018 - 10:02
Γράφει το Newsroom

Σε δύο συλλήψεις για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ένας άνδρας 81 ετών και μια γυναίκα 48 ετών συνελήφθησαν σε οργανωμένη επιχείρηση και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 38 αρχαία νομίσματα και φορητές εικόνες, που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων.

Τα νομίσματα που χρονολογούνται από τους κλασσικούς έως τους ελληνιστικούς χρόνους και από τους ρωμαϊκούς και υστερορωμαϊκούς χρόνους, βρέθηκαν σε κατάστημα που λειτουργούσε ο 81χρονος στο κέντρο της πόλης, καθώς και στην κατοχή της 48χρονης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μικρογραφία

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμεί απόφαση του Α' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, που επικύρωσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Newsroom