Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

ΘΡΙΛΕΡ! Σοβαρές καταγγελίες για Χίλαρυ-Ελλάδα-Σκόπια-Ρωσία

Στην συνάντηση κορυφής φαίνεται ότι Πούτιν και Τράμπ τα βρίσκουν...
Ελλάδα
Τρί, 17/07/2018 - 10:44
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι ο Τζέφρι Πάϊατ μετακινείται από την πρεσβεία της Ουκρανίας στην πρεσβεία της Αθήνας, όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις  περίμεναν και μετατόπιση του ανταγωνιστικού πυρήνα μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας στα Βαλκάνια και στην Τουρκία. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν είδαν να μένουν κενές πρεσβευτικές θέσεις στην περιοχή και ιδιαίτερα στην Αγκυρα κατάλαβαν ότι κουμάντο θα κάνει από την Αθήνα ο κ. Πάϊατ.

Αυτή η εξέλιξη θα είναι καλή μελλοντικά για την Ελλάδα, αν το βάρος των ΗΠΑ (και του Ισραήλ) μείνει υπέρ των ελληνικών θέσεων, όπως μοιάζει σήμερα.
Δεν θα είναι καλό για την Ελλάδα αν το βάρος αυτό μετακινηθεί και μάλιστα με τη συμμετοχή του κ. Παϊατ και η περιοχή μας αποσταθεροποιηθεί.
Οι εξελίξεις στην περιοχή μας επιβεβαιώνουν τον κεντρικό  ρόλο της Ελλάδας στο σκάκι που παίζεται στην περιοχή.
Στην συνάντηση κορυφής φαίνεται ότι Πούτιν και Τράμπ τα βρίσκουν, αλλά οι αντιδράσεις είναι σημαντικές, όπως και οι αποκαλύψεις:

1. Ο πρόεδρος Πούτιν "κάρφωσε" την Χίλαρυ Κλίντον λέγοντας επίσημα και δίπλα στον Τράμπ στην κοινή συνέντευξη ότι τα νπομιμα χρήματα μισού δις δολλαρίων που χρησιμοποίησε επίσημα η Χίλαρυ στον προεκλογικό αγώνα βγήκαν με παράνομο τρόποκαι μέσω επιχειρήσεων στη Ρωσία και αυτό καταγράφεται σε επίσημη έκθεση.
Πρωτοφανής αποκάλυψη για τα επίπεδα αυτά και πιθανον σε συστήματα, όπως το αμερικάνικο πολιτικό-δικαιϊκό σύστημα να έχει μελλοντικές επιπτώσεις.

2. Το μέτωπο στην Κορέα φαίνεται να κλείνει με σύμφωνες τις δυο χώρες και προφανώς με υπόγειες συνεργασίες.

3. Οι ΗΠΑ "καρφώνουν" στενούς συνεργάτες της ρωσικής κυβέρνησης και υποστηρίζουν ότι αυτοί βρίσκονται πίσω από τις αντιδράσεις σε Σκόπια  και Ελλάδα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.Απειλούν μάλιστα με συγκεκριμένες αποκαλύψεις χρηματοδότησης πολιτικών, πολιτών, χουλιγκάνων του ποδοσφαίρου στα Σκόπια κλπ.

Στην υπόθεση αναμίχθηκαν και διεθνούς συνεργασίας δημοσιογράφοι και αυτό την κάνει ακόμα πιο σοβαρή, όπως και σοβαρότητα προσδίδει η άμεση αντίδραση "θιγομένων" από τις αποκαλύψεις, οι οποίοι απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη...
Πάντως στα Σκόπια και στη Βόρεια Ελλάδα η ανθρωπογεωγραφία θα υποστεί στο άμεσο μέλλον μεγάλες αλλαγές...

Στις ΗΠΑ στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος αντιδρούν εναντίον Τράμπ και ακριβώς αυτή την ώρα το πιο προβεβλημένο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης Κρις Σπύρου έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του προς την ελληνική πολιτική ηγεσία με την οποία και ο ίδιος και διεθνείς προσωπικότητες των γραμμάτων και των επιστημών αντιτάσσονται στη συμφωνία των Πρεσπών.
 
Η επιστολή απευθύνεται προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο,με τον οποίο ο κ. Σπύρου είχε πάντα κάκιστες σχέσεις καθώς είχε ταχθεί σαφώς στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα έγραψε και βιβλίο με το οποίο αποκάλυπτε τα παρασκήνια με το Σκοπιανό και οι αποκαλύψεις ήταν σοβαρές κατά Μητσοτάκη και υπέρ Σαμαρά.
Τώρα βέβαια Σαμαράς και Μητσοτάκης συμπλέουν χέρι-χέρι και αυτο δείχνει τον σοβαρότατο πολιτικό αποπροσανατολισμό.
 
Στην επιστολή των ξένων επιστημόνων προς τον κ. Ομπάμα (αυτή θυμίζει ο κ. Σπύρου) οι επιστήμονες έγραφαν στον τότε Αμερικανό πρόεδρο τις ευθύνες του Ρεπουμπλικάνου Μπούς (φίλου του Κώστα Μητσοτάκη...) στην αναγνώριση των Σκοπίων, ως Μακεδονίας σε μια περιοχή που κατοίκησαν οι αρχαίοι Παίονες.
Οι εξελίξεις στην περιοχή μας θα είναι καταιγιστικές και σε 1-2 χρόνια η ανθρωπογεωγραφία από την Ελλάδα μέχρι τη Ρωσία θα έχει υποστεί σοβαρές αλλαγές....
 

Γιάννης Ντάσκας