Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης του Φαλήρου, δείτε βίντεο από τα έργα

Με σύνθημα "This Is Not Fake News" η Περιφέρεια Αττικής μεταφέρει εικόνα από τα εργοτάξια.
Ελλάδα
Πέμ, 12/04/2018 - 13:43
Γράφει το Newsroom

Με κεντρικό σλόγκαν "This Is Not Fake News" (Αυτά δεν είναι ψεύτικα νέα), η Περιφέρεια Αττικής μεταφέρει εικόνες από την πρόοδο των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Δέλτα, προϋπολογισμού 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρώτη φάση των έργων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, περιλαμβάνει τη μετατόπιση της Λεωφόρου Ποσειδώνος προς τη θάλασσα και την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και άρδευσης, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Φεβρουάριο του 2019, έπειτα από πολύχρονες καθυστερήσεις.

Η νέα Παραλιακή Λεωφόρος θα βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο από σήμερα, κρυμμένη σε ορισμένα σημεία από φυσικούς λόφους, με στόχο να αποκαταστήσει τη θέα των γειτονικών περιοχών προς τη θάλασσα ενώ η υπάρχουσα θα μετατραπεί σε ξηρό κανάλι αποστράγγισης σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων, δένοντας ωστόσο με το υπόλοιπο τοπίο. Η μελέτη εκπονήθηκε με δαπάνη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, από μία ομάδα Ελλήνων επιστημόνων υπό την αιγίδα του Renzo Piano, που είναι υπεύθυνος για την κατασκευή του γειτονικού Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Newsroom