Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διεθνή

Αντίποινα Κίνα σε ΗΠΑ: Δασμοί σε πάνω από 125 προϊόντα

Ειδικότερα, η Κίνα αποφάσισε να επιβάλλει δασμούς 15% σε 120 προϊόντα.
Διεθνή
Δευ, 02/04/2018 - 13:38
Γράφει το Newsroom

Μέτρα – αντίποινα κατά των ΗΠΑ επιβάλλοντας δασμούς σε 128 αμερικανικά προϊόντα – περιλαμβανομένου του χοιρινού κρέατος και των φρούτων - που εισάγονται στην Κίνα, ανακοίνωσε πριν από λίγο το Πεκίνο, εντείνοντας τους φόβους για εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις.

Ειδικότερα, η Κίνα αποφάσισε να επιβάλλει δασμούς 15% σε 120 προϊόντα – όπως φρούτα και παρεμφερή με αυτά προϊόντα-  που εισάγονται από τις ΗΠΑ και υψηλότερους δασμούς της τάξης του 25% σε 8 προϊόντα, όπως χοιρινό κρέας και άλλα σχετικά με αυτό προϊόντα.

Τα μέτρα – αντίποινα της Κίνας θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη κιόλας Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ταράξει τις διεθνείς αγορές και είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.  

Η κινεζική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει από τον περασμένο μήνα ότι θα επέβαλε τους δασμούς αυτούς σε αντίποινα για την κίνηση της Ουάσινγκτον, εγείροντας φόβους περί ξεσπάσματος εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Newsroom