Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διεθνή

Από υπερβολική ταχύτητα και ανθρώπινο λάθος το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Σιάτλ

Διεθνή
Σάβ, 23/12/2017 - 11:53
Γράφει o Editor Editor

Στην ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας της αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας νότια του Σιάτλ αποδίδει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) των Ηνωμένων Πολιτειών το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους, τραυματίζοντας άλλους 100.

Σύμφωνα με δήλωση του NTSB, το "μαύρο κουτί" που καταγράφει τις συνομιλίες των μηχανοδηγών, έχει αποτυπώσει τον ένα μηχανοδηγό να παρατηρεί πως το τρένο έχει αυξημένη ταχύτητα, κινούμενο με σχεδόν 125 χιλιόμετρα την ώρα σε περιοχή με όριο τα 50, έξι δευτερόλεπτα πριν διακοπεί η μαγνητοφώνηση λόγω της σύγκρουσης.

Ακολούθως, ο θόρυβος που καταγράφηκε είναι αυτός του μηχανοδηγού να ενεργοποιεί τα φρένα της αμαξοστοιχίας χωρίς ωστόσο, όπως επισημαίνει το NTSB, να ενεργοποιεί το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, το οποίο είναι πιο δυνατό και πιο άμεσο στην απόκριση.

Μία προκαταρκτική έκθεση που θα περιγράφει τα ευρήματα της έρευνας πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα "τις ερχόμενες ημέρες", ενώ η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει από 12 μέχρι 24 μήνες.

Πηγή
NTSB
Editor Editor