Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διεθνή

Bρέθηκε η διαμελισμένη σορός του Κασόγκι

Ήταν στον κήπο της προξενικής κατοικίας στην Κωνσταντινούπολη.
Διεθνή
Τετ, 24/10/2018 - 11:03
Γράφει το Newsroom

Μέλη της σορού του Τζαμάλ Κασόγκι βρέθηκαν στον κήπο της κατοικίας του προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολλη, μεταδίδει το Sky News.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, οι πηγές του ανέφεραν ότι ο δημοσιογράφος είναι «διαμελισμένος» και το πρόσωπό του «παραμορφωμένο».

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απαίτησε από το Ριάντ να αποκαλύψει που βρίσκεται η σορός του αθρογράφου της Washington Post, μετά την ομολογία της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε στη διάρκεια «καυγά» με αξιωματούχους μέσα στο προξενείο.

«Τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει ως τώρα δείχνουν ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε με αποτρόπαιο τρόπο» είπε ο Ερντογάν κάνοντας λόγο για προμελετημένη πολιτική δολοφονία.

Είχε πρηγηθεί δήλωση του ηγέτη του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) Ντογού Περιντσέκ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι το πτώμα του Κασόγκι εντοπίστηκε σ' ένα πηγάδι στην προξενική  κατοικία, σύμφωνα με όσα του είχαν αποκαλύψει «αξιόπιστες πηγές» από την υπηρεσία ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης.

Newsroom