Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διεθνή

«Μίλησε» η σκηνή του εγκλήματος στην Κύπρο και δείχνει έναν δολοφόνο

Αναμένεται η κατάθεση του 15χρονου γιου
Διεθνή
Δευ, 23/04/2018 - 10:25
Γράφει το Newsroom

Καθοριστική θεωρείται η σημερινή μέρα όσον αφορά στις προσπάθειες εξιχνίασης της υπόθεσης δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, που βρέθηκαν δολοφονημένοι στο σπίτι τους στο σπίτι τους τα ξημερώματα της Πέμπτης 19 Απριλίου.

Το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των ανακριτών και ακολούθως θα ζητηθεί η έγκριση της Νομικής Υπηρεσίας προκειμένου να κληθεί για κατάθεση ο 15χρονος γιος της οικογένειας, ο οποίος χθες εξετάστηκε από ιατροδικαστές.

Σκοπός της κατάθεσης είναι να δοθούν απαντήσεις για κάποια κενά που διαπιστώθηκαν, είτε από τους ανακριτές είτε από ιατροδικαστές, τόσο κατά τη νεκροψία όσο και κατά την αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews.com η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιωπούλου φαίνεται να σχημάτισε την άποψη ότι στη σκηνή του εγκλήματος υπήρχε μόνο ένα άτομο. Παράλληλα η κ. Σπηλιωπούλου, μετά την αυτοψία, φέρεται να βοήθησε στο να συμπληρωθούν κάποια κενά τα οποία απασχολούσαν τους ανακριτές.

Όλα όσα προέκυψαν μετά τη δολοφονία θα τεθούν εντός της ημέρας ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας με σκοπό να πειστεί ότι οι έρευνες προχώρησαν σε σημείο που να επιτρέπουν την κλήση του 15χρονου σε κατάθεση. Από τις απαντήσεις που θα δοθούν θα εξαρτηθεί κατά πόσον ο 15χρονος θα θεωρηθεί μάρτυρας ή μη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον ιατροδικαστή της οικογένειας του ζεύγους κ. Μάριο Ματσάκη δεν δόθηκε ακόμη έγκριση για διενέργεια αυτοψίας στη σκηνή του εγκλήματος.

Μιλώντας στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου ο κ. Ματσάκης χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική την αυτοψία στη σκηνή, την οποία χαρακτήρισε εξίσου βασική όσο και η νεκροτομή.

Όπως ανέφερε κ. Ματσάκης, ο οποίος φέρεται να κατέληξε σε κάποια πρώτα συμπεράσματα για το τι συνέβη το βράδυ του φονικού, θέλει να διενεργήσει αυτοψία για να σχηματίσει πληρέστερη εικόνα, ώστε σε συνδυασμό με όσα είδε κατά τη διάρκεια της νεκροψίας να καταλήξει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Πάντως, η σκηνή, τουλάχιστον μέχρι χθες, φέρεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές να ήταν ανέπαφη, αν και ο ιατροδικαστής της οικογένειας ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει.

Τέλος, αναφέρεται πως οι ανακριτές φέρονται να θεωρούν πως και από κάποια νέα ευρήματα ή και συμπεράσματα ενισχύονται κάποιες από τις αρχικές τους εκτιμήσεις και δίνουν αρκετό βάρος στην επικείμενη κατάθεση του 15χρονου.

Newsroom