Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διεθνή

«Πόλεμος» προέδρου – πρωθυπουργού στην πΓΔΜ για τη συμφωνία με την Ελλάδα

«Η θέση μου δεν αλλάζει, ρίξε με» το μήνυμα Ιβάνοφ στον Ζάεφ.
Διεθνή
Τετ, 20/06/2018 - 13:09
Γράφει το Newsroom

Στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ πετάει το γάντι ο πρόεδρος της χώρας Γκεόρκγι Ιβάνοφ, ο οποίος καλεί τον Ζάεφ να ξεκινήσει τη διαδικασία «μομφής» σε βάρος του, επιμένοντας πως η θέση του σχετικά με τη συμφωνία με την Ελλάδα για την ονομασία της χώρας ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» είναι τελική και δεν πρόκειται να αλλάξει.

«Καλώ τον Ζάεφ να αρχίσει αμέσως τη διαδικασία μομφής κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, με την ίδια πλειοψηφία δύο τρίτων που απαιτείται και για την αλλαγή του Συντάγματος της 'Δημοκρατίας της Μακεδονίας'» ανέφερε ο Ιβάνοφ σε γραπτή δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.

«Η θέση μου σχετικά με την επιβλαβή συμφωνία για το όνομα είναι τελική και παραμένει ίδια παρ' όλες τις απειλές και τις πιέσεις» τόνισε ο Ιβάνοφ, ο οποίος έχει ταχθεί σθεναρά κατά της συμφωνίας με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ, ο Ζάεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πρόεδρος Ιβανόφ δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Η συμφωνία αναμένεται σήμερα να περάσει από το Κοινοβούλιο της πΓΔΜ, μετά τη χθεσινή έγκρισή της από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Newsroom