Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διεθνή

Συναγερμός στη Βρετανία: Εκκένωση σχολείων μετά από απειλητικό e-mail

«Έχουμε ενημερωθεί για απειλές που έχουν λάβει σχολεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Διεθνή
Τετ, 28/03/2018 - 23:50
Γράφει o Κώστας Ντέμος

Δώδεκα σχολεία έχουν αποκλειστεί σε Λονδίνο, Ντούραμ, Ντέβον, Κέμπριτζ, Σάφολκ και Γουέστ Μίντλαντς ενώ για σχετική απειλή έχουν ενημερώσει τις αρχές και σχολικές μονάδες στο Ντούραμ.

Οι αρχές προχωρούν σε εκκένωση σχολείων σε όλη τη χώρα μετά από απειλητικό e-mail που έλαβαν για τρομοκρατική επίθεση.

Μέχρι τώρα 12 σχολειά έχουν αποκλειστεί σε Λονδίνο, Ντούραμ, Ντέβον, Κέμπριτζ, Σάφολκ και Γουέστ Μίντλαντς ενώ για σχετική απειλή έχουν ενημερώσει τις αρχές και σχολικές μονάδες στο Ντούραμ. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας από το Ντέβον σημείωσε: «Έχουμε ενημερωθεί για απειλές που έχουν λάβει σχολεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και κάνουμε ότι προβλέπεται για να προστατεύσουμε μαθητές και προσωπικό. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις συγκεκριμένες απειλές ακόμη κι αν είναι φάρσα».

Οπως μεταδίδει το RT, το μήνυμα αναφέρει: «Στις 15:15μ.μ., ένα αυτοκίνητο θα πέσει πάνω σε όσους περισσότερους μαθητές, την ώρα που φεύγουν. Αν προσπαθήσετε να προχωρήσετε σε εκκένωση, ο οδηγός θα βγει και θα πυροβολήσει όσους μαθητές φεύγουν. Εχετε μία επιλογή, μπορείτε να αγνοήσετε το email και να θέσετε σε κίνδυνο τις ζωές των μαθητών ή να ακούσετε τι έχουμε να σας πούμε. Ο μόνος τρόπος για να διαφύγεις είναι με ένα μπαμ».

Το μήνυμα υπογράφεται από την ομάδα PI3x13t.

Το tweet της Αστυνομίας του Κεϊμπριτζσάιρ:

Μικρογραφία
Κώστας Ντέμος