Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διεθνή

Τι λέει ο 30χρονος που οι γονείς του έκαναν μήνυση για να φύγει από το σπίτι

Μιλά για την επιμέλεια του γιου του και εξηγεί την άρνησή του να δεχθεί χρήματα .
Διεθνή
Τετ, 23/05/2018 - 11:51
Γράφει το Newsroom

Για τη σχέση του με τους γονείς του και όλα τα προβλήματα μεταξύ τους μίλησε ο Μάικλ Ροτόντο, ο οποίος έγινε γνωστός μετά την άρνησή του να φύγει, στα 30 του, από το σπίτι των γονιών του αλλά και την έξωση που του έκαναν.

Την Τρίτη, δικαστής έδωσε στον Ροτόντο εντολή να φύγει από το σπίτι της οικογένειάς του στη Νέα Υόρκη, όπου ζούσε για μία δεκαετία.

Σε συνέντευξή του στη Daily Mail, ο Μάικλ τόνισε πως τα θέματα που έχει με τους γονείς του Μαρκ και Κριστίνα σχετίζονται με τη μάχη για την επιμέλεια του γιου του.

Ο Μάικλ είπε πως έχασε την επιμέλεια του παιδιού τον Σεπτέμβριο. Το αγόρι ζει πλέον μόνο με τη μητέρα του, με την οποία ο Μάικλ ούτε έχει παντρευτεί ούτε έχει σχέση.

Ο ίδιος λέει πως έκανε έφεση, με επιχείρημα την οικονομική του κατάσταση, προκειμένου να μην επιβαρύνεται πλέον με δικαστικά έξοδα. Οι γονείς του όμως περιέπλεξαν τα πράγματα, τονίζοντας πως χρειαζόταν δουλειά και ασφάλιση υγείας, για να συνεχίσει να ζει μαζί τους.

Ο Μάικλ αρνήθηκε, λέγοντας πως αυτή τη στιγμή μοναδική δουλειά του είναι να πάρει πίσω τον γιο του.

Όταν προσφέρθηκαν να πληρώνουν εκείνοι για την ασφάλεια ζωής του, ο Μάικλ είπε πως δεν μπορεί να δεχθεί τα χρήματά τους γιατί τότε θα αλλάξει η οικονομική του κατάσταση και δεν θα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα στη νομική μάχη για την επιμέλεια του γιου του.

Λίγο μετά, όπως ο ίδιος αφηγείται, οι γονείς του σταμάτησαν να τον υπολογίζουν στις ανάγκες του σπιτιού και του έκοψαν και το κινητό. Του απαγόρευσαν επίσης να χρησιμοποιεί τα πλυντήρια του σπιτιού, ενώ απευθύνθηκαν και οι ίδιοι στο δικαστήριο, διεκδικώντας το δικαίωμα της επίσκεψης στον εγγονό τους.

Ο Μάικλ υποστηρίζει πως δεν ζούσε πάντα στο πατρικό του. Πριν από περίπου οκτώ χρόνια είχε το δικό του διαμέρισμα, για περίπου ενάμιση χρόνο. Περίπου τότε έγινε πατέρας.

Τελικά μετακόμισε πίσω στους γονείς του όταν έχασε τη δουλειά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, μήνυσε την εταιρία στην οποία εργαζόταν για διάκριση σε βάρος του, επειδή τον απέλυσαν όταν αρνήθηκε να δουλέψει Σάββατα, παρότι εξήγησε πως ήταν η μόνη μέρα που μπορούσε να επισκεφθεί τον γιο του. Διεκδικεί αποζημίωση ύψους 34.000 δολαρίων.

Ο Μάικλ λέει πως πήγε στο κολέγιο αλλά δεν πήρε το πτυχίο του. Άρχισε σπουδάζοντας μηχανικός στο Onondaga Community College, αλλά τελικά στράφηκε στις επιχειρήσεις, επειδή δεν του άρεσαν τα μαθηματικά.

Αναφορικά με τη δικαστική μάχη με τους γονείς του, προανήγγειλε πως θα ασκήσει έφεση. Υποστηρίζει πως οι γονείς του δεν του έδωσαν έναν καλό λόγο γιατί τον πετούν έξω από το σπίτι, ούτε αρκετό χρόνο να βρει νέο σπίτι. Αναφορικά με τη μη συνεισφορά του στο σπίτι, τα οκτώ χρόνια που μένει εκεί, τονίζει πως ποτέ δεν αναμενόταν να συμμετέχει στα έξοδα ή να βοηθά στις δουλειές, και υποστηρίζει πως αυτό ήταν ένα μέρος της συμφωνίας της διαμονής με τους γονείς του.
 

Newsroom