Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Βόμβες για θαμένα σκάνδαλα και ηχητικά ντοκουμέντα στη Novartis

Καυτή ερώτηση Νικολόπουλου: Δικαστές ερευνούν... 16 χρόνια μια καραμπινάτη μίζα!
Ελλάδα
Δευ, 07/01/2019 - 16:26
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Την περασμένη Παρασκευή δεν υπήρχε η παραμικρή πληροφορία ότι η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα έχει συνάντηση με τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης.

Ο Νίκος Νικολόπουλος προσπαθούσε να ετοιμάσει για κατάθεση ερώτηση στη Βουλή.

Την κατέθεσε σήμερα το πρωί και λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι το απόγευμα της Δευτέρας έχει προγραμματισθεί η συνάντηση της Ενωσης με τον κ. Μητσοτάκη και προφανώς θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις.

Η ερώτηση, με την συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Διαβάστε την:

Ερώτηση

προς τον Πρωθυπουργό 

προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 

προς τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Θα ζητήσετε από τις Εισαγγελικές Αρχές και όλες τις συναρμόδιες αρχές ενδελεχή ανεξάρτητη μεν, πραγματική δε έρευνα (π.χ. με άρση όλων των τηλεφωνικών και άλλων επικοινωνιών) για την υπόθεση που συγκλονίζει σήμερα το πανελλήνιο, δηλαδή του σκανδάλου ΝΟVARTIS;

H Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων λειτουργεί για να προασπίσει τις εργασιακές συνθήκες των δικαστικών λειτουργών και μεταξύ αυτών και εξασφάλιση  των συνθηκών εκείνων ,οι οποίες είναι απαραίτητες για την έκδοση αμερόληπτων αποφάσεων και δικαστικών πράξεων.

Με κύρια ευθύνη της πολιτικής εξουσίας αυτές οι συνθήκες δεν εξασφαλίστηκαν και μεταξύ των άλλων, σε μερικές περιπτώσεις επέτρεψαννα εισέλθουν στα δικαστικά γραφεία οικονομικές και πολιτικές σειρήνες, οι οποίες προφανώς και επηρέασαν την έκδοση δικαστικών αποφάσεων διάτρητων και επί πληρωμή, είτε σε ρευστό, είτε σε πολιτικό χρήμα.

 Το αδιανόητο, δηλαδή να "φιλοξενούνται" στις δικαστικές αίθουσες και στις φυλακές πρώην δικαστικοί λειτουργοί γιατί μέσω παραδικαστικών και παραπολιτικών κυκλωμάτων "τα’ παιρναν" χοντρά συμβαίνει σε πραγματικό σημερινό χρόνο.

Ποιός θα φανταζόταν ισοβίτη, δίπλα στους κατά συρροή φονιάδες, και δικαστή γιατί πωλούσε έναντι χρυσού δικαστικές αποφάσεις;

Γεγονός είναι ότι εδώ και έναν και πλέον αιώνα έχει γίνει μέρος της λειτουργίας του κράτους ο εναγκαλισμός δικαστικών λειτουργών με την πολιτική εξουσία, και δικαστές, εισέρχονται, είτε πριν, είτε μετά την συνταξιοδότησή τους στην πολιτική σκηνή, ακόμα και με την εκλογή τους στις δημοκρατικές εκλογές.

Το πόσο επιτυχής είναι αυτή η πορεία το δείχνει το γεγονός ότι δικαστικός λειτουργός που μπήκε στην πολιτική σκηνή, ήταν ο  πρώτος πολιτικός που οδηγήθηκε στις φυλακές για διαφθορά ,όταν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί άσκησαν πιέσεις ,καθώς διαπίστωναν ότι η μεταχείρισή του στην Ελλάδα και από τους πρώην συναδέλφους του είχε συντεχνιακά χαρακτηριστικά, δηλαδή κάθε άλλο παρά αμερόληπτα αντιμετωπιζόταν.

Έκπληκτος ο ελληνικός λαός είδε πριν λίγα χρόνια το κορυφαίο δίδυμο της Ένωσης δικαστών και Εισαγγελέων ,δηλαδή ο Νο 1 Δημήτρης Κυριτσάκης και ο Νο2 να καταλαμβάνουν δια της πολιτικής θέσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μάλιστα προς χάριν του ο μισθός διπλασιάστηκε, μέχρι να ξαναγίνει φυσιολογικός έπειτα από σφοδρές αντιδράσεις και δημόσια κριτική.

Αλήθεια υπάρχει ανακοίνωση ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ αυτού του συγκεκριμένου φαινομένου του διορισμού πρώην δικαστών (όπως και παρομοίων στο ΕΣΡ, στην Αρχή Προστασίας προσωπικών Δεδομένων κλπ) από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων;

Το ερώτημα αποκτά καίρια σημασία και είναι επίκαιρο μετά την προχθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ,η οποία αναφέρει επί λέξει τα εξής:

"Είχαμε καλώς διαβλέψει και το επισημάναμε εμφατικά στο Ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης στις 15 Δεκεμβρίου 2018, ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπει η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας σε χθεσινή του ανάρτηση ζητάει από Δικαστές και Εισαγγελείς, τους οποίους αυτή τη φορά ονοματίζει και επιπλήττει, να του δώσουν εξηγήσεις για την πορεία συγκεκριμένων υποθέσεων, τους προτρέπει ορισμένες φορές σε ενδεδειγμένες, κατά την άποψή του, ενέργειες (πχ προφυλάκιση) και θεωρεί μάλιστα και ύποπτη την καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή τους. Την ίδια στιγμή που  ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία προστατεύουν απόλυτα το τεκμήριο της αθωότητας, Υπουργός της Κυβέρνησης παραβιάζει βάναυσα το τεκμήριο αυτό. Η δημόσια διαπόμπευση και τα υπονοούμενα σε βάρος δικαστικών λειτουργών, που σε αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να επιτελέσουν το καθήκον τους, δεν θα έχει τέλος, όπως σαφώς προδικάζει ο ίδιος αξιωματούχος με τη λέξη «συνεχίζεται». Επισημαίνουμε ότι το ολίσθημα του εν λόγω υπουργού να αποπειραθεί να παρέμβει στο έργο Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών συνιστά θεσμική εκτροπή, δεδομένου ότι αποτελεί ευθεία παραβίαση της Αρχής της Διάκρισης των Λειτουργιών. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Πρωθυπουργός, ως επικεφαλής της Κυβέρνησης, θα αποδοκιμάσει τις τοποθετήσεις του Υπουργού του και θα αποτρέψει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον, οι οποίες πλήττουν την Δικαστική Ανεξαρτησία και το Κράτος Δικαίου. Σε κάθε περίπτωση οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί έχουν μοναδικό τους καθήκον την ολοκλήρωση των ανατεθειμένων σ’ αυτούς δικογραφιών, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, χωρίς να επηρεάζονται από την κλεψύδρα του πολιτικού χρόνου."

Ενώ η ανακοίνωση μοιάζει, σε πρώτη και πρόχειρη ανάγνωση, να τα λέει καλά ,έχουμε σε δεύτερο χρόνο, πλείστα ερωτηματικά στην προσεκτική της ανάγνωση και αν αυτά δεν απαντηθούν επαρκώς, μάλλον θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ήταν μια πολιτική ανακοίνωση με στόχο να φοβίσει τον Υφυπουργό Υγείας και να υποστείλει και αυτός και εμείς και πολλοί άλλοι την σημαία της άμεσης και οξείας κριτικής ,στην οποία είναι ευεπήφορες ορισμένες προκλητικά έκνομες ενέργειες δικαστικών λειτουργών και μερικές πράξεις τους και αποφάσεις ,οι οποίες μόνο δίκαιο δεν απονέμουν.

 Οι καταδίκες δικαστικών λειτουργών σε βαρύτατες καθείρξεις ,οι όλο νόημα παραιτήσεις ορισμένων, μόλις ξεκινούσαν έρευνες για έκνομες (δηλαδή έξω από τη στήριξη του νόμου) αποφάσεις ή πράξεις τους δείχνουν τα δυο πρόσωπα της Δικαιοσύνης. Δηλαδή εκείνους που λειτουργούν και μάλιστα σε τεράστιας οικονομικής σημασίας υποθέσεις-σκάνδαλα εκτός νόμου ,με πολιτικά ή οικονομικά κίνητρα και εκείνους που εφαρμόζουν το νόμο και καταδικάζουν και αυτούς τους δικαστές. Προστίθενται σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία, στο καλό πρόσωπο και δεκάδες που έχουν πεθάνει πάνω από δικογραφίες για να αποδώσουν δίκαιο, που δολοφονήθηκαν ακόμα και μέσα στα δικαστήρια, που χτυπήθηκαν ,ακόμα και στα σπίτια τους.

Σε αυτήν ειδικά την ανακοίνωση με την οποία η Ένωση δικαστών και Εισαγγελέων κάνει σφοδρή επίθεση στον Υφυπουργό Υγείας, θα έπρεπε να αναφερθούν και τα ΔΥΟ πρόσωπα της Δικαιοσύνης για να μην μένει η εντύπωση, ίσως και βεβαιότητα, ότι η ανακοίνωση διαπνέεται μόνο από φιλικά προς την αντιπολίτευση κριτήρια.

Τόσο εγώ, κατά την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όσο και δημοσιογράφοι, όπως- και όλως ενδεικτικά- οι Γιάννης Ντάσκας, Κώστας Βαξεβάνης, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αναφέρθηκαν και παλαιότερα, αλλά και μόλις τις τελευταίες ημέρες μέσα από τις επάλξεις τους (Ζougla.gr, DOCUMENTO, KOUTI PANDORAS, NTOKOUMENTA.GR),αλλά και από εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών, ακόμα και από την ΕΡΤ σε σοβαρότατες υποθέσεις ,οι οποίες ενταφιάσθηκαν με διάφορους τρόπους (παραγραφές, σκανδαλώδεις αποφάσεις, νομοθετικές (ν)τροπολογίες και συνδυαστικά αυτών) χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε κύρωση από τα εντός της Δικαιοσύνης όργανα.

Αυτή τη στιγμή μάλιστα εκκρεμούν σε επιθεωρητικές διαδικασίες τέτοια δικαστικά εγκλήματα και το σημειώνω γιατί πρέπει να ελέγχεται και η πορεία αυτών των διαδικασιών, όταν μάλιστα ορισμένες υποθέσεις τίθενται και εκτός χρονικής κλεψύδρας, όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο Υφυπουργός Υγείας.

Π.χ. στην δικογραφία για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων το πρώτο έγγραφο με αναφορά σε διάπραξη παρανομιών προς τον πρωθυπουργό της χώρας, στάλθηκε  στις 10 Μαρτίου 2003,όπως ρητά αναφέρει ο σημερινός ανακριτής εφέτης κ .Ορφανίδης ,το οποίο αποκάλυψε δημόσια ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι στις 19 Μαρτίου 2003 ,το σκάνδαλο αυτό κατήγγειλε η Νέα Δημοκρατία επίσημα, αλλά προστίθεται στο έγγραφο ότι η πρώτη χρέωση της δικογραφίας έγινε δυο ολόκληρα χρόνια αργότερα στις 27 Απριλίου 2005.

 Από τότε οδεύουμε τον 16ο χρόνο και η δικαστική έρευνα συνεχίζεται και μεταξύ άλλων έχουν σημειωθεί και έντονες αντιδράσεις κατά βαθμόν ανώτερων δικαστών για ενέργειες και κρίσεις κατωτέρων.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλύπτει με την ανακοίνωσή της τον τομέα της ανεξάρτητης κρίσης κάθε δικαστικού λειτουργού και σωστά πράττει.

Όμως δεν ομιλεί καθόλου για την ΑΡΝΗΣΗ απονομής δικαιοσύνης δια της μη έκδοσης οποιονδήποτε αποφάσεων επί 16 χρόνια.

Και δυστυχώς τέτοιες περιπτώσεις ουσιαστικής και τυπικής αρνησιδικίας επί τόσα χρόνια, όσα απαιτούνται για την παραγραφή των εγκλημάτων υπάρχουν πολλά και μάλιστα σε κορυφαία σκάνδαλα, από αυτά που γονάτισαν οικονομικά όχι μόνο πολίτες, αλλά και τη χώρα και είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αναφορά του υφυπουργού Υγείας στην κλεψύδρα του δικαστικού χρόνου.

 Κοντολογίς: Πλείστα όσα εγκλήματα, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και άλλων μορφών συγκαλύφθηκαν με δόλιες ή μη χρονοτριβές και από δικαστικούς λειτουργούς και οι πολλαπλές καταδίκες της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για εγκληματικές καθυστερήσεις και παραβιάσεις κάθε έννοιας δίκαιης δίκης το αποδεικνύει. Εκεί γιατί δεν επιδεικνύεται η ίδια ευθιξία; Γιατί δεν στηλιτεύονται με τον ίδιο τρόπο τα κακώς κείμενα;

Στα "στέκια" τα πολιτικο-δημοσιογραφικά διαδίδεται έντονα ότι  “οι Αμερικάνοι κάποια στιγμή απηύδησαν με την προστασία που παρείχε η εισαγγελία διαφθοράς στο Μανιαδάκη, για τον οποίον είχαν σχηματίσει την άποψη ότι λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος και  όταν συναντήθηκαν πριν λίγο καιρό οι αξιωματούχοι του FBI  με  εκπρόσωπο της  Ελληνικής Εισαγγελίας  Διαφθοράς, στην Βιέννη , έτειναν ένα "ντοκουμέντο" με τη φράση  “πάρτε αυτό το cd να ακούσετε ένα ωραίο άσμα στο οποίο κάνουν ντουέτο ο μάρτυρας υπό προστασία Μανιαδάκης με έναν ελεγχόμενο πρώην  Υπουργό. Ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας  Διαφθοράς θρυλείται από κακές γλώσσες ότι δεν πείσθηκε να παραλάβει το ντοκουμέντο με την αιτιολογία ότι προσκρούει στο νομικό πλαίσιο που έχει η... διάφανη σαν κρύσταλλο Ελλάδα και αν όντως ο θρύλος αυτός έχει βασιμότητα ,τότε μας γυρίζει λίγα χρόνια πίσω στην διάφανη σαν κρύσταλλο κυβέρνηση Παπανδρέου και ύστερα την αντίστοιχη των Σαμαρά-Βενιζέλου. Τότε που ο ελληνικός λαός έβλεπε κατάπληκτος τους ξένους να δίνουν αποδείξεις με ονόματα, τράπεζες και λογαριασμούς και η Ελλάδα να πετάει την μπάλα στην κερκίδα προσπαθώντας είτε να την πετάξει έξω και μακριά, είτε να καθυστερήσει όσο γίνεται τις αποκαλύψεις. Ο «θρύλος» πάντως λέει ότι ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Εισαγγελίας Διαφθοράς άκουσε το ηχητικό ντοκουμέντο και ο δρόμος άρσης της προστασίας προς τον μάρτυρα Μανιαδάκη ήταν μονόδρομος. .Την Παρασκευή 28/12/2018 αργά το βράδυ  οι Αμερικάνοι αρμόδιοι επικοινώνησαν με την Εισαγγελία Διαφθοράς ,διαβίβασαν τις ευχές τους και την πληροφορία ότι «αυτός  ο μάρτυρας προστασίας ετοιμάζεται να την κοπανήσει και να βγει διαδικτυακά από άλλη χώρα  σε δημόσια πανηγυρική εκδήλωση καταγγέλλοντας δήθεν  σκευωρία”.

 Κατά τις εκτιμήσεις μάλιστα ή ίσως και πληροφορίες τους θα μετέβαινε σε κάποια χώρα και θα ζητούσε νομική προστασία "γιατί στην Ελλάδα τον εκβίαζαν να παραβεί το δημοκρατικό του καθήκον".

Εάν ανατρέξει κανείς λίγους μήνες πίσω θα θυμηθεί ότι στις 18 Μαΐου 2018 μιλώντας στην Βουλή ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας, εκ των εμπλεκομένων από τις μαρτυρίες στην υπόθεση της Novartis, είχε ισχυρισθεί μεταξύ άλλων  : «Πρέπει να αποκαλυφτούν άμεσα οι μάρτυρες, να ελεγχτούν οι καταθέσεις τους, να εξεταστεί αν κάποιοι τους εκβίασαν ή συνεχίζουν να τους εκβιάζουν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί αυτού του εκτρώματος».

Επομένως είχε προφητεύσει δημόσια ότι μήνες αργότερα θα προσπαθούσε κάποιος να διαφύγει και αν αποτύγχανε ή από το εξωτερικό εάν επιτύγχανε θα ισχυριζόταν ότι εκβιάστηκε να μιλήσει σε βάρος πολιτικών προσώπων, όπως υποστηρίζει σήμερα ο κ. Μανιαδάκης. 

Εάν δεν ήταν προφητεία ,μήπως ήταν πληροφορία και εάν ήταν πληροφορία έχει μεγάλη σημασία η προέλευσή της και η πηγή της και άρα και οι διασυνδέσεις αυτής της πηγής με κανάλια τα οποία μετέφεραν αυτή την πληροφορία στον Γ. Στουρνάρα.

Είναι πρόδηλο ότι ,εάν πράγματι οι Αμερικανοί αρμόδιοι είχαν προειδοποιήσει για τις επαφές του υπό προστασία μάρτυρα ,με εκείνους ,που ο ίδιος είχε καταγγείλει στις καταθέσεις του με απόλυτη σαφήνεια και ονομαστικά, πρέπει να ερευνηθεί ,αν ο εν λόγω μάρτυρας,όπωςαναφέρουν διάφοροι κακόπιστοι, κατάφερε να ξεγελάσει τις δικαστικές αρχές και σε θετικήπερίπτωση ,πως ήταν δυνατόν να συμβεί αυτό, αφού είχαν προειδοποιηθεί από τους Αμερικανούς για το διπλό παιχνίδι του εν λόγω Μανιαδάκη, ο οποίος σε ραδιουργία θυμίζει τον συνεπώνυμο αλήστων εποχών.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

1. Θα διεξαχθεί έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί ποιά μεγάλα σκάνδαλα (π.χ. ΖΗΜΕΝΣ, ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Τραπεζικά, αρπαγής δημοσίων εκτάσεων και άλλα) ερευνήθηκαν δικαστικά για περισσότερα από 5-10 χρόνια και αρχειοθετήθηκαν για λόγους παραγραφής;

2. Θα ερευνήσετε με ουσιαστική έρευνα δια μαρτύρων και εγγράφων, υπό ποιές συνθήκες και στα χέρια ποιών προσώπων της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης παραγράφηκαν αυτά τα εγκλήματα;

3. Παρακαλείσθε να πληροφορήσετε το Ελληνικό Κοινοβούλιο  καθώς και να καταθέσετε τα στοιχεία που διαθέτει ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Π. Πολάκης ακριβώς για εκείνα τα εγκλήματα, τα οποία γονάτισαν τη χώρα;

4.Θα λάβετε πρωτοβουλία, ώστε να τεθούν νόμιμοι φραγμοί στην δολίως ατέρμονη δικαστική δήθεν έρευνα, καθώς υπάρχουν δικογραφίες θαμώνες σε δικαστικά συρτάρια, χωρίς ούτε μια κίνηση επι χρόνια;

5. Θα ζητήσετε από τις Εισαγγελικές Αρχές και όλες τις συναρμόδιες αρχές ενδελεχή ανεξάρτητη μεν, πραγματική δε έρευνα (π.χ. με άρση όλων των τηλεφωνικών και άλλων επικοινωνιών) για την υπόθεση που συγκλονίζει σήμερα το πανελλήνιο, δηλαδή του σκανδάλου ΝΟVARTIS;

6. Τελικά μπορείτε να μας πείτε μετά βεβαιότητος στη Βουλή έγινε προσπάθεια «διαφυγής» του κατηγορουμένου Μανιαδάκη;

7. Θα ζητήσετε -ως οφείλετε - να ερευνηθεί ποιός ήταν ο τελικός προορισμός του και ποιά βασιμότητα έχουν οι πληροφορίες ότι σκοπός ήταν η διαφυγή και από ασφαλές καταφύγιο να ζητεί και άσυλο, ως πολιτικά διωκόμενος, κατά το παράδειγμα της δικαστικής λειτουργού Τόνιας Ηλία, με ανάλογη πολιτική εκμετάλλευση κατά τον κρίσιμο πολιτικό χρόνο, ον οποίο επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων;

8. Θα παρακληθεί αρμοδίως η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, κατά τον προσήκοντα νομικά τρόπο να εισφέρει πληροφορίες, δηλαδή δικαστικές αποφάσεις κλπ ,ώστε να διερευνηθούν οι ενδεχομένως έκνομες ενέργειες πολιτικών προσώπων, τις οποίες ρητά προσδιορίζει, όπως πχ. παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας, διαπόμπευση προσώπων, παράνομη παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης ;

9.Γνωρίζετε εάν οι Ελληνικές αρμόδιες αρχές ,τούτων δοθέντων επιτέλους έχουν ήδη αναζητήσει το ηχητικό ντοκουμέντο (cd;) με το “ντουέτο”, ο ένας εκ των οποίων είναι ο μέχρι προ ημερών υπό προστασία μάρτυρας;

- Εάν ναι, πώς θα διασφαλίσετε ότι δεν θα παίζει το cd σε λίγες ημέρες στο διαδίκτυο και σε siteόπως ακριβώς συνέβη επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου που «ανέβηκε» στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και εκεί ακούγεται ο Πρωθυπουργός να δίνει εντολή προς έναν ανώτατα δικαστικό λειτουργό με το παρατσούκλι «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑΚΙΑΣ»; 

10. Εάν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες μήπως σχηματιστεί μία άλλη δικογραφία , εάν  από το ηχητικό ντοκουμέντο θα προκύπτει, ότι πολιτικός μετείχε  σε προπαρασκευαστικές πράξεις, προκειμένου να παρεμποδιστεί η δικαστική έρευνα, πράξεις που ενδεχομένως μπορεί και να επαναλάβει;

11. Ο ερωτώμενος Υπουργός της Δικαιοσύνης,  θα ενεργήσει θεσμικά - ελεγκτικά  ούτως ώστε στην πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου Novartis , έστω και καθυστερημένα , να εφαρμοστεί το πνεύμα του νόμου 4022 αναφορικά με τις προθεσμίες της προκαταρκτικής έρευνας ;

 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος 

Γιάννης Ντάσκας