Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

RPM

Η BMW επεκτείνει τη γκάμα των SUV με το εντυπωσιακό X2

Από το 1 μέχρι το 6, ο μόνος αριθμός που έλειπε μέχρι στιγμής μετά το γράμμα X, ήταν το 2.
RPM
Παρ, 16/02/2018 - 23:41
Γράφει το Newsroom
9209816376aafdb98c52c0bc93b0b259_XL.jpg

Αυτός ο όρος είναι ο ίδιος που χρησιμοποιεί η φίρμα για τα Χ4 και Χ6, σε μία σαφή έκφραση του χαρακτήρα που θέλει να προσδώσει και στο νέο μικρό Χ2. Ότι είναι ένα εκτός δρόμου κουπέ. Πάμε να δούμε τις βασικές διαφορές από τα “κανονικά” του αδέρφια. Πρώτα πρώτα σχεδιαστικά η BMW πλασάρει νέες φόρμες, με κυριότερη την “αναποδογυρισμένη” γρίλια της BMW, που χαρίζει ένα πιο άγριο λουκ και συνδυάζεται με μεγάλους αεραγωγούς και τονισμένες λεπτομέρειες σε χρωματική αντίθεση. Οι προβολείς ομίχλης είναι ψηλά τοποθετημένοι στα πρότυπα των Χ4 και Χ6, ενώ στο προφίλ, αν και υπάρχει μια σχετική ομοιότητα με την Χ1, το σχήμα είναι αρκετά πιο κουπέ, με τη γραμμή των παραθύρων να συγκλίνει προς τα πίσω και να συναντά το σήμα της BMW, κίνηση που σηματοδοτεί μια σύνδεση με τα παραδοσιακά κουπέ της εταιρείας.

Στο πίσω μέρος συναντάμε πιο μεγάλα φωτιστικά σώματα τα οποία θυμίζουν αυτά της Σειράς 1, στενόμακρα ώστε να ενισχύουν την αίσθηση του πλάτους και οι λεπτομέρειες σε χρωματική αντίθεση συνεχίζονται στο κάτω μέρος, σαν να δημιουργούν ένα νοητό diffuser στον προφυλακτήρα.

Το εσωτερικό είναι επίσης καθησυχαστικά γνώριμο, με διακοσμητικές ραφές στο ταμπλώ και όλες τις πιθανές ευκολίες στο infotainment, ενώ η διάθεση στοιχείων όπως οι επενδύσεις Alcantara με ύφασμα δίνουν ένα πολυτελή αέρα στην καμπίνα. Ο χώρος αποσκευών, στα 470 λίτρα, είναι επίσης αρκετά γενναιόδωρος.

Κάτω από το καπώ της προσθιοκίνητης (στη βασική έκδοση, καθώς η X2 “πατάει” στην πλατφόρμα UKL2 της Χ1 και του MINI Countryman) X2 συναντάμε τα γνώριμα τετρακύλινδρα μοτέρ της BMW, στα 2.0 λίτρα με 192 ίππους για τους οπαδούς της βενζίνης (με 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη) και στα 2.0 λίτρα (με 190 ίππους) και 2.5 λίτρα (με 231 άλογα) στις ντίζελ επιλογές, οι οποίες, ειρήσθω εν παρόδω, έρχονται με τετρακίνηση και 8-τάχυτο αυτόματο Steptronic. Παράλληλα, από τις αρχές του 2018 προστίθενται στη γκάμα και τα τρικύλινδρα τούρμπο μοτέρ της φίρμας με 140 ίππους καθώς επίσης και κινητήρες πετρελαίου με 150 ίππους.

Σε κάθε περίπτωση, η BMW υπόσχεται υψηλά επίπεδα διασκέδασης για την κατηγορία όταν η νέα X2 θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία τον ερχόμενο Μάρτιο και μέχρι τότε θα ξέρουμε και ακόμα περισσότερες πληροφορίες! 

Newsroom