Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

RPM

Η νέα Alfa Romeo Sauber C37 είναι πλέον γεγονός

Νέα τεχνική προσέγγιση για την επάνοδο του "Quadrifoglio" στις πίστες
RPM
Τρί, 20/02/2018 - 20:18
Γράφει o Φίλιππος Ντάσκας

Νέα σεζόν, νέο όνομα, νέο μονοθέσιο. Το νέο C37 της "νεοφώτιστης" Team Alfa Romeo Sauber F1 αποκαλύφθηκε και επίσημα από την ιταλο-ελβετική ομάδα, έτοιμο να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της Formula 1 που ξεκινά επίσημα στις 25 Μαρτίου.

"Ο στόχος μας για το 2018 είναι ξεκάθαρος: να ενταχθούμε δυναμικά στο χώρο και να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας όσο προχωρά η σεζόν. Έχουμε συγκεντρώσει όλη μας την ενέργεια και την αφοσίωση στην εξέλιξη του C37", αναφέρει ο αρχηγός της ομάδας Frédéric Vasseur.

Ταυτόχρονα, η ομάδα ευαγγελίζεται μία νέα τεχνική προσέγγιση σε σχέση με το περσινό C36, εν μέρει εξαιτίας των νέων τεχνικών κανονισμών.

Στη εκκίνηση της σεζόν του 2018, ο αρχηγός της ομάδας, αποκαλύπτει: «Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν του 2018 και να δω τον Marcus (Ericsson) και τον Charles (Leclerc) στην πίστα. Έχουμε δουλέψει πολύ για το C37 τους τελευταίους μήνες και είμαστε ενθουσιασμένοι που σήμερα το παρουσιάζουμε. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Marcus και ο Charles συνθέτουν το τέλειο δίδυμο πιλότων, αφού ο πρώτος είναι εξαιρετικά έμπειρος και ο δεύτερος πολλά υποσχόμενος. Ο Marcus διανύει ήδη την τέταρτη σεζόν του μαζί μας. Είναι πολύτιμο μέλος της ομάδας μας, και επωφελούμαστε όλοι από την εμπειρία του και τις καίριες τεχνικές του παρατηρήσεις. Όσο για τον Charles, έχει αποδείξει το ταλέντο του σε μικρότερες κατηγορίες και αξίζει πραγματικά να βρίσκεται φέτος στα grid στη Formula 1».

Για τους Alfisti η επάνοδος της Alfa Romeo στις πίστες σηματοδοτεί την χειροπιαστή επένδυση της FCA στην ανοικοδόμηση του brand της φίρμας, έπειτα και από την αρκετά επιτυχημένη πρώτη φάση ανοικοδόμησης της γκάμας με τις νέες Giulia και Stelvio, με τη συμμετοχή σε σπορ υψηλού πρεστίζ και ιδιαίτερων τεχνικών απαιτήσεων. Από κοντά και το πολυθρύλητο "Quadrifoglio", το τετράφυλλο τριφύλλι που έκανε το ντεμπούτο του στο νικηφόρο RL του 15ου Targa Florio του 1923 με πιλότο τον Ugo Sivocci.

Η επίσημη παρουσίαση του C37 θα λάβει χώρα με αφορμή τα πρώτα χειμερινά test στο Circuit της Καταλονίας, κοντά στη Βαρκελώνη, από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου του 2018.

Φίλιππος Ντάσκας