Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

RPM

Είναι Επίσημο: Η Alfa Romeo επιστρέφει στη Formula 1!

Μετά από 30 χρόνια απουσίας η μιλανέζικη φίρμα επιστρέφει στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.
RPM
Παρ, 01/12/2017 - 22:17
Γράφει o Editor Editor

Έπειτα από 30 ολόκληρα χρόνια απουσίας, οι Ιταλοί της Alfa Romeo επανέρχονται στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, μέσω Sauber, καθώς η ιταλική φίρμα ενημέρωσε με επίσημο δελτίο τύπου για την υπογραφή πολυετούς τεχνικής και εμπορικής συμφωνίας με την ελβετική ομάδα, αρχής γενομένης από τη νέα σεζόν 2018.

Η Alfa Romeo Sauber F1 Team, όπως θα ονομάζεται, θα υποστηρίζεται από το τιμ μηχανικών και τεχνικών της Alfa, με μονοθέσια που θα φέρουν τα χρώματα και τα σήματα της Alfa Romeo και κινητήρες της Ferrari, ενώνοντας Alfisti και Tifosi και παράλληλα προωθώντας την πολύ καλή δουλειά που κάνει η ιταλική μάρκα στα μοντέλα παραγωγής, με τις Giulia και Stelvio να έχουν αποσπάσει κορυφαίες κριτικές για την οδική τους συμπεριφορά και τη μηχανική τους αριστεία.

Ο Sergio Marchionne, ως CEO της Fiat Chrysler Automobiles (ειρήσθω εν παρόδω και της Ferrari), δήλωσε σχετικά: «η συμφωνία με την Sauber F1 Team αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναμόρφωση της μάρκας της Alfa Romeo, η οποία επιστρέφει στη Formula 1 μετά από 30 και πλέον χρόνια απουσίας. Έτσι, η Alfa Romeo, η ιστορική μάρκα η οποία συνέβαλε στη διαμόρφωση της ιστορίας του σπορ, θα αγωνιστεί ξανά δίπλα στους άλλους κατασκευαστές που συμμετέχουν στη Formula 1. Η ίδια η μάρκα θα επωφεληθεί από την ανταλλαγή τεχνολογίας και στρατηγικής τεχνογνωσίας με έναν συνεργάτη αδιαμφισβήτητης εμπειρίας όπως η Sauber F1 Team. Οι μηχανικοί και τεχνικοί της Alfa Romeo, οι οποίοι έχουν επιδείξει τις ικανότητές τους μέσα από τα προσφάτως λανσαρισμένα μοντέλα, Giulia και Stelvio, θα έχουν την ευκαιρία να μεταδώσουν την εμπειρία τους στη Sauber F1 Team. Παράλληλα, οι οπαδοί της Alfa Romeo θα έχουν ξανά την ευκαιρία να υποστηρίξουν έναν κατασκευαστή που είναι αποφασισμένος να γράψει ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο στη μοναδική, θρυλική αγωνιστική ιστορία».

Πηγή
FCA/Alfa Romeo
Editor Editor