Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

RPM

H Michelin αποσπά νέες διακρίσεις και βραβεύσεις για τις επιδόσεις των ελαστικών

Οι Γερμανοί λατρεύουν τη γαλλική φίρμα, είτε μιλάμε για Pilot Sport 4, είτε για Primacy 3.
RPM
Πέμ, 15/03/2018 - 12:41
Γράφει o Φίλιππος Ντάσκας

Θα πρέπει να βγάλει κανείς το καπέλο στους Γερμανούς. Όταν μιλάμε -ειδικά- για βιομηχανικά προϊόντα, έχουν καταφέρει να βγάλουν το λαγό από το καπέλο και να καταστήσουν τη "γερμανική" σφραγίδα εγγύηση ποιότητας και αντοχής στο χρόνο.

Όταν λοιπόν αυτή η "σφραγίδα" βρίσκει το δρόμο της σε προϊόντα μη γερμανικών εταιρειών, τότε η είδηση είναι διπλά άξια αναφοράς και αυτό ακριβώς κατάφερε η Michelin, που βλέπει δύο προϊόντα της, το Michelin Pilot Sport 4 και το Michelin Primacy 3 να αποσπούν ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις για τις ανθεκτικές στο χρόνο επιδόσεις τους, και μάλιστα από τρεις σημαντικούς οργανισμούς, τα περιοδικά Auto Motor und Sport και AutoZeitung, όπως επίσης και από την ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club, που αποτελεί την αντίστοιχη, αλλά με βαθιά και σπουδαία παράδοση στο χώρο της έρευνας και των δοκιμών, ΕΛΠΑ της Γερμανίας).

Οι διακρίσεις έρχονται να προστεθούν σε πέντε προγενέστερες, ενώ θα θυμάστε ότι πριν από ελάχιστες εβδομάδες είχαμε μιλήσει για την ξεκάθαρη νίκη του CrossClimate+ σε αντίστοιχη λεπτομερή δοκιμή του AutoBild.

Μικρογραφία

Για το μεν Pilot Sport 4, οι διθυραμβικές κριτικές των συναδέλφων στις δύο αξιοσέβαστες εκδόσεις δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης - στην κυριολεξία μάλιστα, καθώς το AMS χαρακτήρισε το ελαστικό "αδιαμφισβήτητο νικητή"! 

Μετά από σχετικές δοκιμές με αντίστοιχα προϊόντα του ανταγωνισμού, το ελαστικό της Michelin επιβεβαίωσε την κυρίαρχη θέση του, καθώς ήταν το μοναδικό που χαρακτηρίστηκε ως «highly recommended (συστήνεται ιδιαίτερα)», καταγράφοντας τις υψηλότερες επιδόσεις τόσο σε βρεγμένο, όσο και σε στεγνό οδόστρωμα.

Αντίστοιχα ήταν τα σχόλια του AutoZeitung, που χαρακτήρισε το Pilot Sport 4 ως "Best In Test" (το καλύτερο στις δοκιμές), σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως "στο βρεγμένο οδόστρωμα, το ελαστικό της Michelin είναι πραγματικά κορυφή! Πολύ υψηλό επίπεδο πρόσφυσης, εξαιρετικά άμεσο κράτημα… απόλυτα ασφαλές".

Μικρογραφία

Από την άλλη, η γκάμα Primacy είχε την τιμητική της από την ADAC, μία από τις κορυφαίες λέσχες αυτοκινήτου παγκοσμίως με περισσότερα από 19 εκατομμύρια μέλη, που κατέταξε στην υψηλότερη θέση του βάθρου το Primacy 3 το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, αποτελεί την προηγούμενη γενιά ελαστικών Primacy, καθώς εδώ και κάποιους μήνες τη θέση του έχει πάρει το ολοκαίνουριο Primacy 4!

Σύμφωνα με τις δοκιμές της ADAC, το ελαστικό της καινοτόμου γκάμας Primacy έχει πολύ καλή ισορροπία επιδόσεων, με την υψηλότερη βαθμολογία στη διάρκεια ζωής, είναι ιδιαίτερα καλό στο στεγνό οδόστρωμα, ενώ διατηρεί τις καλές του επιδόσεις και στο βρεγμένο. Σύμφωνα με την εταιρεία, τo νέο ελαστικό Primacy 4, που παρουσιάστηκε πρόσφατα και διαδέχεται το Primacy 3, παρέχει υπέρτατη ασφάλεια, τόσο όταν είναι καινούριο όσο και όταν φθαρεί, ενώ είναι Νο1 σε διάρκεια ζωής, προσφέροντας 18.000 περισσότερα χιλιόμετρα, σε σχέση με τον ανταγωνισμό. 

Με credo της τη βιώσιμη κινητικότητα, που εκφράζεται και από την πρακτική διαπίστωση ότι το βάθος πέλματος ενός ελαστικού δεν αποτελεί τη μοναδική ένδειξη σχετικά με τις επιδόσεις ασφαλείας του και, εγγυώμενη την διατήρηση της απόδοσης και των επιδόσεων των προϊόντων της μέχρι το ελάχιστο επιτρεπόμενο από το νόμο όριο βάθους, η λεπτομερής δουλειά και η εντυπωσιακή προσήλωση στην καινοτόμο έρευνα και την ανάπτυξη της Michelin δρέπει επάξια τις δάφνες δοκιμαστών (και φυσικά και των καταναλωτών).

Φίλιππος Ντάσκας