Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

RPM

i-Όραμα για το μέλλον της αυτοκίνησης από τη BMW

RPM
Σάβ, 11/03/2017 - 18:57
Γράφει o Editor Editor

Ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο αποτέλεσε το επίκεντρο της προσοχής στο περίπτερο της BMW στο CES (Consumer Electronics Show) 2016, το κεντρικό φόρουμ επίδειξης τεχνολογικών καινοτομιών, στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών. Το BMW i Vision Future Interaction Concept δημιουργήθηκε για να δώσει μία γεύση από το μέλλον της αυτοκίνησης - και κυρίως την διεπαφή χρήστη των μελλοντικών οχημάτων, με τη χρήση υψηλής ανάλυσης οθονών που εμφανίζουν περιεχόμενο που προσαρμόζεται στις καταστάσεις του οχήματος.

Σύμφωνα με τη BMW, όλες οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω αφής, χειρονομιών (όπως στο Kinect της Microsoft) και της φωνής. Βασισμένο στο πρωτότυπο για το i8 Spyder, το τεχνολογικό showcase της βαυαρικής φίρμας είναι ένα αυτονόμο όχημα που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να είναι ανά πάσα στιγμή πληροφορημένος για τη συνολική κατάσταση του οχήματος (π.χ. για τη φόρτιση των μπαταριών), για την κατάσταση του δρόμου. Η 21 ιντσών πανοραμική οθόνη εκτείνεται σχεδόν κατά μήκος όλης της πλευράς του συνοδηγού, ενώ ακόμα και το εντυπωσιακό τιμόνι δύο ακτίνων αλλάζει χρώμα και γίνεται γαλάζιο, ώστε ο οδηγός να γνωρίζει ότι το όχημα βρίσκεται σε αυτόνομη λειτουργία οδήγησης.

Αν και πολλά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά φαίνονται τυπικά για ένα πρωτότυπο όχημα, τα περισσότερα από αυτά αποτελούν τεχνολογίες αν όχι παραγωγής, τουλάχιστον προ-παραγωγής, καθώς αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες προετοιμάζονται για την κατασκευή αυτόνομων οχημάτων, το αργότερο μέχρι το 2020. Οπότε, μείνετε συντονισμένοι, καθώς το όνειρο του αυτόνομου οχήματος δεν βρίσκεται μακριά!

Πηγή
BMW
Editor Editor