Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

RPM

Με ιδιαίτερη σχεδίαση και υβριδική τεχνολογία το νέο Toyota Yaris (VIDEO)

Η ιαπωνική φίρμα παίρνει ρίσκα και με τον αντικαταστάτη του best seller σουπερμίνι της
RPM
Πέμ, 17/10/2019 - 12:06
Γράφει το Newsroom

Πείτε ό,τι θέλετε. Ένα πράγμα που δεν μπορείτε να πείτε είναι ότι η Toyota δεν παίρνει ρίσκα. Η ιαπωνική φίρμα δεν σταματά να εκπλήσσει με τις ιδιαίτερες σχεδιαστικές κατευθύνσεις της. Πρώτα με το εντυπωσιακό crossover C-HR, τώρα με την τέταρτη γενιά του εμπορικού σουπερμίνι της, του Yaris.

Η τεράστια εισαγωγή αέρα εμπρός κυριαρχεί στην πρώτη εντύπωση της σχεδίασης, συνδυαζόμενη με το αυξημένο πλάτος και τους τονισμένους θόλους των τροχών που δίνουν μία αίσθηση σιγουριάς στο πάτημα του νέου σουπερμίνι. Και όλα αυτά μάλιστα μαζί με τη μείωση στο ύψος κατά 4 εκατοστά που χαρίζει λίγο πιο σπορ χαρακτήρα. Στο ίδιο μοτίβο και η σχεδίαση της τρίτης κολώνας, με τη χαρακτηριστική διχρωμία της οροφής που γίνεται πλέον... must στην κατηγορία.

Μικρογραφία

Στο πίσω μέρος, η σχεδίαση θυμίζει το C-HR και έχει ως στόχο να τονίσει το, όπως αναφέραμε αυξημένο πλάτος του Yaris. Αύξηση που οφείλεται εν μέρει και στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα GA-B, που φέρνει μαζί της και μειωμένο κέντρο βαρύτητας για πιο δυναμική και σπορ οδική συμπεριφορά, αν και η ευελιξία παραμένει στο επίκεντρο της στόχευσης της Toyota (χωρίς να αποκλείεται ουδώλως μία "καυτή" έκδοση από τη Gazoo Racing στο άμεσο μέλλον).

Στο επίκεντρο πάντως της γκάμας του νέου Toyota Yaris βρίσκεται η νέα, τέταρτη γενιά του υβριδικού συστήματος της Toyota - που παραμένει ακόμα και σήμερα στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας των σουπερμίνι.

Μικρογραφία

Στην καρδιά του υβριδικού συστήματος βρίσκεται ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας 1.5 Dynamic Force, με βελτιωμένη κατά 40% θερμική απόδοση σε σχέση με τους κινητήρες ντίζελ που συνεπάγεται, σύμφωνα με την Toyota, την βελτίωση κατά 20% της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων του νέου Yaris. Την υβριδική έκδοση βέβαια πλαισιώνουν στη γκάμα τρικύλινδρα μοτέρ βενζίνης 1.0 και 1.5 λίτρων, καθώς η Toyota έχει προ πολλού "εξαφανίσει" το ντίζελ από τα πλάνα της.

Οι καινοτομίες της Toyota δεν σταματούν εδώ βέβαια, καθώς το νέο Yaris θα είναι το πρώτο σουπερμίνι με κεντρικό αερόσακο για πλευρικές συγκρούσεις, με στόχο την "αριστεία" στα νέα, αυστηρότερα στάνταρ δοκιμών πρόσκρουσης που έρχονται με το νέο έτος.

Newsroom