Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

RPM

Μετά την χάτσμπακ, ήρθε η ώρα της σεντάν Mercedes A-Class

Κομψή και δυναμική η μικρομεσαία "κούρσα" των Γερμανών, στην Ευρώπη το Β' Εξάμηνο.
RPM
Τρί, 24/04/2018 - 15:56
Γράφει o Φίλιππος Ντάσκας

Η τρίτη γενιά της Mercedes-Benz A-Class φάνηκε να ελκύει πολύ το αγοραστικό κοινό (και στην Ελλάδα ακόμα περισσότερο), η τέταρτη όμως αισίως γενιά του γερμανικού μικρομεσαίου υπόσχεται ακόμα περισσότερα, επενδύοντας στην πιο δυναμική σχεδίαση, στα οξύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά και φυσικά στην κορυφαία ποιότητα κατασκευής.

Τώρα, και αρχικά για την κινεζική αγορά, η Mercedes παρουσιάζει τη σεντάν έκδοση του νέου της μικρομεσαίου, κι αυτό καθώς, όπως ίσως ήδη ξέρετε, εκεί το αγοραστικό κοινό έχει ιδιαίτερη αγάπη σε αυτοκίνητα-κούρσες. 

Η προσθήκη του τρίτου όγκου δεν έχει αλλοιώσει την εμφάνιση της A-Class, αν και πλέον θυμίζει σημαντικά την CLA, η οποία υποθέτουμε πως μάλλον θα αντικατασταθεί οριστικά και στην Ευρώπη από τη σεντάν έκδοση.

Οι πληροφορίες για τη νέα σεντάν A-Class είναι σχετικά περιορισμένες, ωστόσο η Mercedes συμπεριέλαβε στο δελτίο τύπου μία αναφορά σχετικά με το μέλλον της στη μικρομεσαία κατηγορία, το οποίο εκτός από τις χάτσμπακ και σεντάν A-Class θα περιλαμβάνει άλλα έξι διαφορετικά μοντέλα (η GLA σίγουρα υπολογίζεται μέσα σε αυτά). 

Για την Ευρώπη, μία ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή της νέας A-Class Saloon θα κάνει την εμφάνισή της από τα μέσα της χρονιάς, τοποθετούμενη απέναντι στο Audi A3 Sport Sedan και, αν ποτέ κάνει την απόβαση στην Ευρώπη, τη BMW Σειρά 1 σεντάν.

Φίλιππος Ντάσκας