Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

RPM

Το νέο Audi A6 Avant είναι ένα από τα ομορφότερα οικογενειακά σήμερα

Ξεχάστε το δίλημμα "οικογένεια ή σέξι αυτοκίνητο", οι Γερμανοί σας δίνουν τη λύση.
RPM
Τετ, 11/04/2018 - 11:21
Γράφει o Φίλιππος Ντάσκας

Στο παρελθόν και με ελάχιστες εξαιρέσεις (η Alfa 156 Sportwagon έρχεται κατευθείαν στο μυαλό), οι λέξεις "στέισον" και "σέξι" δεν τέμνονταν πουθενά, με εξαίρεση το αρχικό τους γράμμα. Όλα αυτά όμως έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια και δεν είναι πουθενά πιο εμφανής αυτή η αλλαγή παρά στο ολοκαίνουριο Audi A6 Avant, που επαναπροσδιορίζει τον όρο "οικογενειακό αυτοκίνητο".

Μπορεί να είδαμε στη Γενεύη τη σεντάν έκδοση του γερμανικού μεγαλομεσαίου, στη στέισον έκδοση όμως βλέπουμε μια σημαντικά πιο δυναμική εμφάνιση, με αρμονικά και ομαλά κεκλιμένη οροφή στο πίσω μέρος να θυμίζει shooting brake, έντονες καμπύλες και όμορφα "κοψίματα" σε όλο το μήκος του. Η Audi ισχυρίζεται πως το νέο A6 Avant αναδίδει κομψότητα, αθλητικότητα και επιτηδευμένο στυλ και θα συμφωνήσουμε απόλυτα.

Παρόλα αυτά μη νομίζετε πως η νέα οροφή κόβει από την ευρυχωρία της καμπίνας καθώς ο χώρος αποσκευών ξεκινάει από 515 λίτρα, φτάνοντας στα 1680 με τα καθίσματα πεσμένα - χάρη και στο αυξημένο κατά 2.7 εκατοστά μήκος του, ενώ και ο χώρος για τους πίσω επιβάτες έχει βελτιωθεί σημαντικά, με την Audi να τονίζει πως το νέο A6 Avant υπερτερεί σημαντικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό, τόσο σε χώρο για τα γόνατα, όσο και στο πλάτος του.

Κατά τα άλλα μιλάμε για ένα Audi A6 που σημαίνει πως η εξαιρετική καμπίνα (στ'αλήθεια από τις πλέον καλαίσθητες και σωστά σχεδιασμένες σε αυτοκίνητο παραγωγής σήμερα) παραμένει, όπως και οι εξελιγμένες τεχνολογικές λύσεις, το MMI με σύστημα πλοήγησης, ο κλιματισμός με ιονιστή, τους HD Matrix LED προβολείς και το σύστημα δυναμικής τετραδιεύθυνσης, ενώ όλοι οι κινητήρες της γκάμας συνδυάζονται με σύστημα mild hybrid και είτε με 7-τάχυτο κιβώτιο S-Tronic, είτε με 8-τάχυτο "απλό" αυτόματο Tiptronic.

Αν η επιλογή οικογενειακού αυτοκινήτου ήταν ο λόγος που δεν ξεκινούσατε να φτιάξετε τη δική σας οικογένεια τότε η λύση (αν φυσικά ανταποκρίνεται στα βαλάντιά σας) είναι ξεκάθαρα το νέο A6 Avant. Και με τόση υπογεννητικότητα να μαστίζει τη χώρα, καλό θα ήταν να το σκεφτείτε!

Φίλιππος Ντάσκας