Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

RPM

Πιστό στην πρωτότυπη μορφή του το ID Concept παραγωγής, υπόσχεται η Volkswagen

Το αμιγώς ηλεκτρικό των Γερμανών αναμένεται το 2019 σε τιμές "συγκρίσιμες με ντίζελ"
RPM
Τετ, 23/05/2018 - 14:00
Γράφει o Φίλιππος Ντάσκας
Το νέο Volkswagen ID Concept σε λευκό χρώμα με φωτισμένα τα περιγράμματα των φωτιστικών σωμάτων και το σήμα της εταιρείας, σε υπαίθριο χώρο με ψηφιδωτό πάτωμα.

Ένα αποφασιστικό βήμα προς το ηλεκτροκίνητο μέλλον αναμένεται να κάνει η Volkswagen το 2019, αφήνοντας πίσω τις ρυπογόνες εποχές του σκανδάλου Dieselgate και προχωρώντας σε ένα σαφώς πιο "καθαρό" μέλλον με τη νέα έκδοση παραγωγής του ID Concept που είδαμε το 2016.

Σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της VW, Klaus Bischoff, η σχεδίαση του ID θα παραμείνει "πιστή στο πρωτότυπο", με την εξαίρεση μικρολεπτομερειών, όπως τα ηλεκτρικά πόμολα (για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά) ή τις εξωτερικές κάμερες αντί καθρεπτών (για να μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα στους δρόμους).

Αντίθετα, λεπτομέρειες όπως το μέγεθος των τροχών αλλά και οι αναλογίες του μοντέλου πρόκειται να διατηρηθούν στο όχημα παραγωγής, που αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στα τέλη του 2019.

Μικρογραφία

Μάλιστα, σύμφωνα με το αφεντικό της Volkswagen, οι τιμές του νέου ID πρόκειται να είναι "συγκρίσιμες με ένα ντιζελοκίνητο μοντέλο", υπονοώντας σαφώς πως το κόστος πρόκειται να κρατηθεί χαμηλά.

Σε ό,τι αφορά το τεχνολογικό πακέτο, το νέο ηλεκτρικό της VW πρόκειται να διαθέτει κινητήρα πίσω, με την κίνηση να μεταδίδεται επίσης πίσω, απελευθερώνοντας το μπροστινό τμήμα για αυξημένη ευελιξία και ευκολία οδήγησης εντός πόλης, ενώ το ηλεκτρικό σύστημα απόδοσης 168 ίππων θα παρέχει αυτονομία μεταξύ 500 και 600 χιλιομέτρων με μία φόρτιση. 

Όταν περάσει στην παραγωγή, το ID Concept υπόσχεται να φέρει με ταχύτητα μία νέα εποχή για τη Volkswagen, που έχει θέσει ως στόχο την πώληση ενός εκατομμυρίου αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων ετησίως μέχρι το 2025, ενώ η οικογένεια του ID πρόκειται να αποκτήσει και SUV μέλος, αλλά και την πολυαναμενόμενη αναβίωση του κλασικού Microbus της εταιρείας, που είδαμε το 2017 ως ID Buzz Concept!

Μικρογραφία
Φίλιππος Ντάσκας