Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αθλητισμός

Ανασύρθηκε η σορός από τα συντρίμμια στο αεροσκάφος που επέβαινε ο Εμιλιάνο Σάλα

Ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητα του θύματος
Αθλητισμός
Πέμ, 07/02/2019 - 11:23
Γράφει το Newsroom

Η Βρετανική Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων (ΑΑΙΒ), ανακοίνωσε την ανάσυρση της σορού που είχε εντοπιστεί στα συντρίμμια του αεροσκάφους που επέβαινε και ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής, Εμιλιάνο Σάλα, όταν κατέπεσε στη Μάγχη.

Ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητα του θύματος. Η σορός, που θα εξεταστεί από τον ιατροδικαστή του Ντόρσετ, ανακτήθηκε με επιτυχία, αλλά οι προσπάθειες ανέλκυσης των συντριμμιών των αεροσκαφών ήταν ανεπιτυχείς.

«Δυστυχώς οι κακές καιρικές συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να ανασύρουμε και το αεροσκάφος και υποχρεωθήκαμε να φέρουμε στην επιφάνεια το ερευνητικό σκάφος», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.
 
Ο 28χρονος Σάλα, μετέβαινε από τη Ναντ στο Κάρντιφ στις 21 Ιανουαρίου για να ενσωματωθεί με την ομάδα της Ουαλίας όταν το αεροπλάνο εξαφανίστηκε πάνω από τη Μάγχη.

Τα συντρίμματα του αεροσκάφους, ένα Piper Malibu, βρέθηκαν την Κυριακή, σε βάθος 60 μέτρων βόρεια από ένα νησί στο στενό της Μάγχης, ύστερα από υποβρύχια έρευνα με ιδιωτική χρηματοδότηση.

Επειδή οι καιρικές συνθήκες δεν πρόκειται να βελτιωθούν το προσεχές διάστημα η επιτροπή ανακοίνωσε τη προσωρινή διακοπή των επιχειρήσεων.

Newsroom