Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αθλητισμός

Βασιλειάδης: «Δεν υπάρχει ατιμωρησία πλέον»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στον τελικό του κυπέλλου σε ρ/σ συνέντευξη.
Αθλητισμός
Παρ, 11/05/2018 - 14:09
Γράφει το Newsroom

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις «εξετάσεις» που δίνει η Ελλάδα, μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε πως πλέον δεν πρόκειται να επιτραπεί να μένουν ατιμώρητοι όσοι δεν σέβονται τους κανόνες, ενώ τόνισε πως ελπίζει το ματς να κινηθεί σε ήρεμους τόνους και να μην υπάρχουν παρατράγουδα. Παράλληλα, απέφυγε να σχολιάσει την απόφαση της ΕΠΟ για την επιλογή ξένου διαιτητή στον τελικό.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ARENA FM 89,4 :

Για τον τελικό του κυπέλλου: «Είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ σε μία χρονιά, η οποία αν εξαιρέσουμε το τέλος της, που είναι αποτέλεσμα εσφαλμένων κινήσεων και επιλογών, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πιο φυσιολογική. Έχουμε τη δαμόκλειο σπάθη του Grexit πάνω από το κεφάλι του ποδοσφαίρου, αλλά πέραν αυτής θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει ατιμωρησία πλέον. Υπάρχει πειθαρχικό δίκαιο και θα υπάρχουν συνέπειες.

Οι οπαδοί που διατείνονται ότι αγαπούν τις ομάδες τους θα πρέπει να το αποδείξουν και στο γήπεδο και θα πρέπει να σκέφτονται ότι υπάρχει πρωτάθλημα και του χρόνου. Οτιδήποτε γίνει αύριο στο πειθαρχικό κομμάτι, θα έχει επίπτωση στην επόμενη χρονιά. Η αστυνομία έχει λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Υπάρχει ένα άρτιο σχέδιο για να μην έχουμε τα ίδια με τα περσινά και όλος ο κόσμος θα πρέπει να περιφρουρήσει την ομάδα του».

Για τον ορισμό ξένου διαιτητή: «Δεν θέλω να μπω σε κανέναν σχολιασμό για τη διαιτησία. Δεν το έκανα όλη τη χρονιά αυτό. Πρέπει να βγάλουμε τους διαιτητές από το κάδρο. Φέτος τα προβλήματα στη διαιτησία ήταν πιο περιορισμένα σε σχέση με το παρελθόν. Για να φτιάξει η ελληνική διαιτησία χρειάζεται πολύς καιρός και πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Δεν θέλω να κρίνω την απόφαση του κ. Περέιρα για τον ορισμό ξένου διαιτητή. Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω την επιλογή ξένου διαιτητή, εγώ θα το έλεγα διαφορετικά: Αν δεν επέλεγε ξένο διαιτητή και επέλεγε τον Χ ή τον Ψ, δεν θα είχαμε πάλι έναν καταιγισμό ανακοινώσεων; Το κλίμα είναι γενικά άρρωστο.

Συζητάμε συνέχεια για τους διαιτητές, χωρίς να συζητάμε για τις ομάδες μας. Μπορεί όντως να είναι ένα πισωγύρισμα. Θα είχαμε, δηλαδή, το γνωστό γαϊτανάκι, τη συνέχιση και τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σαν Πολιτεία είναι να χρηματοδοτήσουμε και να μπει το VAR. Πρέπει και το ποδόσφαιρο να πάρει πρωτοβουλίες. Είναι ποδόσφαιρο, δεν είναι πόλεμος. Κάποιος θα χάσει, κάποιος θα κερδίσει».

Για τη επιλογή του ΟΑΚΑ για τον τελικό: «Για να πάμε σε μία λογική να διαλέγουμε περισσότερα του ενός γήπεδα, θα πρέπει να υπάρχουν γήπεδα. Δυστυχώς στην Ελλάδα, και αυτή είναι η κατάντια του ελληνικού γηπέδου, δεν έχουμε μια αθλητική υποδομή ικανή να φιλοξενήσει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Υπάρχει μόνο το Καραϊσκάκη, που δεν το επιλέγεις για διάφορους λόγους, έχεις το Ολυμπιακό Στάδιο που είναι το Εθνικό Στάδιο και λες ότι εκεί μπορείς να πάρεις τα κατάλληλα μέτρα. Μακάρι να έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε καλύτερα γήπεδα για να κάνουμε εκεί τον τελικό. Ο καλύτερος και ο πιο τυχερός θα κερδίσει ανεξάρτητα από το πού θα παίξει. Αυτό έχει φανεί από την ιστορία όλων των ομάδων».

Newsroom