29 Μαι 2016
Δημοσκοπήσεις σε αυτοσχέδιες εταιρείες αεριτζο-αρπαχτάδων

Προβλέψεις του Soroù

news Image

Το 1990, πολύ πριν το ευρώ μπει στη ζωή μας, ένα πρώιμο μέτρο για την οικονομική και νομισματική σταθερότητα της ΕΟΚ ήταν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Ισοτιμιών (ERM). Ο ERM αποτέλεσε ένα πρώτο βήμα για τον περιορισμό των διακυμάνσεων στις ισοτιμίες των ευρωπαϊκών εθνικών νομισμάτων, με στόχο τον έλεγχο της νομισματικής ροής και τον περιορισμό του πληθωρισμού αλλά και των επιτοκίων.

Αν και ο ERM δημιουργήθηκε το 1979, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν εισήλθε σε αυτόν μέχρι τον τελευταίο μήνα της διακυβέρνησης Θάτσερ τον Οκτώβριο του 1990, όταν Υπουργός Οικονομικών είχε αναλάβει ο - μετέπειτα πρωθυπουργός - Τζον Μέιτζορ.

Fast forward το Σεπτέμβριο του 1992, λίγους μήνες μετά τις εκλογές του Απριλίου 1992 τις οποίες κέρδισε με μία νίκη - έκπληξη και πάλι ο Τζον Μέιτζορ. Στη θέση του Υπουργού Οικονομικών βρίσκεται ο ευρωσκεπτικιστής - υπερσυντηρητικός Νόρμαν Λαμόντ, φίλος και συνεργάτης του δικού μας - μαρξιστή - Γιάνη Βαρουφάκη. Την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, το επενδυτικό fund του Τζορτζ Σόρος, Quantum Group, ξεκίνησε μία άνευ προηγουμένου πώληση συναλλάγματος βρετανικών λιρών, κατακρημνίζοντας τη θέση της στερλίνας και εξαναγκάζοντας την Τράπεζα της Αγγλίας να υποστεί ζημιά μεγαλύτερη των τριών δις. λιρών. Η Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, οπότε και η κρίση έφτασε στο απόγειο, εξαναγκάζοντας την Βρετανία σε ντροπιαστική υποχώρηση και έξοδο από τον ERM, έμεινε πλέον στην ιστορία ως "Μαύρη Τετάρτη". Μαύρη βέβαια, όχι για τον Σόρος, ο οποίος έβγαλε ένα καλό κέρδος της τάξης του 1 δις λιρών!

Αυτός ο άνθρωπος, είναι ο ίδιος Σόρος που προσπαθεί από το Νταβός να μας πείσει ότι όλα στην Ελλάδα πάνε χάλια - προφανώς αναγνωρίζει στη χώρα μας μία νέα "επενδυτική" ευκαιρία, όμοια με αυτή της Μαύρης Τετάρτης του 1992, γιατί, όσο εκείνος μιλάει, η Standard & Poor's μας αναβαθμίζει. 

Για να μην παρεξηγηθώ, η Ελλάδα είναι σε αρκετά κακή κατάσταση. Σίγουρα όχι σε αυτή που θέλει να μας πείσει ο Σόρος.

Μιλώντας για τρόπους πειθούς, ο πόλεμος των δημοσκοπήσεων βρίσκεται σε πλήρη άνθιση. Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, βομβαρδιστήκαμε με δημοσκοπήσεις εταιρειών που δεν είχαμε ακούσει ποτέ ξανά στη ζωή μας, που ήθελαν να μας πείσουν ότι ξαφνικά η ΝΔ υπό τον Κυριάκο εκτοξεύθηκε. Χθες είχαμε τη δημοσκόπηση της Αυγής, πάλι από εταιρεία που δεν έχουμε ξαναματακούσει, που ήθελε να μας πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 8 ποσοστιαίες μονάδες (!) και στο καπάκι, έσκασε πάλι δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο ΣΚΑΪ (πού αλλού;) για να αποδομήσει τη δημοσκόπηση της Αυγής.

Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν: καμία από αυτές δεν ισχύει. Ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ. Πολύ απλά, περισσότερο μούσι δεν έχει πέσει ξανά ποτέ. 

Υποθέτω πως το σύστημα λειτουργεί ως εξής: ένα μάτσο τύποι μαζεύονται σε γραφεία (κομματικά, επιχειρηματικά) και λένε "ποιον θέλουμε να χτυπήσουμε και πόσο;". Και χτυπάνε. Και οι μεν, και οι δε. Παραγγέλνοντας δημοσκοπήσεις σε αυτοσχέδιες εταιρείες αεριτζο-αρπαχτάδων που παίρνουν και το κατιτί τους. 

Προβλέψεις του Soroù κι αυτές.

Απίστευτο αλλά αληθινό: Έβγαλαν πλαστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας!
Στη Δικαιοσύνη κύκλωμα με εμπλοκή στελέχους της μασονικής στοάς Αθηνών...