Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018

Aποδείξεις ή τουλάχιστον «αποχρώσεις ενδείξεις»

Aποδείξεις ή τουλάχιστον «αποχρώσεις ενδείξεις»

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με τους βουλευτές όταν «πετάνε» μια κατηγορία για κάποιο σκάνδαλο, χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις ή τουλάχιστον «αποχρώσεις ενδείξεις».

Αν αυτές τις κατηγορίες τις εκστόμιζε ένας απλός πολίτης ο εισαγγελέας αυτόματα θα τον καλούσε για να μάθει τι ξέρει για τη λαμογιά που είπε.

Στους βουλευτές γιατί δεν κάνει το ίδιο;

Οι πολιτικές «πονηριές» πρέπει κάποτε να σταματήσουν.

Ο κόσμος πραγματικά έχει βαρεθεί να ακούει για «αστήρικτες κατηγορίες», οι οποίες υποβάλλονται με τη μορφή ερωτήσεων.

«Εγώ μια ερώτηση έκανα», θα πει ο βουλευτής στο πάνελ της εκπομπής και θα ακουμπήσει τη πλάτη του πίσω στη καρέκλα ικανοποιημένος από τον εαυτό του. Κι αν κάποιος από όλους θιχτεί, θα έχει γίνει πουτ…να η εκπομπή και απάντηση δεν θα πάρει ποτέ γιατί η κουβέντα θα έχει πάει αλλού.

Όλοι λοιπόν που ασχολούνται με την πολιτική και όλοι όσοι έχουν δημόσιο λόγο, η δικαιοσύνη θα πρέπει να τους αντιμετωπίζει όπως αντιμετωπίζει όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Δηλ. δεν ισχύει η κατηγορία που εκτόξευσε κάποιος; Αποζημίωση και εξευτελισμός… μόνο έτσι θα σταματήσουν οι επαγγελματίες συκοφάντες.

Μόνο έτσι θα βγει από τη πρίζα ο «ανεμιστήρας» που πετάει λάσπη και λερώνει όσους που βρίσκονται τριγύρω. Να σταματήσει και αυτή η πρόταση η οποία έχει γίνει καραμέλα στο στόμα όλων των πολιτικών και πολιτικάντηδων.
Πρέπει κάποτε να μάθουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Δηλαδή: "Αυτός ο κύριος έκανε το τάδε, ορίστε τα χαρτιά και επίσης υπάρχουν και ένας, δύο, πέντε μάρτυρες που μπορούν να βεβαιώσουν με αποδείξεις τα λεγόμενά μου"._

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας