Δευτέρα - 27 Μαρτίου 2017
09:37

Αθήνα

ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνάντηση εργασίας ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΝ, με στόχο την προετοιμασία της συνεργασίας για την υλοποίηση επιχειρησιακού σχεδίου στον τομέα της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων, στο πλαίσιο της Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ.

Η πρωτοβουλία «Ενεργειακά νησιά» θα δρομολογηθεί επί προεδρίας της Μάλτας, με το πρώτο φόρουμ να πραγματοποιείται στην Κρήτη, τον Ιούνιο.

Στη γραφειοκρατία και στην αδυναμία του δικτύου της ΔΕΗ να «σηκώσει» το παραγόμενο ρεύμα «σκοντάφτουν» σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο των φωτοβολταϊκών στην Αχαΐα, σύμφωνα με το thebest.gr.

Με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας για τους δασικούς χάρτες από τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σ. Φάμελο, ο Θανάσης Πετράκος, υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής της Π.Γ. της ΛΑΕ προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Μπροστά στο αδιέξοδο η ελληνική πλευρά προτείνει να φύγουν τα ενεργειακά από τη β' αξιολόγηση και οι αποφάσεις για την απελευθέρωση της αγοράς να μετατεθούν για το τέλος του χρόνου.

Διεθνή διάσταση παίρνει πλέον η έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη χώρα μας. Για πρώτη φορά εισέρχονται στον τομέα αυτό σημαντικοί ξένοι επενδυτές. Πρόκειται για την Total και την Edison, οι οποίες σε κοινοπραξία με τα ΕΛΠΕ αναλαμβάνουν τη θαλάσσια περιοχή 2, δυτικά της Κέρκυρας.


Παρά το γεγονός ότι η διαχείριση των αποβλήτων στην ΕΕ έχει βελτιωθεί σημαντικά κατά τις τελευταίες δεκαετίες, σχεδόν το ένα τρίτο των αστικών αποβλήτων καταλήγει ακόμα σε χώρους υγειονομικής ταφής και λιγότερο από το μισό ανακυκλώνεται ή κομποστοποιείται. Τα ποσοστά αυτά διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των κρατών μελών.

Το κοίτασμα Zorh, που ανακάλυψε η EΝΙ, είναι το 20ό μεγαλύτερο στον κόσμο.

Page 1 of 2

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας