Σάββατο - 16 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε μια εποχή κατά την οποία οι ψηφιακές τεχνολογίες επιφέρουν επανάσταση σε αρκετούς τομείς της οικονομίας, γίναμε πρόσφατα μάρτυρες της εκρηκτικής ανόδου (ή ενδεχομένως φούσκας) του Bitcoin και αρκετών άλλων παρόμοιων κρυπτονομισμάτων.

Οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν πιο ζεστοί και ανοιχτοί στις κοινωνικές επαφές.

Μιλούν ακόμα και για 20 σεισμούς άνω των 7 Ρίχτερ. Η ανησυχητική πρόβλεψή τους συνδέεται με την αλλαγή ταχύτητας περιστροφής της Γης.

Μέχρι το τέλος του 2021 η Γαλλία σκοπεύει να έχει κλείσει όλα τα εργοστάσια που λειτουργούν με καύση άνθρακα, δήλωσε ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας νωρίτερα απόψε στην Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, στην Βόννη.

Προειδοποιούν σε μια κοινή τους διακήρυξη, για τους κινδύνους της αποσταθεροποίησης του πλανήτη ελλείψει ενεργειών υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για μια πηγή γεωθερμικής ενέργειας, γνωστή ως μανδυακό διάπυρο, που εντοπίζεται βαθιά κάτω από την περιοχή Marie Byrd Land της νοτιότερης ηπείρου του πλανήτη μας.

Κεφάλαια ύψους 200 εκατ. ευρώ σχεδιάζουν να επενδύσουν η ιταλική Enel SpA και η αμερικανική Centerbridge Partners LP, οι οποίες αναζητούν χρηματοδότηση για την κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στην Ελλάδα.

Με ρυθμό ρεκόρ αυξήθηκε η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά το 2016 φθάνοντας σε 403,3 ppm στο υψηλότερο επίπεδο σε 800.000 χρόνια. Αυτό ανακοίνωσε, στις 30 Οκτωβρίου 2017, ο Διεθνής Οργανισμός Μετεωρολογίας (World Meteorological Organization).

Page 1 of 10

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας