Παρασκευή - 24 Νοεμβρίου 2017

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το πρόγραμμα δράσεων της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Περιφερειακών Ενοτήτων για το 2018, για την παροχή σύμφωνης γνώμης από τον ΕΟΤ, συνολικού ενδεικτικού ύψους 1.503.200 ευρώ, ενέκρινε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδος, της Πίνδου, σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1150 μ., το Μέτσοβο δεσπόζει επιβλητικά και προκαλεί πρωτόγνωρα συναισθήματα στην καρδιά του κάθε επισκέπτη.

Στην τελική ευθεία μπαίνει, μετά από τρίμηνη καθυστέρηση, μία από τις μεγάλες επενδύσεις της Δυτικής Ελλάδας, η δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας στον Σκορπιό.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δράσεις της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης WTM 2017, το μεγάλο ραντεβού της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, όπου η Ελλάδα δίνει και φέτος δυναμικό παρόν.

Όσοι δεν δηλώσουν τα ακίνητά τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων που φθάνουν τις 5.000 ευρώ.

Σε εφαρμογή τίθεται από την 1η Ιανουαρίου 2018 ο φόρος διαμονής που θα επιβάλλεται ανά διανυκτέρευση ανά δωμάτιο σε όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα. Ανέρχεται σε 0,50 ευρώ σε μονάδες ενός ή δύο αστέρων, 1,50 ευρώ σε μονάδες τριών αστέρων, 3,00 ευρώ σε μονάδες τεσσάρων αστέρων και 4,00 ευρώ σε μονάδες πέντε αστέρων.

Έπεσε η αυλαία στο 13ου Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού, IMIC 2017 και του 5ου Συνεδρίου Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που έλαβε χώρα στις 19-21 Οκτωβρίου 2017 στην Σαντορίνη με θέμα «Τουρισμός, Τάσεις, Προοπτικές και Επιπτώσεις στις Επιχειρήσεις και τους Προορισμούς».

Εξαιρετική χαρακτηρίζει την αφετηρία για τον ελληνικό τουρισμό ο Τόμας Έλερμπεργκ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του ομίλου TUI, του μεγαλύτερου tour operator της Ευρώπης.

Page 1 of 12

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας