Παρασκευή - 18 Αυγούστου 2017

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όταν το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το δύσβατο σημείο, οι αστυνομικοί πήραν τα δενδρύλια στην πλάτη και τα μετέφεραν πεζοί.

Επιασαν επ αυτοφώρω εκτελεστικό όργανο, υπάλληλο Υπουργείου!

Ένας απολογισμός για τις ζημίες και τις αιτίες που αφήνουν πίσω τους οι πυρκαγιές όλα αυτά τα χρόνια στην Ε.Ε., ο οποιος ειναι πραγματικα τραγικος.

Ο μέσος όρος των δασικών εκτάσεων που καίγονται ετησίως στην Ευρώπη ανέρχεται στα 5.000.000 στρέμματα, εκ των οποίων το 85% βρίσκεται στην περιοχή της Μεσογείου.

Οι πυρκαγιές που αναφέρονται κάθε χρόνο στην Ε.Ε. φτάνουν περίπου τις 65.000. Από το 1980 μέχρι σήμερα εχουν καεί τουλάχιστον 160 εκατομμύρια στρέμματα, τα οποία έφτασαν σε κόστος ζημιών, αλλά και κατάσβεσης περίπου στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι αιτίες, για τις οποίες κάθε χρόνο παλεύουμε με την πύρινη λαίλαπα εκτιμάται πως ειναι σε γενικες γραμμες οι εξης: Επέκταση των κατοικιών σε βαρος των δασών, αύξηση των φορτίων καυσίμων, υψηλός αριθμός αναφλέξεων πυρκαγιάς και τέλος η κλιματική αλλαγή.

Πάντως τα παραπάνω δεν νομίζω να ισχύουν στο 100% για την Ελλάδα, γιατί 90 πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο, συγγνώμη, αλλά δεν το λες κλιματική αλλαγή, το λες έγκλημα και εμπρησμό. Αν πάντως όλο αυτό που έγινε και φέτος ηταν οργανωμένο σχέδιο ώστε να πέσει η κυβέρνηση, τότε θα... διαβολοστειλω τους εμπρηστές και όσους τους καλύπτουν, εντός και εκτός, γιατί όλες αυτές οι καταστροφές πρώτα πληγώνουν την χώρα μας και την οικονομία της και μετά όποια κυβέρνηση είναι πάνω.Οι "εκτός" αυτό έχουν, προφανώς, ως στόχο. Οι "εντός", άρα, είναι κάτι σαν τον Εφιάλτη των Θερμοπυλών...

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο στο Καπανδρίτι.

Τα πάντα θα μπορούσες να δεις σε μια παραλία, αλλά πρόβατο να κάνει μπάνιο νομίζω δύσκολα θα δεις.

Οι «Σκουριές» είναι το Μεγάλο Κακό που αρνούμαστε να ακούσουμε, να δούμε και να σκεφτούμε, ελπίζοντας ότι δεν συμβαίνει. Οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας σωπαίνουν, οι ιατρικοί σύλλογοι δεν μιλάνε, ούτε οι ιατρικές σχολές λένε κάτι και τα ΜΜΕ αποσιωπούν το τι συμβαίνει εκεί.

Από ένα ελικόπτερο σε κάθε περιοχή για να περιορίσει τις εστίες - Για έκτη ημέρα το μεγάλο μέτωπο καίει την Ζάκυνθο - Καλύτερη η εικόνα τη νύχτα στο Κρυόνερο Ηλείας, όπου νωρίτερα είχε κινδυνέψει το χωριό Περιστέρι .

«Οι ίδιοι πυροσβέστες πήγαν στον Κάλαμο, οι ίδιοι πήγαν στη Ζάκυνθο» λένε - Μιλούν για έλλειψη πλάνων, κακό σχεδιασμό και παράλειψη κάθε προληπτικού μέτρου.

Page 1 of 67

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας