Παρασκευή - 18 Αυγούστου 2017

ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πόλεις οι οποίες βρέθηκαν στον βυθό της θάλασσας και μας φέρνουν στο νου την Ατλαντίδα...

«Είναι μια πρωτοβουλία η οποία θα αυξήσει το εκτόπισμα της Ελλάδας στο διάστημα».

Στις 24-25 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο της προεδρίας της Εσθονίας, πραγματοποιήθηκε στο Τάλλιν άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας για τον τομέα της Έρευνας.

Οι νέες τεχνολογίες θα αναλάβουν μεγάλο κομμάτι των εργασιών των επενδυτικών τραπεζών στο μέλλον, απαλλάσσοντας τους υπαλλήλους της από σχεδόν το ένα τρίτο της εργασίας τους, αναφέρει η McKinsey. Η αλλαγή που μπορεί να χρειαστεί μόλις λίγα χρόνια για να ολοκληρωθεί προκαλεί προβληματισμό στην Wall Street.

Η πρόσφατη επιβολή του προστίμου στην Google από την Κομισιόν για τη μονοπωλιακή της πρακτική είναι ένα ακόμη λιθαράκι... πάγου στο ψυχρό κλίμα που διέπει τις σχέσεις Ευρώπης και Αμερικής, μετά την εκλογή Τραμπ. Πολλοί στάθηκαν στο τεράστιο πρόστιμο – αν τελικά παραμείνει ως έχει, καθώς η Google θα εφεσιβάλλει την απόφαση και ο Λευκός Οίκος θα δώσει μάχη για ένα από τα αγαπημένα του παιδιά της Σίλικον Βάλεϊ.

Η RE2 Robotics ανακοίνωσε την Τετάρτη πως επελέγη από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ για να αναπτύξει ένα ρομποτικό σύστημα που θα μπορεί να τοποθετείται σε «παραδοσιακά» επανδρωμένα αεροπλάνα και να τα μετατρέπει σε ρομποτικά ελεγχόμενα, αυτόνομα αεροσκάφη, στο πλάισιο του προγράμματος SBIR (Small Business Innovation Research).

Το νερό μπορεί να υπάρξει ως δύο διαφορετικά υγρά σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπου η δημιουργία κρυστάλλων πάγου είναι αργή.

Page 1 of 9

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας