Κυριακή - 17 Δεκεμβρίου 2017

ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που εκπέμπουν σε όλη την ώρα θα είναι διαθέσιμοι αποκλειστικά μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας - Ελβετία, Βρετανία και Δανία αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Έχει ανακαλύψει ακόμα 2.500 εξωπλανήτες, παρατηρώντας συνολικά 150.000 άστρα.  Με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης οι επιστήμονες θα ελέγξουν κάθε έναν από αυτούς.

Το αντικείμενο του τηλεσκοπίου Κέπλερ είναι να εντοπίζει εξωπλανήτες και μέσω ειδικού προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης της Google, να διευκρινίζει αν υπάρχουν πιθανότητες ύπαρξης εξωγήινης ζωής οποιασδήποτε μορφής.

Το τελευταίο μοντέλο εργάζεται με ζωντανά και όχι άψυχα υλικά όπως το πλαστικό ή το μέταλλο, χρησιμοποιώντας μελάνι που περιέχει βακτήρια για να παράγει πολύπλοκα λειτουργικά «ζωντανά» υλικά.

Το διαστημικό επιχειρηματικό δαιμόνιο των Έλον Μασκ και Ρίτσαρντ Μπράνσον έχουν ανοίξει την όρεξη σε πολλές εταιρείες σε όλο τον πλανήτη. Πρωτοπόροι ή ανερχόμενες δυνάμεις στους κλάδους των μεταφορών, της ενέργειας, των κατασκευών, του τουρισμού έχουν στρέψει το βλέμμα τους στο Διάστημα και ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα τους.

Η ελληνική εταιρεία που παράγει προϊόντα νανοτεχνολογίας και κερδίζει τις πιο απαιτητικές αγορές του κόσμου, από την Ανατολή μέχρι τη Δύση.

Είναι ό,τι κοντινότερο σε «νέα μορφή ζωής» που οποιοσδήποτε έχει ποτέ κάνει, λένε οι επιστήμονες.

Πρόκειται για το FightHoax, του φοιτητή Βαλεντίνου Τζέκα.

Page 1 of 14

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας