Πέμπτη - 29 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το νερό μπορεί να υπάρξει ως δύο διαφορετικά υγρά σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπου η δημιουργία κρυστάλλων πάγου είναι αργή.

Η Tesla ασχολείται με την κατασκευή μοντέλων που... φοράει ηλεκτρικούς κινητήρες και πίσω από αυτό το πρότζεκτ είναι ένας Έλληνας.

Αντίθετα, οι περισσότεροι άνθρωποι ανά τον κόσμο πιστεύουν πως στα social media δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει η αληθινή από την ψεύτικη είδηση.

Ερευνητές του πανεπιστημίου Ουόρουικ ισχυρίζονται ότι βρήκαν τη λύση στο βασικότερο πρόβλημα που αποτρέπει τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων ως μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας για το δίκτυο.

Άλλοι 219 πλανήτες προστέθηκαν στη λίστα εξερεύνησης του Διαστήματος - Συνολικά 4.034 ουράνια σώματα έχουν εντοπιστεί από το τηλεσκόπιο Κέπλερ.

Είναι μαλακό και εύκαμπτο σαν ζελέ, ανθεκτικό σαν μέταλλο και πέντε φορές πιο γερό από το ατσάλι: είναι το ασυνήθιστο υλικό που αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία και θα μπορούσε μια μέρα να χρησιμοποιηθεί σε αλεξίσφαιρα γιλέκα ή ακόμα και σε ανθεκτικά τεχνητά όργανα.

Τον Φεβρουάριο του 1937 είχε κιόλας ολοκληρωθεί η κατασκευή του πρώτου αυτοκινήτου - αεροπλάνου.

Mακρύ δρόμο έχει να διανύσει ακόμη η Ελλάδα προκειμένου να πετύχει τις ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο που έχουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, με τα επίσημα στοιχεία να την κατατάσσουν στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2017 στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Page 1 of 9

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας