Παρασκευή - 24 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Οι άταφοι ήρωες του '40 και ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου. Εκπομπή στο VERGINA TV.

Όσα "ευγε" αξίζουν στην Αστυνομία για την εξαιρετική δουλειά της και τις ταχύτατες εξιχνιάσεις σοβαρότατων εγκλημάτων τόσες "μούντζες" αξίζουν σε εκείνους που εμπνέονται και υλοποιούν την ατιμωρησία εγκληματικών ομάδων εξαιρετικά επικίνδυνων για την δημοκρατική λειτουργία του κράτους, αλλά και την ασφάλεια της κοινωνίας.

Η οικογένεια της "ΒΕΡΓΙΝΑΣ" μεγαλώνει και μάλιστα με ...SMILE από όλους και προς όλους.

Η Αθήνα βγήκε καλύτερος τουριστικός προορισμός.Ελληνικά νησιά διαρκώς είναι στους καλύτερους τόπους για διακοπές.

Ηρωικοί εθελοντές προσφέρουν αθέατα ζωή.
Άννα Κασαπογλου, μια εθελόντρια διαφορετική από τους άλλους. Επικεφαλής της ομάδας λογοτεχνίας του ΚΕΘΕΑ Προμηθεας, στις φυλακές Διαβατων. Οικογενειακες σχέσεις, ρατσισμός, σεξ, αγάπη, ειναι θέματα που επεξεργάζεται στην ομάδα της, όλοι άντρες ηλικίας 25-55 ετών. Ζώντας μέσα σε ένα κλίμα καθολικού αρνητισμού και κακής αυτό- εικόνας, η Άννα κρατά με χάρη τον ανακλαστικό καθρέφτη, βλέποντας από μέσα αυτό που δεν είναι ακόμη φανερό στους ίδιους: Έναν όμορφο άνθρωπο.

Πριν μερικά χρόνια στην Ελλάδα, τα συστημικά κανάλια και οι "έμπειροι" δημοσιογράφοι και αναλυτές ζάλιζαν τον ελληνικό λαό με εκτιμήσεις ότι η Τουρκία θα γίνει ο "χωροφύλακας" της περιοχής και θα αναβαθμιστεί με τη στήριξη Αμερικανών, Ρώσων και Ευρωπαίων. Από την άλλη, καλλιεργούσαν την εντύπωση ότι στο μέλλον θα γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση αυτό που ουσιαστικά επιθυμεί η Γερμανία. Τότε ακριβώς εμείς γράφαμε ότι η Τουρκία και η Γερμανία έχουν μπροστά τους μόνο ένα δρόμο. Να περιορίζεται ο ρόλος τους συνεχώς στην περιοχή και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

“Για να μην είμαστε «έρμαιο» στα χέρια των δανειστών, ένας και μόνο τρόπος υπάρχει: να αναλάβει η Ελλάδα την ευθύνη και την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν. Και όχι να περιμένει τι θα της επιβάλουν οι δανειστές”.

Στη συνέντευξη με τον κ. Πρόδρομο Νικηφορίδη, ενός εκ των δύο συνεργατών του βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου Νικηφορίδης / Cuomo, που ανέλαβε το σχεδιασμό της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη, αναδύθηκαν ερωτήματα, όπως εάν θα έπρεπε να υπάρχει χάραξη ελληνικής αρχιτεκτονικής ταυτότητας, εάν η εκπαίδευση στο «ωραίο» είναι αναγκαία και αν η χώρα μας επιβραβεύει την προσπάθεια. Σε μια Ελλάδα που δεν είναι μόνο η Αθήνα, ο κ. Νικηφορίδης απαντά με σεμνότητα και ανθρωποκεντρική ματιά σε όλα, στάζοντας βάλσαμο στις ψυχές όσων «συμπλέουν» μαζί του, αφήνοντας όμως και μια πικρή γεύση όσον αφορά την Δημοτική Αρχή της πόλης του….

Page 1 of 2

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας