Τρίτη - 23 Μαΐου 2017

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Όχι» του προέδρου της ΕΥΑΘ, Γιάννη Κρεστενίτη στη μεταφορά της εταιρείας στο υπερταμείο.

Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο θα φτάνουν από τα 413 έως τα 1.300 ευρώ (στην καλύτερη).  Έως 46,8% το ποσοστό αναπλήρωσης με 40 χρόνια ασφάλισης.  Με επιφύλαξη θα εκδίδονται οι συντάξεις για ασφαλισμένους σε περισσότερα του ενός ταμεία.

Αλλά να καθοριστούν από πριν οι όροι - Το πακέτο που ψήφισε η Ελλάδα είναι αρκετό για το πρόγραμμα, αλλά χρειάζεται ένα αξιόπιστο πακέτο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τόνισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη.

Στο παραδοσιακά αδύναμο πρώτο τρίμηνο η Aegean Airlines πέτυχε αύξηση του τζίρου της κατά 3% σε σχέση με το Q1 2016, καθώς και αύξηση κατά 5% της συνολικής επιβατικής κίνησης στα 2.1 εκατ. επιβάτες, με κινητήριο μοχλό τη ζήτηση πτήσεων εξωτερικού, που παρουσίασε αύξηση 17%.

«Θα εργαστούμε τις επόμενες τρεις εβδομάδες, ώστε, στο επόμενο Eurogroup να υπάρχει συμφωνία.

Δεν έκλεισε ούτε η αξιολόγηση. Το ζήτημα του χρέους θα συζητηθεί ξανά στις 15 Ιουνίου. Ντάισελμπλουμ  αναφέρθηκε σε πλήρη συμφωνία ότι το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% θα διατηρηθεί για 5 χρόνια. Είμαστε έτοιμοι για εκταμιεύσεις, όταν επέλθει συμφωνία.  Τσακαλώτος: Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για το χρέος.

Υπέρογκους φόρους σε χιλιάδες ανέργους, φοιτητές, νοικοκυρές και γενικότερα υποαπασχολούμενους πολίτες, οι οποίοι το 2016 απέκτησαν πάρα πολύ χαμηλά εισοδήματα, προερχόμενα από ενοίκια και ακόμη πιο πενιχρά ποσά εισοδημάτων από περιστασιακή απασχόληση, καθώς επίσης και σε δικαιούχους πολύ μικρών ποσών οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, οι οποίοι το 2016 απέκτησαν ταυτόχρονα και πολύ χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια, καταλογίζουν φέτος οι υπηρεσίες της πρώην Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και νυν Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το πρώτο τρίμηνο 2017 έφτασε τα €63εκ., έναντι €46,2εκ. το 2016, ενώ τα Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 19,2% φτάνοντας τα €18,8εκ. από €15,7εκ. το 2016. Τα αποτελέσματα προ φόρων (ΕΒΤ) ανήλθαν σε κέρδη € 50 χιλ. έναντι ζημιών € -2,5 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα αποτελέσματα μετά φόρων (ΕΑΤ) ανήλθαν σε κέρδη € 158 χιλ. σε σχέση με ζημιές € -1,6 εκ. κατά το πρώτο τρίμηνο όπου οι βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι στο ετήσιο χαμηλό λόγω εποχικότητας του τουρισμού. 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας