Παρασκευή - 18 Αυγούστου 2017

RPM

Όλη η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται υπό ηλεκτρική κατοχή... Όλη; Όχι! Μία εταιρεία ανυπότακτων Ιαπώνων αντιστέκεται ακόμα και θα αντιστέκεται για πάντα (;) στους εισβολείς.

"Με το δεξί" φαίνεται να μπήκε ο Αύγουστος για τον όμιλο PSA, μητρική των Peugeot, Citroën, DS και, από σήμερα, των Opel και Vauxhall, του τελευταίου εναπομένοντος ευρωπαϊκού βραχίονα της General Motors.

Μη μας παρεξηγείτε, μόνο από άποψη μεγέθους γιατί κατά τα άλλα, η νέα Jaguar E-Pace, φρέσκια μετά την επιτυχία της μεγαλύτερης αδερφής της, της F-Pace, αποτελεί το επόμενο βήμα για τη δημιουργία μίας πλήρους γκάμας για τη βρετανική φίρμα.

Αποτελούν το υλικό των ονείρων για κάθε ακόλουθο της αυτοκίνησης. Τα supercars, που συχνά αποτελούν halo μοντέλα μίας μάρκας, γίνονται το αντικείμενο του πόθου αποτελώντας τεχνικές επιδείξεις και συναρπάζοντας με το σχεδιασμό και τις καταιγιστικές επιδόσεις τους - στις περισσότερες περιπτώσεις.

Σε μία κατηγορία που κυριαρχείται από τη Mercedes-Benz S-Class (και πλέον και τα Mercedes-Maybach παράγωγά της), οι ανταγωνιστές της, όπως η BMW 7 και το Audi A8 είχαν ανέκαθεν ιδιαίτερα δύσκολο έργο προκειμένου όχι να την ξεπεράσουν, αλλά απλά και μόνο για την ακολουθήσουν. Τώρα, η Audi ελπίζει σε καλύτερη τύχη με το νέο A8, ένα τεχνολογικό showcase της φίρμας που έρχεται να διεκδικήσει πολύ καλύτερη τύχη στα μεγάλα πολυτελή σεντάν.

Το μεσαίο SUV της Volvo βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, μπορείτε να το δείτε στο μόνιμο σταντ της Volvo στο Golden Hall, ωστόσο ήδη η σουηδική εταιρεία βασίζεται στη βοήθεια του performance κλάδου της, της Polestar, με στόχο να αυξήσει τη δημοφιλία του.

Είναι ίσως το πιο πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό όχημα και το πρώτο αμερικάνικο μεσαίο σεντάν που έχει νόημα για την ευρωπαϊκή αγορά. Πλέον, με τον CEO της Tesla, Elon Musk να τουιτάρει φωτογραφία του πρώτου που κύλισε από τη γραμμή παραγωγής, είναι πραγματικότητα!

Βλέπεις διευθυντικά στελέχη στα μεγάλα Σαλόνια Αυτοκινήτου, με ιδιαίτερη θέρμη και ελπίδα κατά τις παρουσιάσεις νέων μοντέλων, αλλά η πραγματικότητα είναι πως, στα παρασκήνια, και οι ίδιοι είναι κάθε άλλο παρά σίγουροι για το πώς θα πάνε τα πράγματα. Αυτή την εβδομάδα λοιπόν, θα εξετάσουμε περιπτώσεις αυτοκινήτων που διέψευσαν με παταγώδη τρόπο τις προσδοκίες, είτε των ίδιων των εταιρειών, είτε του αγοραστικού κοινού - με συνέπειες πολλές φορές δραματικές για την ίδια την εταιρεία τους. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση!

Page 1 of 8

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας