Δευτέρα - 27 Μαρτίου 2017
09:38

Αθήνα

AUTO-MOTO

Τι κι αν μόλις παρουσίασε το ολοκαίνουριο XC60 στη Γενεύη; Η σουηδική φίρμα βρίσκεται σε "SUV φρενίτιδα" και ετοιμάζει πυρετωδώς τον μικρότερο αδελφό του, το XC40.

Η περίοδος που διανύουμε αναδεικνύεται ταχύτατα σε ιδιαίτερα παραγωγική για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, με πολλές εταιρείες να προσπαθούν να δημιουργήσουν μία πλήρη γκάμα οχημάτων που να καλύπτει κάθε niche γωνιά της αυτοκίνησης.

Ριζικές αλλαγές στα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) αλλά και στη φιλοσοφία συμμόρφωσης των οδηγών που ευθύνονται για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, επεξεργάζεται το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο εξετάζει την επιβολή μειωμένων προστίμων αλλά και οικονομικών ποινών σε αναλογία με την οικονομική κατάσταση του παραβάτη.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του «λουκέτου» στον Όμιλο Alpha Editions – ένα ακόμα χτύπημα στο χώρο του Τύπου, που έχει πληγεί όσο λίγοι στην περίοδο της κρίσης.

Μετά από τρία χρόνια προβλημάτων λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών στην πίστα του Μπόνεβιλ (Salt Flats) στο Γουέντοβερ της Γιούτα (ΗΠΑ), η ομάδα Venturi Buckeye Bullet 3 του Ohio State University και ο οδηγός Ρότζερ Σρόερ κατάφεραν να επιτύχουν παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο, με μέση μέγιστη ταχύτητα (δύο διαδρομών) 549,4 χιλιομέτρων ανά ώρα, στις 19 Σεπτεμβρίου.

Έστω και με αργό ρυθμό, οι Ευρωπαίοι κάτοικοι «αγκαλιάζουν» τα οικολογικά αυτοκίνητα. Η χαμηλή αυτονομία, το περιορισμένο δημόσιο δίκτυο φόρτισης και το υψηλός κόστος αγοράς είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που εμποδίζουν την ταχύτερη διείσδυση των υβριδικών/ηλεκτρικών μοντέλων στη Γηραιά Ήπειρο.

Κριτήριο για τον υπολογισμό των τελών είναι η λιανική τιμή προ φόρων, αλλά και οι εκπομπές ρύπων ενός αυτοκινήτου και όχι ο κυβισμός του κινητήρα όπως ίσχυε.

H Subaru έχει δώσει ήδη στη δημοσιότητα τις αρχικές πληροφορίες και το ολοκαίνουργιο Impreza που αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του στις αγορές τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Page 1 of 4

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας