Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018

Όταν οι γαρίδες ροκάρουν στους ρυθμούς των Pink Floyd...!

Όταν οι γαρίδες ροκάρουν στους ρυθμούς των Pink Floyd...!

Όχι δεν είναι ένα ακόμη τραγούδι από το album "Animals" του θρυλικού rock συγκροτήματος, αλλά ένα νέο είδος γαρίδας το οποίο ανακαλύφθηκε και έλαβε το όνομα της από τους Pink Floyd, λόγω της εκκωφαντικής φωνητικής ικανότητας της!

Το νέο είδος γαρίδας ανακαλύφθηκε έπειτα από έρευνες επιστημόνων του Μουσείου Εθνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στην ακτή του Παναμά που βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό και χρησιμοποιεί την τεράστια ροζ δαγκάνα της προκειμένου να αναισθητοποιήσει το θηράμα της με ηχητική ενέργεια. Ο ηχητικός θόρυβος που δημιουργεί είναι τόσο ισχυρός αφού μπορεί να φτάσει τα 210 ντεσιμπέλ, τα οποία είναι πολύ πιο δυνατά και από τον ήχο ενός πυροβολισμού και οδηγεί στην αναισθητοποίηση ή ακόμα και στο θάνατο μικρών ψαριών.

Η "Synalpheus Pinkfloydi", η οποία είναι ικανή να παράγει έναν ήχο πιο δυνατό και από συναυλία της rock μουσικής πήρε το όνομα της χάρη στην αγάπη του ζωολόγου και διευθυντή των ερευνών, Dr Sammy De Grave, για τους Pink Floyd! Συγκεκριμένα ανέφερε πως είναι fan του συγκροτήματος από το 1979, όταν ήταν 14 ετών και το συγκρότημα κυκλοφόρησε το "The Wall" ενώ έχει παρακολουθήσει αρκετές συναυλίες τους. Ο Dr Sammy De Grave σχολίασε πως περίμενε την ευκαιρία να τιμήσει το θρυλικό συγκρότημα δίνοντας το όνομα τους σε κάποιο νέο είδος και η ανακάλυψη της "Synalpheus Pinkfloydi" μοιάζει πώς ήταν η τέλεια ευκαιρία αφού όπως αποκάλυψε για την ομάδα ερευνών:

«Όλοι είμαστε fan των Pink Floyd και πάντα λέγαμε πως εάν βρούμε ένα νέο είδος ροζ γαρίδας, θα της δίναμε το όνομα τους».

Φαίνεται όμως πως δεν είναι η πρώτη φορά που η μουσική εμπνέει την επιστήμη, καθώς ο Dr Sammy De Grave στο παρελθόν είχε δώσει το όνομα "Elephantis Jaggerai" σε ένα άλλο είδος γαρίδας, τιμώντας με αυτό τον τρόπο το γερόλυκο της rock και τραγουδιστή των Rolling Stones, Mick Jagger!

Multimedia

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας