Print this page
Thursday, 25 May 2017 20:04

ΒΟΜΒΑ-ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ!

ΒΟΜΒΑ-ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ!

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε φάκελο όπου "αποστολέας" φαινόταν ότι είναι η Ακαδημία Αθηνών.

Γιάννης Ντάσκας

Λίγα 24ωρα μετά την σκληρή στάση του Γερμανού Σόϊμπλε εναντίον της Ελλάδας εντός και εκτός του τελευταίου "Γιούρογκρουπ", ένας πρώην αξιωματούχος της Ευρωπαίκής Κεντρικής Τράπεζας,πρώην Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας και πρώην Πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος χτυπήθηκε απο παγιδευμένο φάκελο μέσα στην θωρακισμένη λιμουζίνα του στην οδό Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου.

Αμέσως έσπευσε να αποδοκιμάσει έντονα την δολοφονική επίθεση (πρώτες πληροφορίες μιλούν για τραυματισμό στην κοιλιά και στα πόδια) σε ζωντανή σύνδεση στην ΕΡΤ ο Υπουργός ΜΜΕ κ. Νίκος Παππάς.

Στην ΕΛΑΣ έχει σημάνει γενικός συναγερμός, προκειμένου να ελεγχθεί η αλληλογραφία σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα και ευαίσθητους πιθανούς στόχους, αλλά και στα ΕΛΤΑ και τα κέντρα διανομής τους με πρώτο το κέντρο του Κρυονερίου.

Η επίθεση με στόχο τον Λουκά Παπαδήμο ξύπνησε μνήμες από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Παραλήπτης του φακέλου ήταν ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τον άνοιξε ο υπασπιστής του Γιώργος Βασιλάκης, ο οποίος σκοτώθηκε επί τόπου.

«Ακούσαμε ένα δυνατό κρότο και το αυτοκίνητο από την ώρα που ακούσαμε την έκρηξη κινήθηκε ακόμη τρια- τέσσερα μέτρα. Έβγαιναν καπνοί, είδαμε, ο κ.Παπαδήμος ήταν υποβασταζόμενος, κουνούσε μόνο το χέρι του και είχε αίματα στο στήθος. Μετά τον ξάπλωσαν κάτω. Πρώτα ήρθε η αστυνομία, μετά η αντιτρομοκρατική, Το ασθενοφόρο άργησε αρκετά. »

Τον φάκελο είχε παραλάβει ο κ.Παπαδήμος στο γραφείο που διατηρεί(!!!) στην Τράπεζα Ελλάδας.
Οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες ως προς το αν οι συνοδοί που τραυματίσθηκαν ελαφρύτερα ήταν αστυνομικοί της συνοδείας του(το πιθανότερο) ή στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας.

Από τον Ευαγγελισμό η πληροφόρηση ανέφερε ότι τα τραύματα είναι επιφανειακά, αλλά ας διατηρήσουν όλες επιφυλάξεις ειδικά για τον Ευαγγελισμό.

Εκεί είχαν μεταφερθεί τραυματισμένοι στα πόδια ο πρώην εισαγγελέας Ανδρουλιδάκης από σφαίρες της τρομοκρατίας. Οι αρχικές πληροφορίες για ελαφρύ τραυματισμό εξελίχθηκαν σε τραγωδία.
Εκεί είχε μεταφερθεί και ο κατηγορούμενος στο σκάνδαλο των ομολόγων Σοφ. Πρινιωτάκης χτυπημένος στα πόδια με το μηχανάκι του. Και η υπόθεση αυτή εξελίχθηκε σε τραγωδία.

Ανάλογες περιπτώσεις είναι και άλλες...

Ο Λουκάς Παπαδήμος είχε διορισθεί ως πρωθυπουργός κοινής αποδοχής προς μεγάλη ικανοποίηση της Γερμανίας όταν η Μέρκελ πέταξε απο το παράθυρο στην ουσία τον Γιωργάκη Παπανδρέου.

Στο πλευρό της και ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Σαρκοζί, ο οποίος δεν ήθελε ζωγραφιστό τον Γιωργάκη εξαιτίας των γνωστών παρασκηνιακών επαφών του Γιωργάκη με τον Στρος Καν, το πολιτικό τέλος του οποίου είναι σε όλους γνωστό...

Ο Λουκάς Παπαδήμος εθεωρείτο (ίσως και εσφαλμένα) ένας απο τους ευρωπαϊκούς παράγοντες που προτιμούσαν οι Γερμανοί και προφανώς κάποιοι δεν θα αποφύγουν συνειρμούς...Οπως δεν θα αποφύγουν συνειρμούς ή και φωναχτά ερωτήματα, όπως "για ποιό λόγο κατοικοεδρεύουν σε πολυτελή γραφεία στην Τράπεζα της Ελλάδας" πρώην Διοικητές της με αντίστοιχες κρατικές δαπάνες σε μία εποχή που γίνονται περικοπές ακόμα και σε επικουρικές συντάξεις των 50 ευρώ, σε κύριες συντάξεις των 400 ευρώ".

Επίσης το θωρακισμένο αυτοκίνητο τίνος είναι δαπάνη;

Όποιος συνταξιούχος κινδυνεύει για ποιό λόγο υποβάλλεται στη βάσανο (ή μήπως δεν είναι βάσανος, αλλά κάτι άλλο;) να εργάζεται και να μετακινείται εν μέσω φρουρών και θωρακισμένων αυτοκινήτων;

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Παπαδήμος είχε ως πρωην πρωθυπουργός "ασφάλεια" οκτώ(!!!) ατόμων.

Υπενθυμίζουμε οτι στην Σουηδία και μετά την δολοφονία του πρωην πρωθυπουργού Πάλμε, δεν δόθηκε αστυνομική ασφάλεια στους πολιτικούς και αυτό διατηρήθηκε και μετά την δολοφονία σε σουπερ μάρκετ της Υπουργού Εξωτερικών Αν Λίντ.

Η θέση των Σουηδών είναι ότι "είμαστε ανοιχτή κοινωνία, όποιος αισθάνεται ότι κινδυνεύει ασχολούμενος με τα κοινά να σταματήσει να ασχολείται".

 

Multimedia