Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Saturday, 22 April 2017 19:21

Γεννηματά: Συνέδριο «σταθμός» για τον ενιαίο φορέα της προοδευτικής παράταξης

Γεννηματά: Συνέδριο «σταθμός» για τον ενιαίο φορέα της προοδευτικής παράταξης

Σε διαφορετική γραμμή κινήθηκαν Στέφανος Ξεκαλάκης και Νίκος Ανδρουλάκης - Επιμένουν στην ανάγκη ίδρυσης νέου φορέα.

Αίθουσα Σύνταξης

Για συνέδριο θέσεων τον Ιούνιο με στόχο να γίνει ένα ακόμη βήμα για τον νέο και ενιαίο φορέα των προοδευτικών δυνάμεων μίλησε η Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας τις εργασίες της 7ης κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΣ επέμεινε στη γραμμή των θεσμικών αντιπροσώπων.

Με τη θέση αυτή διαφώνησαν ανοιχτά ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Στέφανος Ξεκαλάκης. Ανοιχτή συνδιάσκεψη θέσεων ή συνέδριο Επινέ, όπως έπραξε το σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας, δηλαδή σε διαδικασίες ίδρυσης νέου φορέα, πρότεινε ο ευρωβουλευτής του κόμματος.

«Γιατί να κάνουμε ένα οικογενειακό συνέδριο, με διορισμένους συνέδρους και άλλους από τα συνδικάτα και την αυτοδιοίκηση; Να κάνουμε ένα συνέδριο που να αφορά την κοινωνία, χωρίς να κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν» συνέχισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κινούμενος σε διαφορετική κατεύθυνση από τη γραμμή της Φώφης Γεννηματά.

Σχετικά με το επικείμενο συνέδριο ο Γιάννης Μανιάτης επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση, ο τελικός στρατηγικός μας στόχος πρέπει να είναι η διαμόρφωση ενός ενιαίου πολιτικού χώρου, με υπέρβαση των σημερινών πολιτικών σχηματισμών, που θα διεκδικήσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είναι λογικό, βέβαια, στις ομιλίες τους τα στελέχη αναφέρθηκαν και στην κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα. Η κυρία Γεννηματά έκανε λόγο για «κυβέρνηση των αποτυχιών» και επισήμανε ότι «τα νέα μέτρα έχουν την υπογραφή του κυρίου Τσίπρα».

Αν και έθεσε ως στόχο την ανάγκη να φύγει η κυβέρνηση χαρακτήρισε γραφική την επιμονή στο αίτημα των εκλογών, για τις οποίες προέβλεψε πάντως ότι θα γίνουν πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης.

«Το ερώτημα είναι πως θα λύσουμε τα προβλήματα της Ελλάδας, η χώρα δεν έχει ανάγκη από μία ακόμη κυβέρνηση μιας χρήσης» προσέθεσε. Στο πλαίσιο αυτό, επέμεινε στην αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ και την εθνική συνεννόηση στη βάση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση.

Στη νέα προσπάθεια για την κεντροαριστερά δεν έχουν θέση οι τυχοδιώκτες που βρήκαν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, και προσέθεσε: «Όσοι συμπεριλαμβάνουν στην προοδευτική παράταξη τον εκφραστή της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, της πολιτικής ψευδολογίας και σύντροφο του κυρίου Καμμένου, προσβάλει το χώρο και προσφέρει κακές υπηρεσίες στη χώρα».

Στο κυβερνών κόμμα εστίασε τα πυρά του και ο Γιάννης Μανιάτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τρώει τις σάρκες της ελληνικής κοινωνίας όταν στην ανικανότητά του να αξιοποιήσει τα 22 δις € του ΕΣΠΑ ή τα δεκάδες δις € του Juncker, ζητά δάνειο 3 δις € από την Παγκόσμια Τράπεζα, για να κάνει επιδοτούμενα προγράμματα επιμόρφωσης».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας